Čega se plaše provalnici?


Dom

I provalnici se plaše, da. Verovali ili ne i oni strahuju da će biti uhvaćeni, da će biti otkriveni, da će im neko nauditi. Niko nije neustrašiv, pa čak i oni koji se odvaže na tako mutne i podle radnje.

Mi obično mislimo da se provalnici ničega ne plaše, da oni to rade, odnosno da upadaju u kuće zato što se ničega ne plaše, zato što im ništa ne stvara strah i zato što misle da za njih nema pretnje. Doduše tačno je da se sigurno manje plaše od ostalih, ali zato su i mnogo manje moralni od ostalih i nemaju principe, već su jako loši i zlonamerni ljudi. Ipak, i kod njih se javlja taj instinkt za preživljavanjem kada se nađu u nezgodnoj situaciji. video nadzor

Pa tako ako ih vlasnik uhvati da mu provaljuju u kuću ili lokal i potegne oružje, oni ne samo da će se zalediti, već će ih strah toliko obuzeti da neće znati šta da rade. Naravno, ovo je samo jedan od ekstremnih primera, ali treba da znate da se provalnici plaše i mnogo manje opasnih stvari. 

Video nadzora 

Video nadzor može da ih i spreči u nameri da uopšte pokušaju da provale u vaš stan ili kuću. Oni će videti kamere i znaće da mogu da budu provaljeni sve i da se pokriju najbolje što znaju. Nekada neke tragove ne mogu da sakriju. 

Ipak u nekim slučajevima čak i pored video nadzora oni pokušaju da prođu, ali ukoliko imate i video nadzor i alarmni sistem onda ste praktično sto posto zaštićeni i onda zaista ne morate da brinete o mogućim provalama. 

Alarma 

Svi mogu da se uplaše od alarma, apsolutno svi, pa čak i najprofesionalniji provalnici. Dobar alarmni sistem uvek zna kako da onemogući lopova ili provalnika da nastavi sa nečasnim radnjama. Uvek. 

Taj zvuk koji dopire iz samog alarmnog sistema je prilično neprijatan i jako neugodan za uši i za celo naše telo, tako da svako živo biće gleda kako da se iz tog osećaja što pre izvuče. I zbog toga, kada se uključi alarmni sistem, lopov pobegne, ne može da izdrži taj pritisak, ne može da podnese taj zvuk jednostavno, to je previše za njega. To je ono što radi instinktivno i nesvesno kada se uključi alarm. 

Međutim, neke stvari radi i svesno kada se uključi alarmni sistem. On pomisli da neko može da ga uhvati, da može policija da ga uhapsi, on nikada ne zna kome sve alarmni sistem šalje poruku ili koga poziva u pomoć. Njemu u tom trenutku nije važno da ostane tu, važno mu je da pobegne i sačuva svoju slobodu, kako bi nastavi dalje sa mutnim radnjama. Zatvor će ga u tome ometi, tako da čim čuje alarmni sistem on beži, a vaše stvar ostaju zaštićene. 

Dobro urađenih brava

Provalnici se takođe plaše i dobro ugrađenih brava. Oni će pokušavati i pokušavati, ako vide da im ne ide oni će odustati, jer jednostavno dugo tako da stoje ispred vrata nije im baš sigurno i rizično je, jer će ih neko od prolaznika primetiti i možda će otkriti njihovu nameru i možda će pozvati i policiju. 

Tako da im je jedan od najvećih strahova da neće moći tako lako da obiju vrata i da će se u tom trenutku ili pojaviti vlasnik kuće ili neko od nadležnih organa. 
Srodni tekstovi:


Na šta sve treba obratiti pažnju prilikom kupovine nekretnina - vaš vodič

Ukoliko ste danas ovde sa nama, znači da ste ozbiljno zainteresovani za kupovinu određenog dobra, od...

Detaljnije

Krovni koferi i nosači za bicikle – praktične inovacije koje morate imati

Napredak i dostignuća tehnike i tehnologije razvio je veliki broj inovativnih predmeta, koji su unap...

Detaljnije

Koji fakultet upisati?

Jedna od prednosti života odraslih ljudi je to što samostalno mogu da donose odluke, ne moraj...

Detaljnije

Želite da koristite bežične bubice? Evo na šta treba da obratite pažnju

Ukoliko ste se već odlučili da koristite bežične bubice, neophodno je i da saznate nešto o nj...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS