Operacija vena – tehnike koje daju kompletno ozdravljenje i brz oporavak


Zdravlje


Problem proširenih vena često je praćen intenzivnim bolom, ukočenošću, narušenim estetskim izgledom nogu, kao i nagomilavanjem krvi, što može biti uzrok mnogih težih oboljenja u budućnosti. Kako bi se izbegle veće posledice, a proširenje se u potpunosti suzilo, u mnogim situacijama predlaže se operacija vena. 

Postoje brojne metode lečenja proširenih vena, i neke često obuhvataju korišćenje krema, gelova, lekova i drugih medicinskih preparata, ali to može samo da umanji postojeći nivo bola, otoka i upale. Operacija vena jedino je kompletno efikasno i delotvorno rešenje, koje će otkloniti nagomilavanja krvi i vratiti vene u prvobitni položaj u sistemu krvotoka. 

Lasersko rešavanje problema proširenih vena

Jedna od najmanje invanzivnih metoda, koja na bezbolan i efikasan način otklanja proširenje u krvotoku, jeste laserska operacija vena. Kao inovativan i napredan metod, realizuje se upotrebom najsavremenijih lasera, čiji se snop svetlosti kreće kroz venske kapilare, oslobađajući toplotu na samom vrhu sonde i na taj način vrši promene u krvnim sudovima. To je delotvoran način skupljanja proširenih vena, tako što se deluje direktno na sam sud, zid i tok krvi. 

Rezultat koji daje operacija vena laserom jeste zatvaranje protoka krvi kroz deo vene u kojoj je realizovan zahvat, radi sprečavanja novog nagomilavanja. Operacija ne zahteva bolnički tretman i zadržavanje, vrši se u lokalnoj anesteziji i oporavak je gotovo momentalan.

Operacija upotrebom vodene pare

Operacija vena korišćenjem vodene pare tehnika je koja je razvijena okvirno pre jedne decenije, vrlo je inovativna i uspešna. Realizuje se korišćenjem generatora vodene pare temperature od 1.200 stepeni, koja se uvodi u venu potkolenice korišćenjem sonde. Oko problematične regije proširenih vena ubrizgava se rashlađen rastvor sa anestetikom, a nakon toga se ispušta vodena para, što za rezultat ima zapušavanje vene i smanjenje obima protoka krvi. 

Operacija vena vodenom parom i dopler sondom ne stvara opekotine, vene se ne uklanjaju već samo sužavaju i umanjuje obim protoka krvi, a mehanizam je potpuno moderan, najsavremeniji i naravno pouzdan.

Skleroterapija kao intervencija na venama i kapilarima

Jedan od načina efikasnog lečenja i otklanjanja problema proširenih vena u kratkom roku, jeste skleroterapija. Radi se o metodi koja je delimično operacija vena, zato što podrazumeva ubrizgavanje sklerozantnog sredstva koji izaziva grčenje i zatvaranje krvnog suda, pomoću tečnog ili penastog rastvora. Nakon što se vene „iritiraju“ i zatvore, dolazi do rasta tkiva, kao i sprečavanja većeg toka krvi preko problematičnog i tretiranog dela. 

Rastvor je efikasan i ubrizgrava se pomoću male igle, ne dolazi do oštećenja okolnih krvnih sudova i venskih zidova, a sam zahvat se realizuje bez rezova, ožiljaka i anestezije. U slučaju ponovnog javljanja proširivanja vena, tehnika se može ponoviti, a lekari će u određenim situacijama i stanjima pacijenata savetovati da se izvrši laserska operacija vena, ili na bazi vodene pare. 

Postoji nekoliko načina na koje se može uspešno, pouzdano i delotvorno izvršiti operacija vena, u cilju rešavanja problema bola, upale, otoka, ali i osećaja nelagodnosti usled narušenog fizičkog izgleda. Intervencije se vrše pomoću lasera i vodene pare, a delimični operativni zahvat jeste i skleroterapija, koje je važno blagovremeno realizovati i zbog manjih mogućnosti pojave težih posledica i drugih oboljenja.







Srodni tekstovi:


Demencija najčešći povod za razmatranje domova za stare

Treće doba kako ga neki popularno nazivaju je prirodan sled koji čega sve od nas. Sve češće j...

Detaljnije

Stoperi za vrata – spoj lepog i korisnog

Postoje različiti načini za uređenje doma, ali ono što je uvek dobitna kombinacija jeste kada...

Detaljnije

Povećana potražnja dostave hrane

Zašto je ovaj potrošački trend toliko popularan?Dostava hrane je kurirska usluga preko...

Detaljnije

Xiaomi beleži rekordne rezultate dok su promet i profit za Q1 2021. na najvišem istorijskom nivou

Strategija „Smartphone × AIoT“ poboljšava performanse svih segmenata poslov...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS