Zebra zavese osvajaju tržište


Dom Dom

Zebra zavese, kao vrsta zavesa stekle su popularnost, koja se može reći da je planetarna. Naime, jednako rasprostranjena širom sveta uočena je primena zebra zavese u opremanju prostora. Dan i noć zavese, kako ih drugačije nazivaju idealno su rašenje za mnoga pitanja. Pre svega njima se lako može upravljati i uticati na jačinu svetlosti u prostoriji. Podjednako su zastupljeni u kućama, stanovima, objektima javnih ustanova, školama, radnjama, kancelarijama, ali sve češće i u restoranima i hotelima. Zavese imaju dva glavna zadatka, da ukrase prostor i da zaštite od pogleda radoznalih. 

Gde i kako možemo doći do zebra zavesa

Ranije je bila praksa kada se nešto želi kupiti, ode se u prodavnicu, izabere proizvod i donese kući. Danas stvari izgledaju drugačije. Sa razvojom tehnike i tehnologije životne navike i potrebe su se promenile, ali i prilagodile savremenom vremenu. Tako da mnoge, ranije nedostupne stvari, danas postaju lako dostupne. Današnji kupac sve češće kupuje putem online prodaje. Proizvod odabere iz toplog doma, bez čekanja u redovima, bez gubitka vremena. Odabere se proizvod, poruči i dobije se na kućnu adresu. Tako je i sa zebra zavesama. Kupac iz svoje fotelje može odabrati proizvod koji mu najviše odgovara, onaj proizvod koji zadovoljava sve ranije postavljene kriterijume. Za kupovinu zebra zavesa putem online kupovine, klijent preko upita može postaviti bilo koje pitanje i zahtevati pojašnjenje u vezi sa proizvodom. Takođe, uvek postoji i kontakt telefon, ako je za pomoć potrebnije više vremena. Klijent sam može uzeti mere prozora, odrediti kakvu zavesu želi (da li je u pitanju zavesa iz delova ili eventualno iz jednog dela, gde će kućište biti prićvršćeno i slično). Na osnovu porudzbine majstor sa proizvodom dolazi i ugrađuje zebra zavesu. Plaćanje se može obaviti odmah po porudzbini ili po uzeću, u zavisnosti kako je sklopljen dogovor.

Boje i dezeni

Današnje tržište nudi široku lepezu boja zebra zavesa. Boje se lako i jednostavno mogu prilagoditi i uklopiti u okolni ambijent. Široka palenta boja sigurno može zadovoljiti potrebe svakog kupca, no ukoliko vam je potrebna mala pomoć pri odabiru pogledajte kako da izaberete najbolju boju zavese. Zebra zavese su dvoslojne, a šrafure su pravilno raspoređene jedna ispod druge. Srafure su obično obojene u dve boje. Jednu, tamniju i domniantniju, a drugu svetliju. Tamnije nijanse bolje stite od dnevne svetlosti, bolje reflektuje UV zrake. Na osnovu odabira dezena može se i planirati lokacija zavesa. Odnosno, tamniji dezen bolje reflektuju svetlost, pa su pogodni za spavaće sobe. Dok se svetliji dezeni obično stavljaju u dnevni boravak, kancelarije i objekte javnih namena.  

Rolo mehanizam kod zebra zavesa

Zebra zavese naizgled podsećaju na rololo zavese. Neki ih čak svrtavaju u istu kategoriju, samo se razlikuju u šrafuri. Iako su izuzetno slične po mnogim karakteristikama se i razlikuju. I kod jednih i kod drugih mehanzam je manje – više sličan. Zebra zavese spuštaju se i podižu na osnovu mehanizma, koji se sastoji od kućićta i lančića. Kućište je najčešće pričvršćeno za plafon, zid ili za sam prozor. Gde će biti pričvršćeno kućište zavisi od nekoliko faktora, jedan od njih su svakako uslovi postavljanja, ali ne treba zanemariti ni želje kupca. Lančić se postavlja sa strane, sa leve ili desne, opet u zavisnosti od uslova. Zebra zavese uvrštene su u jednan od glavnih trendiva pri uređenju enterijera kako zbog svog dizajna, tako i zbog svoje funkcionalnosti.







Srodni tekstovi:


Kako odabrati auto školu

Napunili ste dovoljn godina za polaganje vožnje, onda je pravo vreme da se raspitate i detaljno info...

Detaljnije

Šta se događa u okviru prvog trimestra trudnoće i na koji način se nedelje računaju?

Jedna od čestih zabuna kod žena, posebno kod onih koje su trudne po prvi put, jeste kako se trudnoća...

Detaljnije

Komadi nameštaja i detalji koji će vaš dom učiniti mnogo lepšim

Uvek se govori da je u detaljima čar, te da su oni odgovorni za lepotu jednog autfita, jednog prosto...

Detaljnije

Španija - Raj za letnji odmor: Otkrijte zašto je ovo omiljena destinacija turista

Španija, sa svojom raznovrsnom ponudom, pruža nezaboravno iskustvo za sve posetioce, a posebn...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS