3 stvari za srećan život


Zdravlje Zdravlje

Srećan je onaj čovek koji je ispunjen, koji je zahvalan na svemu što ima i kojem u život dolaze mnoge dobre stvari. Srećan je onaj čovek koji i sa teškim životnim situacijama zna da se izbori i koji hrli ka novim srećama i novim zadovoljstvima. Srećan je onaj čovek koji živi bez straha i bez predrasuda, koji ne osuđuje i koji veruje životu i ima veru da ga čeka uvek nešto bolje. Srećan je onaj čovek koji se uvek nada i koji usrećuje i druge ljude. 

Ima još mnogo definicija kojima se može opisati srećan čovek i sreća, a ipak za vas to može da bude neka sasvim druga definicija. Dakle, sami određujete svoju definiciju sreće i sami birate aktivnosti zbog kojih ćete biti srećni. Mi vam predlažemo ove aktivnosti koje vam mogu pomoći da se osećate bolje i da budete srećniji: 

Bavite se sportom

Ako već do sada niste, onda bi trebalo da počnete. Sport i rekreacija nisu samo dobri za naše fizičko zdravlje, već su jednako dobri i za naše mentalno zdravlje. Sve ono što se skupi tokom dana, sva ta tenzija koja nas razdire, koja nas pogađa, može negativno da utiče na dalji tok našeg života. Međutim, tokom raznih fizičkih aktivnosti mi se na neki način praznimo i bivamo sve srećniji i sve zadovoljniji. Sport nas oslobađa i inspiriše. U sportu ćete naučiti mnoge stvari koje kasnije možete da primenite i u vašem životu. Dakle, naučićete kako da nikada ne odustajete i kako vas svaki novi trening/izazov čini jačima. Kako je potreban kontinuitet i volja da biste postigli nešto i kako je važno da budete uporni. Tokom obavljanja određenih fizičkih aktivnosti oslobađa se hormon sreće, koji će preplaviti vaše telo i učiniti da zablistate u svakom smislu. 

Radite često svari koje obožavate i u kojima uživate

Ako radite posao koji ne volite onda je to već dovolja frustracija. Dakle, morate pronaći nešto što ćete voleti, pored tog posla. Da li je to neki hobi, da li je to neka druga interesantna aktivnosti ili nešto treće. Da li to ima veze sa nekom kreativnošću, da li je to na kraju krajeva neki sport i slično  -  na vama je da odaberete. Dakle, to mora da bude stvar koja vas istinski čini srećnima i uzbuđenima. To je stvar, koja će čak i kada pomislite na nju u vama izazvati lepe i prijatne emocije. To je stvar koja će vas osnažiti vremenom, jer ćete lakše obaljati radne zadatke znajući da vas kući čeka nešto u čemu ćete uživati. 

Češće boravite u prirodi

Boravak u prirodi je okrepljujući. Uvek bio i biće. Obližnji park može da posluži kao idealno mesto za vašu inspiraciju. Ako nemate sa kim, idite sami. Ako imate decu - još bolje, taman ćete se svi lepo zabaviti. Obližnje šume takođe mogu da budu dobra opcija. Makar vikendom usudite se da malo izađete iz grada i pronađete za sebe određenu vrstu mirnog mesta, tamo gde ćete čuti samo zvuke prirode. Tamo se povezujemo sa sobom. 

Savet plus - ugađajte sebi

Obavezno je da ugađate sebi. Uvek i u svakom trenutku. Čak i na radnom mestu. Dakle, na posao možete poneti vašu omiljenu šolju, vaš omiljeni čaj. Kupujte sebi voće, pripremajte sebi ukusne obroke. Vodite sebe na sladoled. Kupite sebi tu suknju ili te cipele koje su vam se svidele. Odigrajte tu igricu. Dakle, ugađajte sebi u toku dana što više i bićete i te kako sami sebi zahvalni, a samim tim i srećni. 


Srodni tekstovi:


Želite da koristite bežične bubice? Evo na šta treba da obratite pažnju

Ukoliko ste se već odlučili da koristite bežične bubice, neophodno je i da saznate nešto o nj...

Detaljnije

Šta je CRM?

Svaka uspešna firma ima jasan plan rada i na taj način se određuje i predviđa uzlazna putanja. Plan ...

Detaljnije

Gde sve možete upotrebiti staklo u vašem domu

Staklo je oduvek imalo konotaciju osetljivog i lomljivog. Ovo je razlog što ljudi vrlo često ...

Detaljnije

Da li su vam potrebne multifokalne naočare?

Tokom života, još od detinjstva, nekome je potrebna korekcija vida uz naočare ili noše...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS