Najbolji način za odabir restorana


Hrana i piće

 

            Ukoliko svakodnevna životna rutina postaje dosadna i monotona, pravo je vreme za odlazak u restoran. Odabir dobrog mesta za uživanje u raznolikim jelima, zavisi od vremenskih prilika, opšteg raspoloženja i ukusa koji vašim čulima nedostaje. Ukoliko je napolju sparno, potražite unutrašnji ambijent kafića ili restorana sa divnim pogledom na reku ili zelenilo. Uklopljenost u prirodnu sredinu predstavlja pravi užitak za sve sladokusce i gurmane. Tokom letnjeg perioda godine, organizam traži dosta tečnosti i lagani unos hrane, pretežno lakovarljive. U daljem tekstu sledi opis najprijatnijeg unutrašnjeg ambijenta restorana.

Restorani sa najbolje uređenim ambijentom

 

            Poseban tip unutrašnjeg uređenja zavisi od atmosfere koja se želi postići i hrane koja se gostima nudi. Restorani pre svega treba da odišu prijatnošću uz maksimalno obezbeđen ugođaj svakom gostu. Ukoliko se žeite rashladiti tokom ručka, dok su napolju topli letnji dani, birajte restorane sa klimatizovanim prostorijama. U zavisnosti od vrste hrane i samog raspoloženja, birajte ambijent i tip restorana.

            Mnogi se opredeljuju za konzumiranje laganih obroka na bazi salata, testenina, čorbica uz voćne dezerte ili kolače sa malo šećera. Postoje retki ali odabrani restorani čija hrana ima bezglutenski sastav. Na meniju italijanskih, ribljih ili azijskih restorana, mogu se naći pomenuta jela. Kineski restorani su veoma zanimljivi, kako privalčnim ambijentom kineske kulture, tako i sadržajem pirinča sa povrćem ili plodovima mora.

            Ambijentalna celina restorana, obično je prijatnih boja, dekorisana na osnovu tipa pruženih usluga. Postoje restorani u kojima se služi dnevni meni i oni koji organizuju proslave sa banket salama za venčanje. Atmosferu restorana upotpunjuje lagana muzika koja doprinosi prijatnom boravku.

 

Vegeterijanski i veganski restorani

 

            Ukoliko želite postići uravnotežen odnos minerala i vitamina uz balansiranu ishranu bez mesa, vegeterijanski ili veganski način ishrane okrepiće vaš organizam. Brojni restorani u čijem se meniju od mesa može naći samo riba, nude ukusne specijalitete za sve ljubitelje zdravog načina ishrane. Pristupačan meni zanimljivih restorana, ogleda se u služenju aperitiva u vidu hlebnog namaza ili osvežavajućih ceđenih sokova.

            Konzumiranjem hrane koja u svom sadržaju nema mesa niti pomenutih prerađevina, obezbeđujete bazno stanje organizma. Sredina koja pogoduje razvoju bakterija i nagomilavanja toksina, upravo je kisela reakcija. Konzumiranjem zelenog povrća i ribe, obezbeđujete dovoljno folata koji čine gradivne elemente ćelija. Svaka od namernica koju veganski restorani upotrebljavaju, tiče se organskog porekla.

            Ishranom koja nema mesa, doprinosite opštem stanju organizma, pri čemu brojne maligne bolesti nemaju afinitet na vašim ćelijama. Ipak, ne treba zanemariti proizvode mlečnog porekla i jaja, od kojih se mogu napraviti veoma ukusne namernice za sve ljubitelje zdrave hrane.

Uživajte u specijalitetima ribljih restorana

 

            Lokacija ribljih restorana, obično je uz reku ili more, što govori o prometu i ulovu sveže ribe. Poreklo ribe je rečno ili morsko, pa se prema tome izrađuje meni ribljih specijaliteta. Klasičan meni ribe podrazumeva: šaran, smuđ, kečigu, pastrmku, soma, losos, škarpine, brancin i druge.

            Uz svaki riblji specijalitet, konobari predlažu kartu vinskog pića i ukusa koji će najbolje dočarati spremljeno jelo. Nepogrešiv izbor uz ribu čini belo vino, upravo zbog lagane hrane i potpunog ukusa. Tanin koji vinima daje opori ukus, doprineće metalnom osećaju spremljene ribe. Upravo zbog navedenog, crna vina nisu pravi izbor za laganu riblju večeru.

Srodni tekstovi:


Želite da dizajnirate i unaprediti vaše dvorište i trem – fokusirajte se na keramičke pločice

Leto je doba godine kada većina ljudi ima želju da odnovi ili unapredi kutak svog dvorišta i ...

Detaljnije

Šta jedan apartman u beogradu treba sve da ima da biste maksimalno uživali I bili bezbrižni ?

U velikim gradovima, metropolama, postoje mnogi luksuzni apartmani i to je sasvim očekivano. Aparman...

Detaljnije

Salon kupatila Nantes za kvalitet, dizajn i trajnost prostorije za relaksaciju

Svaka kuća, stan, hotel i srodni ugostiteljski, ali i brojni poslovni objekti treba da imaju moderno...

Detaljnije

Vakcinacija u trudnoći - šta se (ne) preporučuje

Vakcinacija u trudnoći nije razlog za brigu iako većina trudnica strahuje za zdravlje bebe kada treb...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS