Operacija vena – tehnike koje daju kompletno ozdravljenje i brz oporavak


Zdravlje


Problem proširenih vena često je praćen intenzivnim bolom, ukočenošću, narušenim estetskim izgledom nogu, kao i nagomilavanjem krvi, što može biti uzrok mnogih težih oboljenja u budućnosti. Kako bi se izbegle veće posledice, a proširenje se u potpunosti suzilo, u mnogim situacijama predlaže se operacija vena. 

Postoje brojne metode lečenja proširenih vena, i neke često obuhvataju korišćenje krema, gelova, lekova i drugih medicinskih preparata, ali to može samo da umanji postojeći nivo bola, otoka i upale. Operacija vena jedino je kompletno efikasno i delotvorno rešenje, koje će otkloniti nagomilavanja krvi i vratiti vene u prvobitni položaj u sistemu krvotoka. 

Lasersko rešavanje problema proširenih vena

Jedna od najmanje invanzivnih metoda, koja na bezbolan i efikasan način otklanja proširenje u krvotoku, jeste laserska operacija vena. Kao inovativan i napredan metod, realizuje se upotrebom najsavremenijih lasera, čiji se snop svetlosti kreće kroz venske kapilare, oslobađajući toplotu na samom vrhu sonde i na taj način vrši promene u krvnim sudovima. To je delotvoran način skupljanja proširenih vena, tako što se deluje direktno na sam sud, zid i tok krvi. 

Rezultat koji daje operacija vena laserom jeste zatvaranje protoka krvi kroz deo vene u kojoj je realizovan zahvat, radi sprečavanja novog nagomilavanja. Operacija ne zahteva bolnički tretman i zadržavanje, vrši se u lokalnoj anesteziji i oporavak je gotovo momentalan.

Operacija upotrebom vodene pare

Operacija vena korišćenjem vodene pare tehnika je koja je razvijena okvirno pre jedne decenije, vrlo je inovativna i uspešna. Realizuje se korišćenjem generatora vodene pare temperature od 1.200 stepeni, koja se uvodi u venu potkolenice korišćenjem sonde. Oko problematične regije proširenih vena ubrizgava se rashlađen rastvor sa anestetikom, a nakon toga se ispušta vodena para, što za rezultat ima zapušavanje vene i smanjenje obima protoka krvi. 

Operacija vena vodenom parom i dopler sondom ne stvara opekotine, vene se ne uklanjaju već samo sužavaju i umanjuje obim protoka krvi, a mehanizam je potpuno moderan, najsavremeniji i naravno pouzdan.

Skleroterapija kao intervencija na venama i kapilarima

Jedan od načina efikasnog lečenja i otklanjanja problema proširenih vena u kratkom roku, jeste skleroterapija. Radi se o metodi koja je delimično operacija vena, zato što podrazumeva ubrizgavanje sklerozantnog sredstva koji izaziva grčenje i zatvaranje krvnog suda, pomoću tečnog ili penastog rastvora. Nakon što se vene „iritiraju“ i zatvore, dolazi do rasta tkiva, kao i sprečavanja većeg toka krvi preko problematičnog i tretiranog dela. 

Rastvor je efikasan i ubrizgrava se pomoću male igle, ne dolazi do oštećenja okolnih krvnih sudova i venskih zidova, a sam zahvat se realizuje bez rezova, ožiljaka i anestezije. U slučaju ponovnog javljanja proširivanja vena, tehnika se može ponoviti, a lekari će u određenim situacijama i stanjima pacijenata savetovati da se izvrši laserska operacija vena, ili na bazi vodene pare. 

Postoji nekoliko načina na koje se može uspešno, pouzdano i delotvorno izvršiti operacija vena, u cilju rešavanja problema bola, upale, otoka, ali i osećaja nelagodnosti usled narušenog fizičkog izgleda. Intervencije se vrše pomoću lasera i vodene pare, a delimični operativni zahvat jeste i skleroterapija, koje je važno blagovremeno realizovati i zbog manjih mogućnosti pojave težih posledica i drugih oboljenja.







Srodni tekstovi:


Inovacije u poljoprivredi

Poljoprivreda, kao temeljna grana ljudske aktivnosti, konstantno se prilagođava izazovima savremenog...

Detaljnije

Kako je naša zemlja postala izvozni gigant nameštaja?

Srbija, zemlja bogate kulture, tradicije i nasleđa, danas se ponosno postavlja na scenu svetske indu...

Detaljnije

Revolucija u kuhinji

Danas je kuhinja postala epicentar promena u našim domovima. Kao izvor inspiracije, mesto kre...

Detaljnije

Kada treba koristiti crveni malč?

Svako ko voli da uređuje okućnicu sigurno zna i kako izgleda crveni malč. Upravo ta vrsta malča se n...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS