Torte za dečije rođendane
Hrana i piće
Rođendani su najradosniji dan za svakog mališana. Roditelji se trude da taj dan obeleže na interesantan i zanimljiv način. Da on bude upečatljiv i da se pamti dugo! Kod dečijih rođendanskih torti izgled je veoma važan. Koji će to crtani junak biti na torti je glavno pitanje. Kod dečaka su to najčešće slike ili figure likova iz akcionih crtanih filmova, dok su kod devojčica to princeze i popularne lutikice.
Poslastičari su zaista vični u ukrašavanju tortu, i zaista ulažu dosta truda da rođednska torta bude uvek najlepaša. Zato je preporuka da ukoliko želite da torta za rođendan vašeg deteta ostavlja bez daha, jeste da tortu naručite od profesionalaca jer tu neće biti greške. Ukoliko naručujete i ketering za dečiji rođendan, na vama je onda samo da uživate i posvetite se svom detetu i gostima.
Ukrašavanje torti
Sve veća važnost se, svuda u svetu, pridaje izgledu torte. U svetu postoje emisije gde se ljudi takmiče ko će napraviti najlepšu i najzanimljiviju tortu. Torte se prave u svim oblicima i veličinama. Ono što zamislite u glavi može da bude torta i da potpuno vizuelno izgleda kao nešto drugo a zapravo je to torta. Ukus je takođe bitan te se isto tako gleda da ukus podjednako prati i dobar izgled torte.
Čokoladne torte
Omiljena poslastica na svetu jeste čokolada. Njen ukus, a i mirs mami svakog, i retko ko može da ostane ravnodušan na ukus ove primamljive poslastice. Kada je čokolada glavni sastojak torte, užitak je još veći. Tada se ova kremasta torta još lepše topi u vašim ustima, a osećaj koji tada imate se ne može ni sa čim porediti. Dok jedete čokoladnu tortu vi jednostavno uživate. U čokoladne torte se kao dodaci dodaju obično keks, orašasti plodovi, mleko, kokos što čokoladnoj torti daje još bolji ukus. Mada, ima onih koji vole da torta bude samo i isključivo od čokolade.
Čokolada se pravi od kakaoa, mleka, masti i dodatnih zalađivača. Najčešće se pravi u obliku tablica ali može imate i razne druge oblike. Glavna podela čokolade je na crnu, belu i mlečnu. Crna čokolada sadrži najviše kakaa u sebi i procenat se kreće od 35 do 72. Ove čokolade ne sadrže manje šećera u sebi i nemaju mleko kao dodatak. Mlečna čokolada sadrži oko 20 procenata kakaa u sebi i određeni procenat mleka i ova čokolada se najviše proizvodi u industriji. Bela čokolada u sebi ima kakao puter sa dodatkom šećera i mleka u prahu. Uvek kada se kupuje čokolada treba gledati koliko ona u sebi ima biljnih masnoća.
Čokoladna torta je simbol za tortu, i nekada je bilo skoro nezamislivo da torta bude bez čokolade. Dakle, birajte primamljiv izgled, ali vodite računa i o kvalitetu torte, kako biste maksimalno uživali i vi, i vaši mališani i ostali gosti.
Izvor: Lav cakes
Srodni tekstovi:
Za zdrav život – proso
Iz biljke, žitarice, semena prosa, dobija se proso, koji konzumiramo u obliku kaše. U Evropu ...
DetaljnijeKako da dobijete najbolje osvetljenje za iznajmljene stanove
Evo korisnog vodiča za postizanje najboljeg, najekonomičnijeg načina za osvetljenja za iznajmljene s...
DetaljnijeTopla strana minimalizma u uređenju kupatila
Minimalistički dizajn se fokusira na pročišćavanje prostora, u smislu odbacivanja svih suvi&s...
DetaljnijeDa li se odlučiti za pločice ili tapete za kuhinju
Kuhinja je prostor u stanu, kući ili čak poslovnom objektu, koji se svakodnevno koristi za pripremu ...
Detaljnije