Topla strana minimalizma u uređenju kupatila



Minimalistički dizajn se fokusira na pročišćavanje prostora, u smislu odbacivanja svih suvišnih i nepotrebnih stvari kako bi se oslobodilo i obezbedilo što više prostora kako za um tako i za telo. 


Godinama se minimalizam uzima kao nešto što je hladno, bezlično, golo, i pored svega navedenog minimalizam daleko je od čistog osećaja hladnog i neprivlačnog. Sledite ove jednostavne smernice kako biste pažljivo uredili svoj prostor i osigurali da se vaše kupatilo u odnosu na vas može osećati istovremeno ujednačeno i udobno:

  • Dobro zaobljene silute: Minimalizam se razvio od oštrih i grubih uglova i ivica do mekih zaobljenih oblika.  Uklopivši ergonomičnost i asimetrične kružne oblike u svet minimalizma. Ovaj stil kreira izuzetno udoban, prijatan i lep dizajn.
  • Više nego belo:  Bela galanterija za kupatilo jeste osnova i simbol minimalističkog stila. Stil neće narušiti ni upotreba drugih boja, ali izbor je ograničen na sivu i crnu. Na taj način dobija se neutralna paleta boja koja podstiče dobru energiju.

I u tome se sadrži topla strana minimalizma, jer podstiče opuštanje, relaksaciju i dobru energiju. I šarene boje uveseljavaju, ali ovo je jedan vid otmene radosti, sa pravom merom, bez greške, a što je danas naročito popularno, siva boja je možda najomiljenija, zbog toga smo i počeli svoje izlaganje kraćim osvrtom na minimalizam, jer ipak nije sve tako “sivo”. Ima u tome života. A u nastavku teksta smo se fokusirali na to kako možete udahnuti život svom kupatilu, kako razbiti monotoniju ako je ima i pretvoriti ga u mesto opuštanja, uz muziku i sveću.

Moderna oprema za kupatila – kupatilska galanterija

Moderno kupatilo je savršeno mesto za fokusiranje na čiste linije i minimalo nameštaja i dodataka. Budući da svakodnevno koristimo naša kupatila važno je da se fokusiramo na njihovu funkciju, ali to ne znači da ne možemo svoja kupatila pretvoriti u opuštajući, prijatni i osvežavajući prostor sa nekim izborom moderne kupatilske galanterije i drugih ukrasa.  Za ovako nešto nije potrebno mnogo vremena, a ako već mislite o ceni, znajte da se dobre stvari mogu naći i za manje para, samo treba biti kreativan, a i popusti su uvek tu. Kupatilo možete učiniti modernim uz samo jednu sijalicu, ali ne bilo koju već led sijalicom belog osvetljenja, na taj način kupatilo deluje otmenije. A možete to i ovako posmatrati neki ukrasi za koje nikada niste našli prikladno mesto u vašoj sobi postanu deo ukrašavanja vašeg kupatila. Kada kupujete neke od ukrasa ili opreme za kupatilo, isprobajte ova rešenja:

  • Male police: nabavite male police koje će poslužiti da vaše stvari poput kozmetike, četki i slično budu uvek na jednom mestu, što znači uredno i usklađeno, bez razbacivanja po celom kupatilu.
  • Moderna ogledala: ogledala bez rama su naročito popularna ovih godina, ona će dati upravo dati taj odsaj elegantnosti, a kao lepi dodatak njima mogu biti male lampice.
  • Moderni peškiri: sada su u modi jednobojne stvari, nismo više ludi za šarenim stvarima, pa tako poređani jednobojni peškiri (crne, bele ili sive boje) će i te kako učiniti vaše kupatilo prostorijom koja odiše elegantnošću.





Srodni tekstovi:


Inovativne uslužne delatnosti kao prilike za rast i razvoj na srpskom tržištu

Uslužne delatnosti u Srbiji doživljavaju brzu transformaciju zahvaljujući tehnološkim inovaci...

Detaljnije

Za zdrav život – proso

Iz biljke, žitarice, semena prosa, dobija se proso, koji konzumiramo u obliku kaše. U Evropu ...

Detaljnije

Donji veš u trudnoći - sve što bi trebalo da znate

Moda je ušla i u svet donjeg veša za trudnice. Zato ne morate da brinete da ćete tokom...

Detaljnije

Vitamin D3 i njegov značaj u brojnim procesima našeg organizma

Pored toga što vitamin D3 ima značaj za vitalnost kostiju i zdrav izgled kože, benefit upotre...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS