Zašto nije lako odabrati pravi ranac za školu?


Porodica

Rančevi za školu biraju se u opuštenoj atmosferi, pogotovo kada je ponuda, kao na našem tržištu, zaista velika. Nije to samo da dete odabere određeni desen, jer deca po tome i biraju ono što im se dopada, već da roditelji sagledaju kvalitet ranca, težinu, udobnost prilikom nošenja. Razlika je i da li se bira ranac za prvaka ili za starije dete, pa je zato najbolje da krenemo redom.


Rančevi za školu – ne birajte sami,povedeite budućeg prvaka sa sobom!

Mališani primećuju u kući mesecima pre nego što krenu u školu da je za celu familiju to veliki dan. Bira se odeća, obuća, da sve bude čisto i novo, i najvažnije, bake i deke, tetke i strine se utrkuju kako bi se kupili najbolji rančevi za školu, pernicu ili nešto drugo potrebno đaku za ulazak u svet obrazovanja. Svi bi da ispune želje omiljenom detetu kako bi ono razdragano krenulo u školu. Ipak, bez mališana ne krećite u kupovinu, za njih su pernice i rančevi za školu, kao i ostali školski pribor od velikog značaja. To je ono što ih čini jedinstvenom i čime se hvale u prvim mesecima škole prilikom upoznavanja novih drugara.


Najbolji rančevi za prvake-anatomski ili na točkiće?

U početku svi biraju anatomske rančeve koje će deca nositi na putu do škole i nazad. Za sve one kojima se taj put meri u par stotina metara, lako je, no problem predstavlja kada je veću distance potrebno preći sa torbom teškom oko šest ili sedam kilograma. Anatomski rančevi čuvaju leđa, no, zamislite mališana od 25-30kg koji nosi tako težak ranac. Zaista je naporno, pa su često stariji ti koji makar u prvom razredu ispraćaju decu do škole.

Zato ranac na točkiće može biti idealno rešenje. Naime, ako dete samo ide do škole, koja baš i nije blizu, razmislite o rančevima koji se vuku. Njime čuvate leđa deteta i u isto vreme omogućavate mu da sve stvari bez problema spakuje. Ovde imajte u vidu i na kom spratu se nalazi učionica da ne mora dete da se dodatno optereti s obzirom da su ovi rančevi teži od anatomskih.


Anatomski rančevi sa podešavanjem prate rast deteta

Kako su leđa prvaka nejaka i potrebna im je pomoć prilikom nošenja istog, preporuka je da ranac za prvake bude anatomski. Na tržištu su mnogi brendovi prisutni, a medju najpopularniji su Target, Pulse, Gorjuss, Extreme i Playtime. Svi ovi rančevi, osim kvaliteta imaju minimum dve godine garancije te je preporuka za takve se i odlučiti.

Uvek povedite dete u kupovinu i u skladu sa svojim budžetom i funkcionalnostima koje želite da ranac ima, odaberite tri ili četiri modela i dajte detetu da se za neki od tih i odluči čime na karju ono i samo bira ranac. U slučaju da dete voli određeni fudbalski klub ili crtanog junaka, odluka je laka. Nemojte se rukovoditi desenom detetove jakne ili patika, deca to brzo prerastu, a ranac ne mora da se slaže sa onim što dete nosi. Ovo se pogotovo odnosi na majke koje o kupovini ranca razmišljaju kao o kupovini omiljene tašnice koje se slažu za novim cipelama.


Rančevi za školu, modeli 2 u 1 za starije školarce

Za razliku od prvaka koji se uglavnom odlučuju za anatomske rančeve, starijim mališanima je veliki izbor i modela i dezena dostupan. Za sve one koji, osim nastavnih imaju i nenastavne aktivnosti predlog su 2 u 1 rančevi. Ima ih među Target, Pulse i Extreme modelima a sve ih krasi mogućnost pakovanja velike količine knjiga i prateće opreme. U slučaju da dete ima manji broj časova ili ide npr.na vannastavnu aktivnost, dovoljan je manji ranac, koji se lako odvaja od ostatka. U isto vreme, kompletno spojena dva ranca u jedan deca mogu da koriste ne samo za veliki broj udžbenika, već i za odlazak na izlet i slične aktivnosti.

Pored navedenih i rančevi sa brojnim drugim funkcionalnostima su dostupni. Treba samo pažljivo birati. Naša savet je da to učinite kada ste raspoloženi i posetite online prodavnicu decjisajt.rs u kome se nalaze rančevi za školu za sve uzraste, i za osnovce i srednjoškolce ali i student i modeli rančeva za odrasle. Za sve oni koji bi ipak da ranac vide uživo, predlog je da svrate u njihovu knjižaru Zavrzlama u Beogradu i svoje želje predoče prodavcima. Sigurni smo da će pronaći najbolje rešenje za svako dete.







Srodni tekstovi:


Operacija vena – tehnike koje daju kompletno ozdravljenje i brz oporavak

Problem proširenih vena često je praćen intenzivnim bolom, ukočenošću, narušeni...

Detaljnije

Stoperi za vrata – spoj lepog i korisnog

Postoje različiti načini za uređenje doma, ali ono što je uvek dobitna kombinacija jeste kada...

Detaljnije

Prednosti bezmetalnih krunica za zube

Kada se odlučite da popravljate svoje zube, da ih nadograđujete, izbeljujete i slično, uvek imate mn...

Detaljnije

GDE SE SVE PRIMENJUJU ZAŠTITNE NAOČARE? I ZAŠTO SU TOLIKO VAŽNE? OBLASTI PRIMENE, SVRHA I FUNKCIJA

Primena zaštitnih naočara u različitim sferama života je potekla iz potrebe da se zašt...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS