Sportske vesti iz najjače lige na svetu - zahuktavanje


Vesti


Ovogodišnja sezona NBA lige se nedavno završila, i iako još nije popijen ni sav šampanjac u čast novih-starih šampiona, Golden Stejt Voriorsa, već su krenule da iz Amerike pristižu razne sportske vesti o tome kako će koji tim i u kom sastavu dočekati narednu sezonu.

Najviše prašine je pre nekoliko dana podigao Dejmijen Lilard, koji je na svom Instagram storiju podelio sliku, na kojoj u dresovima Portlanda, stoje on i Kevin Durent. Razne spekulacije su krenule da se šire, prvenstveno jer Durent u Bruklinu nije (još uvek) „poslužio svrsi“ tj. za sada Netsi ne uspevaju ni da se domognu Velikog Finala a kamoli nečeg više. Ipak, ostanak Kajrija Irvinga za Bruklin znači da ni Kevin Durent neće menjati sredinu ovoga leta.

Najsvežije sportske vesti su stigle posle NBA drafta, kada su timovi svoje redove popunili novim mladim nadama sa američkih koledža a i Evrope. Čast da večnu slavu stekne imaće ovogodišnji prvi pik na draftu, košarkaš Djuka Paolo Bankero, a srpskim košarkaškim fanaticima će svakako najzanimljivije biti da vide kako će se velika nada srpske košarke i već sada bivši igrač Mege, Nikola Jović, snaći u najjačoj ligi na svetu i koliko će mu prijati sredina kakva je Majami, predvođena velikim „mastermajndom“ Petom Rajlijem.

Vesti o trejdovima

Veliko je pitanje da li će se snage na Istočnoj i Zapadnoj konferenciji drastično izmenjati u narednoj sezoni, s obzirom da na tržištu neće biti prevelik izbor vanserijskih igrača. Za sada se može reći da su Njujork Niksi prilično angažovani.

Smatra se da će tim Tima Tibodoa morati da u velikoj meri „očisti seleri kep“ i da umnogome popravi rezutat od prethodne sezone. Niksi više neće računati na usluge Kembe Vokera, koji je u trejdu poslat u Detroit Pistonse. Takođe, oslobađanje pozicije 1 znači da Njujork želi da u svoje redove dovede nekog igrača koji će biti sposobniji da poveže redove tokom utakmica i da na bolji način razigrava tim od pomenutog Vokera. Najveća želja ove franšize je plejmejker Dalasa, Džejlen Branson, koji je prethodne sezone zablistao u dresu Maveriksa i bio udarna igla tima posle Luke Dončića.

Da Niksi ne sede skrštenih ruku govori nam i najnovija sportska vest da Nerlens Noel i Alek Burks neće biti deo tima iz „Velike Jabuke“, i da će kao i Kemba krenuti put Detroita. 

Da je možda Durent nekim slučajem postao igrač Trejlblejzersa, našao bi se na naslovnicama svih sportskih magazina. To ipak nije slučaj, i najveće ime koje je za sada promenilo sredinu je bivša zvezda Vašington Vizardsa i do nedavno igrač Hjuston Roketsa, Džon Vol. Los Anđeles Klipersi će zajedno sa Polom Džordžom i Kavaj Lenardom imati zaista jaku okosnicu tima, ali svima je poznato da koliko god bili dobri ovi igrači, svakom od njih je Povreda srednje ime. I Vol i Džordž i Kavaj su na veliku žalost podložni povredama, stoga se može reći da je ovaj posao Klipersa izuzeto rizičan, pre svega uzevši u obzir da su se, (malo je reći), u velikoj meri osramotili prethodne sezone i svoje fanove ponovo razočarali.








Srodni tekstovi:


Investicija koja se zaista isplati: Koliko je bitno zameniti dotrajalu stolariju

Kada je reč o renoviranju stambenog prostora, postoji nekoliko segmenata koje nikako ne smemo izosta...

Detaljnije

Osvežite enterijer uz minimum troškova

 Vaš dom je intiman prostor u kome se može istražiti kreativnost i izgraditi kutak koji ...

Detaljnije

3 stvari koje moraju biti kvalitetne ako želite kvalitetan nameštaj

Jedna od čestih pogreški mnogih od nas, kada opremamo svoje domove, životne prostore, ali i p...

Detaljnije

Zašto je Bugarska idealna destinacija za skijanje?

Skijanje je jedna od onih zimskih aktivnosti koja osvaja srca mnogih. Osećaj spuštanja niz sn...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS