Kako se biraju parfemi za muškarce?


Lepota Moda


Pred Vama su važni datumi, godišnjice, rodjendani, važna porodična ili poslovna okupljanja i želite da ostavite utisak, da dobro mirišete. Ukoliko nemate svoj omiljeni miris sledi potraga za pravim parfemom.  Mnogi misle da muškarci  lakše biraju parfeme no žene, medjutim, takvo mišljenje je daleko od istine. Parfemi za muškarce nisu samo deo stila i nekakav modni dodatak. Parfem je lični pečat muškarca zato je vrlo složena potraga za parfemom koji treba da naglasi taj muški karakter.


Pravo vreme za kupovinu


Pravo vreme za kupovinu nisu akcije i gužve kada će se Vaš miris pomešati sa stotinu drugih muških i ženskih mirisa. Ako odete u parfimeriju oko podneva, tada obično nema gužve. Jedino rasterećeni i bez žurbe možete da se fokusirate na mirise koje probate. Idite sami, ne vodite sa sobom nekoga ko može da Vam odvlači pažnju. Kad suzite izbor na dva ili tri mirisa zatražite od prodavca testere tih parfema za muškarce kako biste kod kuće mogli da ih nanesete na kožu odmah posle tuširanja. Jedino u takvim okolnostima možete da odredite miris koji Vam se stvarno dopada.  


U prvom planu je bočica


U koju god parfimeriju da udjete naći ćete se pred nekoliko desetina različitih parfema za muškarce. Nemate iskustvo u izboru parfema i ne znate od čega treba da počnete. Vodite se poznatim pravilom u kupovini: Uzmite u obzir ono što Vam se na prvi pogled svidi. To znači da parfeme treba da selektujete prema bočicama u koje su pakovani. Izgled bočice mnogo govori o parfemu koji je spakovan u nju. Parfemi za muškarce mirišu na odvažnost, eleganciju i misteriju, zato njihovo pakovanje treba da bude dostojno jednog odvažnog, elegantnog ili misterioznog muškarca. 


Izbor pravog mirisa 


Pogled je u parfimeriji pao na nekoliko bočica za koje mislite da kriju onaj miris za kojim tragate. Probajte ih prvo na koren šake, tu je cirkulacija najača, protok krvi je veliki i koža zbog toga u tom delu jače diše, osetljivija je na parfeme. Ukoliko probate nekoliko parfema prskajte ih na različitim mestima, u pregibima, ispod uha, u koren vrata. Potiljak je vrlo senzualna tačka našeg tela, na svaki pokret emitovaće se jak mirisni trag. Vodite računa samo da se mirisi ne pomešaju. Ne idite u kupovinu parfema naparfemisani i prskajte svaki koji probate na drugo mesto, jedino tako možete da raspoznate različite mirisne note i odaberete onu koja odgovara Vašem senzibilitetu. 


Kako se bira mirisna nota?


Možda Vam se čini nerealno da za kupovinu parfema ponesete spisak očekivanja. Pokušajte ipak da ga sastavite  i vodite se tim spiskom u izboru mirisne note, videćete da je ovo pravi savet. Ako miris ispunjava Vaš spisak uslova, onda nikako ne možete da skrenete od pravog izbora. Na vrhu zahteva biće sigurno sezona za koju kupujete parfem. Različite parfeme kupujete za leto i zimu. Za leto se biraju osvežavajući, za zimu oni koji mirišu na toplinu. Ukoliko niste sigurni šta tačno volite, istražite mirise u svojoj okolini, volite li voćne note, limun, vanilu, čokoladu ili preferirate tipično muške mirisne note poput mošusa i sandalovine. 


Kako da muški parfemi traju duže?


Neki od stručnjaka koji su kreirali parfeme za poznate ličnosti, dizajnere i kozmetičke brendove tvrde da dugotrajnost parfema zavisi od kombinacije održivih mirisnih nota. Prema njihovom iskustvu najdugotrajnijeg mirisa su parfemi na bazi drveta, mošusa i smole. Ova kombinacija mirisnih nota kreira na koži bazu koja traje i po nekoliko sati. Ukoliko je u parfemu veća koncentracija mirisnih ulja miris će duže trajati, zato su toaletne vode u kojima je manja koncentracija ulja slabijeg intenziteta i manje postojane. 

Tajna trajnosti parfema krije se i u njegovom nanošenju. Ako se prvo istuširate, namažete losion sa istim mirisom, pa onda nanesete parfem, miris zagarantovano traje duže. Najbolje je da se parfem nanosi direktno na kožu zato što se u njihovoj reakciji dešava posebna hemija koja mirisu parfema daje Vaš lični pečat. Ova reakcija izostaje ukoliko se parfem prska na odeću. 


Parfemi za muškarce koji su skloni alergiji


Neki muškarci mogu da odreaguju alergijski na odredjeni parfem, reakcija zavisi od stepena njihove osetljivosti. Iako je alergija retka pojava, asmatičari su ta rizična grupa koja odreaguje na mešavinu nekih mirisnih nota. Ukoliko ste skloni alergijskim reakcijama onda oprezno isprobavajte nove mirise. 

Ukoliko od nekog mirisa imate glavobolju onda je velika verovatnoća da će izazvati i iritaciju na koži. Rešenje je da ga zamenite nekom blažom varijantom ili esencijalnim uljem. Esencijalna ulja imaju samo jedan miris, lakše je da se nadje odgovarajući na koji ne reagujete alergijski. Prateći kozmetički proizvodi imaju manju koncentraciju mirisnih nota, njihovo delovanje na kožu je znatno slabije zato su bezbedniji za korišćenje. 








Srodni tekstovi:


Ovo su svi neophodni kablovi i adapteri za povezivanje uređaja u kući

U 21. veku kablovi i adapteri su neizostavni deo svakog domaćinstva. Gotovo da nema kuće u kojoj ne ...

Detaljnije

Sam svoj majstor: od montaže do finih završnih radova

U svetu zanatstva postoji širok spektar poslova koji zahtevaju stručnost i veštine maj...

Detaljnije

Najukusniji internacionalni deserti

Kada putujete, najbolji način da upoznate neku zemlju jeste da čujete priče o njenoj istoriji, oseti...

Detaljnije

ZAŠTO SU PAMUČNE POSTELJINE BROJ JEDAN?

Bez obzira na mnogobrojne materijale od kojih se prave kućni i odevni predmeti, preimućstvo definiti...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS