Neophodna oprema za fizikalnu terapiju


Zdravlje Zdravlje

 Odgovarajuća oprema je neophodna za svaku kliniku koja pruža fizikalnu terapiju, a izbor prave medicinske opreme za vaše poslovanje je retko jednostavan. Sistemi visokog kvaliteta često daju visoke cene i osiguravaju da imate neophodne alate za pomoć pacijentima u razvoju i oporavku. Da biste stekli najbolju opremu za fizikalnu terapiju morate biti sigurni da je vaša oprema napravljena od čvrstog materijala koji može da izdrži redovnu upotrebu od strane pacijenata sa različitim potrebama i tipovima tela.

1. Nordijska traka

 

Nordijska traka je jedan od klasičnih sistema vežbanja koji se nalazi u mnogim najboljim centrima za fizičku rehabilitaciju a koji je odličan alat za pomoć pacijentima da razviju snagu, izdržljivost i koordinaciju. Intenzitet treninga se lako podešava, omogućavajući pacijentima da prilagode napetost na rukama i nogama tako da odgovaraju trenutnom nivou razvoja. Glatko klizno kretanje olakšava izvođenje potrebnih pokreta bez trzavica ili izazivanja nelagodnosti kod pacijenata koji se oporavljaju.

Nordijske trake nude tri jasne prednosti koje ne možete naći na drugim sličnim uređajima:

  • Pošto se istovremeno koriste i ruke i noge, sagoreće više kalorija

  • Trening sa malim uticajem koji nudi ova traka je savršen za starije osobe i pacijente kojima je potrebna fizikalna terapija za oporavak od povrede

  • Visokokvalitetna konstrukcija mašina garantuje da će ona izdržati svakodnevnu upotrebu u vašoj užurbanoj kliničkoj sredini

2. Sto za fiziklanu terapiju

 

Kvalitetni stolovi za tretman moraju biti dovoljno čvrsti da bi mogli držati teške pacijente i imati dovoljno mekanu podlogu kako bi se osigurala udobnost za one koji moraju sediti na površini duže vreme. 

3. Ultrazvuk

 

Ultrazvučna oprema ima različite primene i sve je češća u fizikalnoj terapiji. Ultrazvučna terapija se koristi za lečenje raznih povreda, a oprema za gledanje koja koristi ultrazvučnu tehnologiju može vam pomoći da identifikujete područja slabog protoka krvi ili delova koji su pod stresom, pukotine ili prelome pod kožom. Terapijski ultrazvuk se obično koristi za lečenje:

 

  • Zatezanja ili kontraktura zglobova

  • Povrede ligamenta i uganuća

  • Povrede ramena ramena

  • Povredu i istegnuće mišića

  • Tendonitis

  • Burzitis

4. Izokinetika

 

Izokinetički uređaji su odličan način da pomognete pacijentima da izgrade snagu ili da se oporave od nesreća koje su možda izazvale gubitak mišićne mase i rasta. Takođe mogu da pomognu u fleksibilnosti primenom otpornosti tokom vežbi istezanja.

5. Električna stimulacija mišića

 

Električna stimulacija mišića se obično koristi nakon nezgode ili ozbiljne povrede koja pomaže u jačanju mišića i borbi protiv mišićne atrofije. Kvalifikovani fizioterapeut može da koristi opremu za električnu stimulaciju kako bi pomogao u ponovnoj izgradnji osnovnog tonusa i snage u mišićima koji su neiskorišćeni ili su teško oštećeni u nedavnoj prošlosti. Ovi uređaji se obično koriste u ranim fazama fizikalne terapije kada tradicionalne mogućnosti vežbanja nisu dostupne zbog ekstremne slabosti u potrebnim mišićnim grupama. 

6. Bicikla za vežbanje

 

Bicikla za vežbanje je još jedan vid opreme koja se nalazi u većini savremenih centara za fizikalnu terapiju. Ovaj neprocenjiv alat je odličan način da se pomogne pacijentima da se oporave od terapije stopala, nogu i zglobova, kao i da izgrade snagu mišića u donjim ekstremitetima. Napredni modeli pružaju povratnu informaciju u realnom vremenu o zdravstvenom i fitnes nivou korisnika, pružajući  potrebne alate za stalnu procenu napretka tokom procesa rehabilitacije. Iako bicikl može da bude težak za one sa bolovima u kolenu kada se savija, istina je da dugoročno koristi.

7. Piltes lopte

 

Još jedan jednostavan, ali efikasan alat za modernu kliniku za fizikalnu terapiju je lopta za vežbanje. Lopte za vežbanje su izdržljive sfere koje su odlične za istezanje mnogih delova tela i poboljšanje ravnoteže i koordinacije. Ove lopte su dostupne u različitim jačinama i oblicima, sa specijalizovanim modelima koji omogućavaju rehabilitaciju određenih delova tela. Izbor boja, snaga i veličina omogućava rad i sa decom i odraslima. Pilates lopte za vežbanje su odlične za fizikalnu terapiju i u kući i ljude svih uzrasta.
Srodni tekstovi:


Zdrava hrana, pre svega!

Da bi se pravilno održavala zdrava ispravnost hrane, neophodno je redovno čišćenje i održavan...

Detaljnije

Ženski kupaći kostimi - istorija i trendovi za 2019.godinu

Kada su u pitanju devojke nema boljeg načina za prevazilaženje zimske depresije od planiranja letova...

Detaljnije

Najbolja izolacija kuće - PVC stolarija

Želite da vam kuća bude bezbedna, da izgleda kao tek izgrađena, udobna i lepa, onda je potrebno da u...

Detaljnije

Kako da dobijete najbolje osvetljenje za iznajmljene stanove

Evo korisnog vodiča za postizanje najboljeg, najekonomičnijeg načina za osvetljenja za iznajmljene s...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS