Roditelji pripremite svog đaka prvaka na vreme


Obrazovanje

Ukoliko imate đaka prvaka koji treba ovog septembra da krene u prvi razred, svi znaju da samo opremanje traje po nekoliko meseci. Za mnoge roditelje ovo je kako finansijski tako i stresan period, jer nije dovoljno samo kupiti knjige već postoji spisak stvari koje je potrebno nabaviti i kupiti pre 1. septembra. 


U daljem tekstu ćemo vam pomoći u korisnim savetima i trikovima kako da kupite samo što je neophodno za sam početak školske godine a da pri tome ne potrošite celu platu.

Pažljivo birajte torbu za svog prvaka

Svaki roditelj želi samo najbolje za svoje dete. Nekada u tim željama roditelji preteraju pa kupuju nešto što detetu i nije potrebno. Ono na šta bi trebalo da obratite pažnju jesu torbe za đaka prvaka. Na tržištu postoji mnogo modela, ali ne znači da svaka torba ispunjava sve uslove  da bude torba za prvaka. Najpre gledajte da ne kupujete preteške torbe bez obzira na zaštite i ojačanja koja imaju, jer to će samo dodatno opteretiti nejaka dečja leđa, jer je poznato da đaci prvaci nose dosta knjiga pa još jedan dodatni kilogram biće previše za njihova pleća. Ono na šta bi trebalo da obratite pažnju jeste da torba bude lagana, da ima ojačanje za leđa, mekane i široke pojaseve, da je izgrađena od cvrstog i nepromočivog materijala, da ima ojačanje na dnu, džepove sa strane i da je pogodna za mašinsko pranje.

Školiski pribor - pernica, bojice, flomasteri, sveske, rezači, gumice…

Kao sledeća stavka na spisku je školski pribor. Postoji mnoštvo različitih oblika pernica, od onih koje već u sebi sadrže flomastere i bojice do onih koje su na tri sprata. Pošto je u pitanju đak prvak gledajte da ne kupujete previše komplikovane pernice, neka deca će tek tokom školske godine naučiti kako da pravilno sortiraju bojice i flomastere, tako da im dodatno nemojte otežavati. Ne kupujte ni pernice u obliku vrećice jer nisu dovoljno pregledne za vašeg mališana. Možete i da kupite praznu pernicu pa da sami je napunite sa kvalitetnijim drvenim bojicama, flomasterima, običnim olovkama, rezačima. Tokom prvog razreda mališani boje na svakom predmetu tako da obezbedite veće količine bojica i flomastera. Kupovina kvalitetnog školskog pribora može se itekako isplatiti. Na kraju vam ostaju sveske, uvijači za knjige i nalepnice. Opet gledajte kvalitet. Pokušajte da pronađete sveske srednjeg kvaliteta ili možete da sačekate početak školske godine gde će vam učiteljica objasniti kakve sveske su potrebne za vašeg mališana.

Obuća i odeća

Mnogi misle da je sa kupovinom ranca i školskog pribora opremanje školarca gotovo. Nažalost nije. Potrebno je da kupite za vašeg mališana i novu garderobu i obuću. Pošto će vaše dete imati fizičko  kao predmet, potrebno je da kupite nove patike za fizičko. Pored toga ukoliko niste kupovali novu jesenju jaknu ili kaputić, možete tokom leta da potražite neke prošlogodišnje modele i da na taj način uštedite. U svakom slučaju pripremite se dobro psihički, fizički i finansijski da krenete u potragu za što pristupačnijim stvarima za opremanje vašeg mališana za prvi polazak u školu.


Srodni tekstovi:


U kojoj nedelji trudnoće se radi dabl test

Već na samom početku trudnoće svaka trudnica obavlja niz pregleda i analiza. Dok se neki pregledi, m...

Detaljnije

Putovanje autobusom do nemačkih gradova

Putovanja na relaciji Srbija Nemačka su jako česta, zbog čega se u skoro svakom trenutku ka određeni...

Detaljnije

Da li se odlučiti za pločice ili tapete za kuhinju

Kuhinja je prostor u stanu, kući ili čak poslovnom objektu, koji se svakodnevno koristi za pripremu ...

Detaljnije

Prednosti i mane PVC stolarije

Drvena ili pvc stolarija, koju imate u vašem domu? Pvc stolarija s pravom nosi i naziv energe...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS