Pogledajte koji su najbolji nosači za bicikle prema tipu automobila koji vozite


Automobili Turizam Turizam


Biciklizam je sve popularniji kod mlađe populacije, kako zbog toga što je vožnja bicikli odlična vežba za održavanje zdravlja, tako i zbog toga što su bicikle jedno od najekološkijih prevoznih sredstava. Ljubitelji biciklizma već par meseci mogu da uživaju u vožnji svojih dvotočkaša, a mnogi od njih se opredeljuju da bicikle ponesu i na odmor kako bi uživali u prirodi i što bolje upoznali predeo koji obilaze. Prevoz bicikle nije jednostavan ukoliko putujete manjim automobilom ili na odmor idete sa više osoba, jer su bicikle prilično velike i ne mogu se baš lako smestiti u auto. Jedini način za to je skidanje prednjeg točka, ali ni to nekada nije dovoljno pogotovo ako imate mali gepek, a vozite putnike i na zadnjem sedištu automobila. 

Zbog toga su idealno rešenje nosači za bicikle koji se montiraju na automobil. Ako ste i Vi jedan od onih koji vole aktivni odmor i želite da ponesete svoju biciklu na letovanje objasnićemo Vam koji su nosači za bicikle najbolji za Vas.

Pre svega, treba da imate na umu da postoje tri vrste nosača za bicikle – oni koji se montiraju na krov, oni koji se montiraju na gepek automobila i nosači za bicikle koji se montiraju za kuku automobila. Nosači za bicikle se biraju prema tipu automobila, a mi ćemo Vam objasniti koje su prednosti i mane obe vrste nosača.

Nosači za bicikle koji se montiraju na krov

Krovni nosači za bicikle su najbezbednija opcija za prevoz jer ne postoji mogućnost da se bicikla ošteti prilikom parkiranja ili da ih neko drugo vozilo na putu zakači. Međutim, nisu pogodni za visoke automobile, odnosno terence jer se sam nosač i bicikla teže postavljaju na krov. Krovni nosači su odlično rešenje za osobe koje često prevoze bicikle zbog toga što ne moraju da se skidaju kada se jednom postave, a na njih se mogu pričvrstiti i koferi, skije ili daske za surfovanje. Pored toga, krovni nosači ne blokiraju vrata od gepeka ili kuku za vuču automobila. Jedna od mana im je to što se na krovnim nosačima mogu prevoziti samo dve bicikle.

Nosači za bicikle koji se montiraju na vrata od gepeka

Nosači za bicikle za gepek su jedna od najpopularnijih opcija prevoza bicikala. Njihovoj popularnosti doprinosi i cena jer su ovi nosači prilično jeftini. Mogu se postaviti na bilo koji tip automobila jer se podešavaju po visini. Mana im je to što lako može doći do oštećenja bicikle u toku transporta, jer postoji mogućnost da je zakači neko drugo vozilo. Ako se odlučite za kupovinu ovakvog nosača za bicikle morate znati da se može desiti da se prilikom transporta ošteti i lak na Vašem automobilu.

Nosači za bicikle koji se montiraju na kuku automobila

Postoje dve vrste ovih nosača za bicikle – u obliku slova „S“ i slova „T“. Nosači koji se pričvršćuju za kuku automobila su praktični zbog načina postavljanja zbog položaja. Prilikom transporta bicikle ne može doći do oštećenja farbe automobila i prilično su jednostavni za postavljanje. Mana im je to što blokira gepek i mogu biti prilično nestabilni, pa postoji opasnost od ispadanja bicikle.

Koji god tip nosača za bicikle da odaberete, verujemo da ćete biti zadovoljni izborom i da ćete uživati u aktivnom odmoru u prirodi.
Srodni tekstovi:


Organizovanje selidbe - Uradi sam ili pozovi agenciju

Za većinu ljudi selidbe predstavljaju ogroman i stresan period u njihovim životima. Ali, dobro orga...

Detaljnije

Rančevi na točkiće čuvaju zdravlje kičme

Koliko puta ste čuli da se dete žali na težinu školskog ranca koji nosi na leđima? Ranče...

Detaljnije

Xiaomi predstavio proširenu Mi 11 seriju na globalnoj mega premijeri

Predstavljeni Mi 11 Ultra, Mi 11 Lite 5G/Mi 11 Lite i Mi 11i uz Mi Smart Band 6 i Mi Smart Projector...

Detaljnije

Aronijom do zdravijeg i lepšeg tela - 4 razloga zbog kojih bi trebalo da je konzumirate

Ako do sada niste probali aroniju, onda prvo treba da vidite zbog čega je ona dobra, a onda će vas t...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS