Kako se leči erektilna disfunkcija?


Zdravlje Zdravlje

erektilna disfunkcija


Erektilna disfunkcija je poremećaj seksualne funkcije: postizanja erekcije, održavanja erekcije, prevremene ejakulacije ili gubitka libida. Ovaj problem pogađa veliki broj muškaraca, ali je to još uvek tabu tema. Srećom, sa impotencijom ne mora da se živi i postoje metode za vraćanje normalnog seksualnog života i potpuno izlečenje. 

Lečenje se sprovodi lekovima, injekcijama, operativno, psihološkom terapijom ili uz pomoć mehaničkih pomagala. Izbor će zavisiti od uzroka nastanka problema i mogućnosti izlečenja.


Organski uzrok i lečenje erektilne disfunkcije

Lečenje erektilne disfunkcije se započinje traženjem uzroka nastanka problema i delovanjem na njega, a uzroci su brojni: kardiovaskularni, dijabetes, poremećaj hormona, problemi sa prostatom, povrede kičmene moždine ili karlice, holesterol…

U mnogim slučajevima sa lečenjem osnovnog oboljenja i impotencija nestaje.


Erektilna disfunkcija lečenje lekovima

Kada se leči erektilna disfunkcija lečenje se najčešće započinje medikamentima za lečenje impotencije. Jedan od lekova je i nadaleko čuvena Vijagra, a ona i svi slični služe za veću prokrvljenost penisa što dovodi do lakšeg postizanja erekcije.

Ovi se lekovi ne smeju koristiti bez lekarskog propisivanja jer imaju brojne nus-pojave.


Terapija injekcijama

Za brže postizanje erekcije lekar može propisati injekcije koje se ubrizgavaju direktno u penis (lek sa supstancom alprostadil). Erekcija nastaje bez sitmulacije pa u slučaju smanjenog libida ovo je dobra alternativa za normalan seksualni život.

Neke od propratnih loših posledica mogu da budu krvarenje iz uretre, fibroza penisa (nemogućnost prevlačenja kožice preko penisa), stvaranje dugotrajnih bolnih erekcija ( preko 4 sata)… i zato i ove lekove treba da prepiše lekar i da se odobre samo onda kada su indikacije takve da bi mogle da daju dobre rezultate.


Mehanička pomagala – vakuum pumpe

Vakuum pumpom se vakumom postiže stvaranje erekcije, a na koren penisa se stavlja specijalni prsten koji služi da se erekcija i održi. Svi koji ne mogu da piju lekove za impotenciju mogu da koriste ovakva pomagala za brzo stvaranje erekcije bez stimulacije.


Erektilna disfunkcija – lečenje operativnim putem

Jedna od solucija za lečenje erektilne disfunkcije je i ugradnja penilne proteze. Reč je o operativnom postupku ugradnje dve vrste implantata: semirigidne i proteze koja funkcioniše na bazi naduvavanja.

Kada se leči erektilna disfunkcija lečenje semirigidnom protezom je jeftiniji ali manje efikasan način za trajno rešavanje problema sa erekcijom. Cilindri se ugrađuju u telo penisa i penis održavaju u stalnoj erekciji.

Proteze na naduvavanje su daleko složenije jer samo po potrebi stvaraju erekciju, a inače ona ne postoji. U telo penisa se ugrađuju 2 cilindra koji funkcionišu na principu naduvavanja. Rezervoar sa tečnošću koja puni cilindre se postavlja u trbuh, a pumpa se postavlja u mošnice. Pritiskom na pumpicu stvara se erekcija i na ovaj način se bukvalno imitira prirodno stvaranje erekcije.


Lečenje psihološkim savetovanjem

Ponekad se uzrok nastanka erektilne disfunkcije nalazi u psihološkim problemima i nemogućnošću suočavanja sa stresom, anksioznošću, psihološkim pritiskom. Posetama psihologu pronalazi se način za suočavanje i premošćavanje teškoća što može da rezultira kvalitetnijim seksualnim životom i lečenjem erektilne disfunkcije.

Ako ste zabrinuti zbog čestih problema sa impotencijom posetite urologa i započnite put ka izlečenju. Terapija postoji i neka će sigurno biti odgovarajuća i u vašem slučaju. Brinite o vašem zdravlju.








Srodni tekstovi:


Visokogradnja je u konstantnom usponu, koje građevinske mašine su sve traženije?

Građevinski sektor je nosilac razvoja jedne zemlje, a visokogradnja njen važan faktor. Omogućava ang...

Detaljnije

Pojačajte hormon sreće prirodnim putem

Svima je bliže ono što je prirodno, makar se na to mišljenje u poslednje vreme svode b...

Detaljnije

Luksuzno opremljena kuhinja - saveti za savršen enterijer

Današnji enterijer zahteva pored praktičnosti i lepotu. Stilski odabir nameštaja izrađ...

Detaljnije

Zbog čega je probiotik važan za zdravlje vašeg mališana?

Definitivno jedan od najvažnijih proizvoda koje kupujemo i daje mo svojoj deci u trenucima kada su z...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS