Kako i koliko možemo povećati vrednost nekretnine pre prodaje



 

Proces prodaje nekretnine složen je zadatak i zahteva angažovanje na više različitih frontova kako bismo dostigli najbolju cenu. Trenutno tržište nekretnina preplavljeno je različitim ponuda, što zahteva od prodavaca dodatan napor kako bi ostali zapaženi u moru oglasa i ostvarili željenu računicu. Investiranje u nekretnine predstavlja najsigurniji vid ulaganja i uvek aktuelan način da umnožimo svoj kapital i osiguramo svoju budućnost. 

Nakon što ste doneli odluku o prodaju vaše nekretnine, razmotrite sve moguće opcije za uvećanje njene vrednosti i realizaciju što uspešnije prodaje. Čak i minimalne adaptacije mogu uticati na krajnju cifru nekretnine i vašu ponudu učiniti primamljivom mnogima, a vama obezbediti značajan priliv novca. 

Renoviranje i adaptacija prostora

Ono što privuče veliki broj kupaca jeste činjenica da ne moraju da ulažu dodatan novac za renoviranje. Osvežen i adaptiran prostor igra ključnu ulogu prilikom kupovine nekretnine, zato je neophodno konstantno održavati prostor u kome živimo. Kupatilo i kuhinja jesu središte nekretnine i u najčešćem slučaju podležu renoviranju, stoga je važno pobrinuti se da njihova adaptacija protekne besprekorno. Kada kupci čuju da postoji problem sa vodovodom ili sanitarijama, često odustanu od nekretnine, jer ne žele da se bave zahtevnim radovima koji često u sebi mogu nositi i određene skrivene troškove. Za ovako delikatne radove, najbolje je angažovati stručna lica koja će otkloniti sve eventualne probleme i atraktivnim vizuelnim rešenjima privući potencijalne kupce. 

Važnost lokacije

Jedan od presudnih faktora za kupovinu stana ili kuće jeste lokacija objekta, a ona direktno utiče na formiranje cene prilikom prodaje nekretnine. Kupci će prilikom razmatranja imati u vidu blizinu škola, marketa i drugih relevatnih ustanova, kao i pristupnost glavnih saobraćajnica i povezanost sa drugim delovima grada. Individualne potrebe utiču na kreiranje pojma idealne lokacije, ali sudeći prema statistici, najpoželjniji grad je Beograd, a stanovi i prodaja u glavnom gradu zadovoljava i najzahtevnije kupce. Zbog različitih sadržaja i mogućnosti za napredovanje, cene nekretnina u većim gradovima su dosta više u odnosu na manje urbana mesta. Zato je prodaja stanova u velikim gradovima uvek unosan i siguran posao.  

Moć marketinga i online promocije

Presudan faktor za prodaju bilo kog proizvoda, a u ovom slučaju nekretnine, je i adekvatna promocija. Detaljno osmišljena i realizovana marketinška kampanja u velikoj meri utiče na formiranje utiska o nekretnini koja se prodaje i na taj način stvara osećaj konkurencije. U takvoj atmosferi, bićemo u mogućnosti da dopremo do većeg broja kupaca, a samim tim i opravdamo višu cenu. Kvalitetne fotografije koje prikazuju sve detalje i dočaravaju lepotu i funkcionalnost prostora mogu značajno povećati zainteresovanost, a tu je i propratni tekst čija uloga je da dodatno zainteresuje potencijalne kupce i pojasni sve karakteristike nekretnine.  Oglas treba da istakne sve prednosti prostora i proizvede potrebu čitilaca da u njemu borave i koriste sve njegove kapacitete.  

U skladu sa najnovijim trendovima

Najnoviji trendovi u dizajniranju prostora mogu vam biti vodilja prilikom renoviranja i adaptacije prostora. Okruženje u kome boravimo ima nemerljiv uticaj na naše raspoloženje i mentalno zdravlje, zato moderna dizajnerska rešenja nastoje da stvore udoban, savremen i prijatan prostor. Boja zidova, prirodni materijali poput drveta i kamena, kao i funkcionalno raspoređen nameštaj mogu stvoriti primamljiv prostor koji ostavlja pozitivan utisak na potencijalne kupce. Ukoliko posedujete kuću, održavana bašta i dvorište mogu napraviti veliku razliku u mišljenju zainteresovanih i doprineti da se vaša ponuda izdvaja od drugih. Kao inspiraciju možete koristiti magazine iz oblasti dizajna životnog prostora ili se konsultovati sa stručnim licima koji će vam predložiti na koji način možete vašoj nekretnini dati originalno estetsko osveženje. 

Pre nego što odlučite da se upustite u prodaju nekretnine, ispitajte sve moguće strategije koje će vam pomoći da uvećate njenu vrednost i na taj način dobijete najbolju moguću ponudu. Čak i minimalna ulaganja mogu značajno promeniti stanje i izgled vaše nekretnine, a samim tim i njenu konačnu cenu. Detaljnom analizom trenutnog tržišta nekretnina, kao i potreba i zahteva kupaca, pristupite renoviranju vašeg objekta i istaknite sve njegove potencijale. Ne sumnjamo da ćete za kratko vreme ostati zapaženi i povećati atraktivnost nekretnine koju prodajte.


  






Srodni tekstovi:


Xiaomi beleži rekordne rezultate dok su promet i profit za Q1 2021. na najvišem istorijskom nivou

Strategija „Smartphone × AIoT“ poboljšava performanse svih segmenata poslov...

Detaljnije

Prodaja stana u svega nekoliko koraka

Za samo donošenje odluke o prodaji stana potrebno je mnogo više angažovanja i zalaganj...

Detaljnije

Kakve baletanke za tople letnje mesece?

Nošenje baletanki od maja do septembra i nije toliko retka pojava. Pored omiljenog para sanda...

Detaljnije

Da li su vam potrebne multifokalne naočare?

Tokom života, još od detinjstva, nekome je potrebna korekcija vida uz naočare ili noše...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS