Ljuljaške za bebe


Dom Dom


Ljuljaške za bebe su jako praktične i korisne. Omogućavaju bebi da odmara, može da posmatra oko sebe, a vama omogućavaju da trenutno završite neki krači posao po kući koji inače ne bi mogli da vam je beba stalno u rukama. Ljuljaške idu uglavnom kao kombinacija sa nosiljkomi ležaljkom, imaju prečku sa igračkama, prouzvode zvuk I imaju muzičke melodije. U narednom tekstu  daćemo vam nekoliko saveta kako odabrati adekvatnu ljuljašku za vasu bebu. Ljuljaške su korisne jer istovremeno dok roditelji odrađuju određene kućne poslove novorođenče može biti u svojoj ljuljašci, a da roditelji naravno budu bezbrižni jer je beba na sigurnom I u vidnom polju. Veliki plus i namena ljuljaške jeste da uspeva da smiri bebu koja plače i koja je uznemirena. Želimo u nastavku teksta da vam pružimo korisne savete pri kupovini ljuljaške za bebu.


Sigurnost ljuljaške za bebe

Posebno je potrebno da obratite pažnju na kaiševe za vezivanje. Proverite da li su ispravni jer će oni biti glavni za sigurnost vašeg deteta dok je u ljuljašci. Potrebno je proveriti i stabilnost ljuljaške, da nije “rasklackana”, osnova je potrebno da je veća od sedišta i da ima gumene dodatke kao se ne bi klizala.


Pravilno korišćenje ljuljaške za bebe

Sve ležaljke imaju znak sa odobrenim kilogramima za tu ležaljku, budite obazrivi jer ukoliko je beba veća može se u neadekvatnoj ljuljašci prevrnuti. Nemojte postavljati ljuljašku na visoke površine. Naravno, proverite da li je beba vezana. Izbegavajte da vam beba bude jako dugo u ljuljašci.  Može se zasititi I da nakon odredjenog vremena beba ne želi da bude u njoj.  Uvek budite u blizini bebe kako bi vam bila “na oku”.  Izbegavajte da koristite držač za igračke kao ručku i ne prenosite je kada je beba unutra. Kada premeštate ljuljašku beba ne sme biti unutra. 


Vrste ljuljaški za bebe

Ako se opredelite za model koji ima zvučne efekte, odnosno melodiju proverite kako zvuči. Bitno je da je melodija prijatna i da neče smetati ni bebi ni vama. Proverite materijal ljuljaške, da li je lako periv I da li je udoban. Proverite da li ljuljaška ima dodatak za pridržavanje glave bebe, ako ima , ležaljku možete koristiti od rodjenja bebe. Proverite da li je prečka sa igračkama lako uklonjiva kako bi vam bilo olakšano kada uzimate bebu iz ljuljaške i izbegavajte da stavite puno igračaka na prečku jer ćete tako bebi zakloniti vidik. Najnoviji modeli ljuljaške imaju I dodatke  koji pored melodije imaju I vibracije u cilju da se beba smiri ali i bebine zabave. Ljuljaška za bebe sa dodatnom vibracije je korisna jer se beba ljulja, umiruje ukoliko je uznemirena i može se na odličan način uspavati. Proverite da li ljuljaška ima regulator stepena ljuljanja kao i vibracije kako bi mogli pomenuto podešavati u zavisnosti od situacije. 


Srodni tekstovi:


Želite da dizajnirate i unaprediti vaše dvorište i trem – fokusirajte se na keramičke pločice

Leto je doba godine kada većina ljudi ima želju da odnovi ili unapredi kutak svog dvorišta i ...

Detaljnije

Ragade na bradavicama i dojenje

Ragade, odnosno naprsnuća kože na bradavicama dojki mogu stvoriti dosta neprijatnosti i bola na samo...

Detaljnije

Najnoviji Redmi Note 10 5G od danas dostupan u pretprodaji

Zainteresovani kupci od danas mogu poručiti novi Redmi Note 10 5G preko zvaničnih maloprodajnih part...

Detaljnije

Brzo do novca – hitne pozajmice

Život je nepredvidljiv i može se dogoditi da vam je potrebna hitna novčana pozajmica. Iznenadni veli...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS