Kako da uštedite na prostoru prilikom uređenja kupatila?


Dom Dom

ormarici za kupatilo


Sigurno ste nekada poželeli da imate nešto veće kupatilo kako biste dodali još neki bitan element ili kako biste imali više prostora u njemu. Ipak, trebalo bi da znate da i manja kupatila mogu biti uređena i skockana da vam upravo ne manjka koji kvadrat više. 


Ako već imate manje kupatilo, trebalo bi da znate da je raspored u njemu od presudne važnosti za dobijanje funkcionalnog i upotrebljivog prostora. Važno je da dobro uskladite sve njegove elemente, od sanitarija do kupatilskog nameštaja. 

Viseći ormarići za kupatilo - još jedan način za uštedu na prostoru


Kod uređenja manjih kupatila, važno je na pametan način iskoristiti svaki pedalj slobodnog prostora. Ukoliko već imate praznog prostora iznad veš mašine ili ulaznih vrata, ormarići za kupatilo mogu biti od velike koristi. U njih na primer možete da odložite predmete koje ne koristite svakodnevno u kupatilu poput raznorazne kozmetike, peškira za goste, zalihe toalet papira i sl. 

Kade su vrlo praktične za manja kupatila


Iako se većina opredeljuje za tuš kabine, ugaone kade mogu biti savršen izbor za kupatila koja su nešto manje kvadrature. Najpre zbog toga što ne zauzimaju puno prostora i što ih možete pozicionirati u bilo koji deo (ugao) kupatila. 


Savet plus: u ovom slučaju neka vam izbor bude ugaona kada manjih dimenzija. Ovako ćete dobiti kako na funkcionalnosti tako i na samoj estetici jer ćete imati osećaj kao da imate mini spa centar u svom kupatilu. Ova vrsta kada je odlična za porodice sa manjom decom jer će im prilikom kupanja pružiti potpuni užitak. 

Konzolni umivaonik umesto slobodnostojećih


Za manja kupatila dizajneri preporučuju manje umivaonike koji su po svojoj prirodi duboki ali istovremeno i nešto manjih dimenzija od standardnih. U poslednje vreme vrlo su popularni tzv. konzolni umivaonici jer su praktični a pri tom ne zauzimaju puno prostora. 

Takođe, ono što karakteriše ovu vrstu umivaonika je što prostor ispod njih ostaje slobodan i može se iskoristiti za postavljanje neke manje police na kojoj možete odlagati kućnu hemiju. Upravo zbog svih navedenih prednosti su sve popularniji i sve više ljudi se odlučuje za njih kada uređuje svoj prostor u kupatilu.

Postavite sušače - imaćete nekoliko koristi od njih


Za manja kupatila, sušači predstavljaju idealno rešenje. Najpre zbog toga što imaju funkciju grejanja, pa će se ovakva kupatila u zimskom periodu zagrevati vrlo brzo. Pa tako, nakon tuširanja na njih možete okačiti peškire i osušiti ih za svega nekoliko minuta.

Takođe,  s obzirom da se kače na zid, minimalno zauzimaju prostor u svakom kupatilu. 

Ogledala su neizostavan element svakog kupatila


Poznato je da ogledalo predstavlja neizostavan detalj svakog kupatila bilo ono manje ili veće kvadrature. Ono se u većini slučajeva postavlja iznad lavaboa a može biti sastavni deo ormarića za kupatilo. Za manja kupatila, preporuka je da ogledalo bude iste širine kao umivaonik, dok odabir visine predstavlja slobodan izbor. Uglavnom se kupci odlučuju za ogledala koja su u sastavu ormarića, sa ugrađenom led rasvetom. Tako neće imati potrebe za postavljenjem dodatne rasvete kupovinom lampi ili sijalica. 






Srodni tekstovi:


Kako smanjiti stres prilikom preseljenja u drugi grad

Početak života u novom gradu nosi uzbuđenje i neizvesnost koju ne možemo izbeći niti razumeti u potp...

Detaljnije

Koja pravila ponašanja podrazumeva probna vozačka dozvola?

Probna vozačka dozvola je do skoro trajala godinu dana, u okviru kojih je trebalo pridržavati se odr...

Detaljnije

Spremni dočekajte prvo školsko zvono

Mnogo uzbuđenja i mnogo očekivanja – tako bi ukratko mogao da se opiše prvi škol...

Detaljnije

Da li su vam potrebne multifokalne naočare?

Tokom života, još od detinjstva, nekome je potrebna korekcija vida uz naočare ili noše...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS