Kako smanjiti stres prilikom preseljenja u drugi grad


Dom Zdravlje Zdravlje Dom


Početak života u novom gradu nosi uzbuđenje i neizvesnost koju ne možemo izbeći niti razumeti u potpunosti dok taj trenutak ne dođe. Tek kada počnemo da pakujemo stvari i tražimo novi dom, shvatimo koliko je ovaj proces komplikovan i kako često ume da bude dugačak. Pored svega toga, treba da se nosimo sa tekućim životnim situacijama i da se trudimo da ne zaboravimo na obaveze koje moramo da uradimo pre selidbe. Ipak, uz dobru organizaciju sve može da bude završeno na vreme što će nam omogućiti da drastično smanjimo stres pre i tokom selidbe.

Upoznajte se sa svim koracima

Često se najviše stresa nakupi zbog nepoznavanja procesa selidbe i šta sve treba da uradite. Svi oni koji ne započinju ništa bez planiranja znaju koliko dobar plan može da umanji stres i učini da se bilo koji posao, bez obzira koliko on bio zahtevan, obavi na vreme i bez stresa. Najlakši način da ovo uradite jeste da napravite mali plan selidbe ili čak skinete neku od aplikacija kako biste imali unikatan vodič. Uz sve obaveze koje imate, ubacite i neke sitnice koje će vam pomoći da se opustite - od kafe sa prijateljima do opuštene šetnje u parku.

Kako ćete se seliti?

Ukoliko je grad u koji se selite daleko od onog u kom trenutno živite, organizacija preseljenja treba da bude detaljno isplanirana. Najveći problem je kako preneti stvari i da li ćete to raditi sami ili ćete unajmiti nekoga da to uradi za vas. Čak i da posedujete automobil, nećete moći da ponesete previše stvari odjednom, te izračunajte koliko će vas izaći gorivo i koliko vremena će vam trebati za nekoliko odlazaka naspram onoga koliko bi vas izašlo da to neko drugi obavi umesto vas. Takođe, postoje firme koje i pakuju vaše stvari te je na vama samo da im pokažete šta želite da se prenese i sve to će vas sačekati u novom domu.

Na vreme pronađite stan

Tržište nekretnina se menja svakodnevno i često se dešava da se stanovi prodaju čim izađe oglas. Kako biste ovo izbegli, na vreme krenite u potragu za novom nekretninom kako biste imali dovoljno vremena da sve sredite pre preseljenja. U poslednjih godinu dana je porasla potražnja te se mogu pronaći stanovi različite kvadrature i spratnosti. Ukoliko se selite u veći grad i interesuje vas prodaja stanova, Niš je pravo mesto za započinjanje života i ulaganje u nekretninu. Na vama je da se odlučite da li želite da renovirate stan ili želite onaj u koji odmah možete da se uselite.

Provedite vreme sa bližnjima

Ukoliko se selite iz mesta gde su vam bližnji, provedite što više vremena sa njima pre no što se odselite jer ćete kad počnete sa pakovanjem i selidbom biti prezauzeti. Organizujte druženja kako biste se i vi opustili i smanjili stres koji će što se dan selidbe bude približavao biti sve veći. Ukoliko imate decu, provedite neko vreme sa njima na omiljenim mestima gde ste stekli uspomene kako biste se prisetili lepih stvari. Ovo će vam pomoći da shvatite zašto je selidba dobra za vas i zašto ste se odlučili na ovaj korak.


Na kraju vam preostaje pakovanje koje ne mora da bude komplikovano ukoliko znate šta nosite, a šta ostavljate. Rešite se svih nepotrebnih stvari kako biste smanjili broj kutija, a samim tim i količinu stvari koju treba preneti. Ovo će vam pomoći kod raspakivanja kako biste što pre završili i upustili se u istraživanje novog grada i stvaranje novih uspomena. Uvek vodite računa da kada vidite da stres utiče na sve aspekte vašeg života da stanete na trenutak i posvetite se sebi i svojoj porodici kako biste se opustili i spremili za dalje obaveze. 


Srodni tekstovi:


Korekcijom kapaka do lepšeg i bistrijeg pogleda

Može se sigurno reći da danas žene više nego ikada vode računa o svom izgledu. Pored toga &sc...

Detaljnije

Uloga koju imaju računari u modernom biznisu

Laptop, desktop i srodni uređaji predstavljaju vrste računara koje se veoma frekventno, odnosno svak...

Detaljnije

Gde najčešće svi greše kada je krečenje u pitanju?

Kada u nekoj oblasti nismo iskusni, normalno je da tu i grešimo, a kasnije i učimo iz sopstve...

Detaljnije

Zebra zavese osvajaju tržište

Zebra zavese, kao vrsta zavesa stekle su popularnost, koja se može reći da je planetarna. Naime, jed...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS