Saveti za muškarca od stila – obucite se da ostavite utisak


Moda


Ako možete da se povežete sa izjavama: nemam osećaj za modu, nisam siguran koji je moj stil, briga o izgledu je samo za žene – zastanite na trenutak, muškarci mogu da se obuku tako da ostave utisak.

Koliko puta ste samo pomislili kako ne umete da se lepo obučete, da nemate odeću koja vam se dopada ili da su moda i stil namenjeni samo lepšem polu? Istina je da mnogi muškarci upadaju u ovu zamku, žele da izgledaju atraktivno, ali ne znaju odakle da počnu i odustaju bez pokušavanja.

Međutim, treba biti svestan da je lepo oblačenje zapravo veština i da može, kao i svaka druga veština, ne samo da se nauči, već i poboljša. Delimo sa vama osnovne korake i savete o stilu za momke koji žele da se bolje oblače.

Shvatite da je dobro oblačenje veština

Kao kada učite da kuvate, igrate basket ili možda majstorišete sa bušilicom, i oblačenje sa stilom je veština koja se može savladati. Dakle, moguće je naučiti kako da odaberete i kombinujete prave odevne komade. Najbolje od svega je što imamo priliku da vežbamo i negujemo ovu veštinu svakodnevno – birajući odeću iz dana u dan. (Kao i za sve veštine, i ovde važi pravilo: postajete bolji što više vežbate).

Koji je to korak koji već danas možete preduzeti? Dobro je znati da se niko ne rađa u savršeno skrojenom trodelnom odelu ili sa intuicijom za dobro oblačenje i trendove. Prema tome, za početak – shvatite da je odevanje sa stilom veština koja se može razviti kroz praksu.

Razvijte svoje „oko“ za stilove koji vam se dopadaju

Ako verujete da nemate „oko“ da kombinujete odeću i da jednostavno ne znate koja košulja sa kojim pantalonama dobro izgleda, ne brinite. Umesto toga, zapitajte se da li postoji neko u vašem okruženju (ili na mrežama) čiji stil odevanja vam se dopada. Dakle, razmislite o tome kako biste voleli da se oblačite, kakav sat da nosite ili kako da uparite kaiš i cipele i ko se već tako oblači, bez obzira na to da li se radi o nekoj slavnoj ličnosti ili vašem šefu. Upravo to zapažanje o muškarcima za koje mislite da se oblače dobro i sa stilom je pokazatelj da zapravo imate „oko“ i da možete da prepoznate sjajan stil.

Izaberite stil koji vam pristaje

Kada vam odeća ne pristaje kako treba, umanjuju se i proporcije vašeg tela. Zbog viška tkanine, prevelika odeća čini da ne samo da izgledate aljkavo, nego čak i deblje i niže. Muškarci su skloni tome da nose odeću koja im je prevelika, jer se tako osećaju udobnije ili jednostavno nisu sigurni kako bi zapravo nešto trebalo da im stoji.

Imajte na umu, veće su šanse da muškarac u farmerkama i običnoj beloj majci koji su mu taman izgleda fantastično, nego muškarac u „lepom i skupom odelu“, koje je neodgovarajuće veličine. Takođe, važno je znati da vam nije potrebno odelo da biste izgledali atraktivno i sa stilom. Sve što treba jeste da nosite odeću koja vam pristaje, pa makar to bila kožna jakna uparena sa farmericama.

Kupujte klasične komade pre nego što počnete da sledite trendove

Možda vam zvuči poznato: otvarate svoj ormar pun odeće i mislite kako nemate šta da obučete. Potom, odlazite u tržni centar i kupite još odeće. Za mesec dana scenario se ponavlja – imate pun ormar stvari i nemate šta da obučete.

Deluje frustrirajuće, zar ne? Međutim, nije nerešivo. To su samo posledice „panične kupovine“. Mnogi muškarci imaju pun garderober odevnih komada koje je teško kombinovati, jer su skloni tome da kupuju „trendi odeću“. Zbog tih novih, svežih i pomalo uzbudljivih stilova koji se plasiraju na blogovima i u časopisima, lako je popustiti u prodavnici i kupiti nešto što je samo trenutno aktuelno. Upravo u tome se problem i nalazi – svaki trend je prolazan.

Dakle, treba usmeriti pažnju na klasične komade, na odeću čiji stil odoleva vremenu, koja uvek izgleda dobro. Kožna jakna, tamnoplave farmerke, čizme? Izgledalo je sjajno pedesetih prošlog veka, i danas izgleda dobro.

Počnite da menjate svoje kupovne navike i da tražite i kupujete klasične stilove. Krenite od osnova, bilo da su to bele košulje, džins, majice ili detalji kao muške slip gaće. Iako se možda čini da donji veš nema mnogo veze sa modom i stilom, zapravo čini da se osećamo dobro u svojoj koži. Odabirom kvalitetne majice, bokserica i gaća stvaramo osnovu za dobar izgled i osećaj.

Okružite se elegantnim ljudima (čak i ako je na društvenoj mreži)

Kada pravite bilo kakvu promenu u svom životu, posebno nešto što je fizički poput vašeg stila, očekivano je da naiđete na prepreke. Ono što je iznenađujuće jeste što u ovom slučaju to može biti i izostanak podrške od okoline. Nije isključeno, dakle, da vaša porodica, prijatelji, devojka ili kolege neće reagovati pozitivno na promenu. No, treba imati na umu da naše okruženje ima izuzetno važan uticaj na naše postupke, ponašanje i način razmišljanja.

Zbog toga su bogati uspešni biznismeni skloni druženju jedni s drugima. Zato je veća verovatnoća da će gojazni roditelji imati gojaznu decu. Kada je u pitanju vaš stil, to je upravo ono što vam treba ako želite da se poboljšate. Morate se okružiti ljudima sa istim ciljevima kao i vi.

Najjednostavnija promena koju možete da napravite je da počnete da pratite stilizovane ljude na društvenim mrežama kao što su Instagram i Pinterest. Na ovaj način bićete izloženi sjajnom stilu i ujedno dobiti inspiraciju. Takođe, stvorićete okruženje u kojem je dobro oblačenje „normalno“. 

Kupujte najbolji kvalitet koji možete da priuštite

Kada menjate stil oblačenja, neizostavno će se u nekom trenutku pojaviti pitanje: koliko treba da potrošite na odeću? Jedna od dragocenih preporuka za početnike jeste da to bude najbolji kvalitet koji se uklapa u vaš budžet. Uskladite svoje finansije sa afinitetima i birajte one opcije koje imaju odgovarajuće cene.

Na kraju, ne žurite sa izgradnjom ličnog stila. Može delovati poprilično zastrašujuće odjednom odbaciti sve stavove povodom oblačenja i mode i očekivati da imamo jedinstven stil. Za početak, dovoljno je odrediti šta vam se dopada i težiti ka autentičnosti. Vremenom, kroz svakodnevnu vežbu, doći ćete do cilja, a do tada, izgledaćete sve bolje i upečatljivije.









Srodni tekstovi:


4 saveta koji će vam pomoći da položite vožnju iz prve

Nijedan vozač koji to tek postane nije u potpunosti siguran u svoja znanja i sposobnosti kada dođe v...

Detaljnije

Stone lampe – detalj koji osvetljava stil vašeg doma

Sitnice od kuće stvaraju dom. Među detaljima svake udobno i lepo uređene kuće, morala bi se naći i s...

Detaljnije

Gde kupiti zastavu republike Srbije?

Često smo svedoci, naročito poslednjih nekoliko godina da se zastave naše zemlje ističu svugd...

Detaljnije

Sam svoj majstor: od montaže do finih završnih radova

U svetu zanatstva postoji širok spektar poslova koji zahtevaju stručnost i veštine maj...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS