Kako da dobijete najbolje osvetljenje za iznajmljene stanove


Dom

Evo korisnog vodiča za postizanje najboljeg, najekonomičnijeg načina za osvetljenja za iznajmljene stanove: 


Prvo pogledajmo različite vrste sijalica:

Obična sijalica 

Ako pogledate bilo koji oglasnik, bez obzira da li je u pitanju izdavanje stanova Niš ili izdavanje stanova Beograd, videćete da se najčešće koristi obična sijalica, jer je i najmanje skupa. Obično ima toplu nijansu. Može da traje do 1.000 sati, ali nije uvek energetski najefikasnija.


Halogena 

Slično kao obične, ove sijalice daju hladniju boju, pokušavajući da imitiraju prirodnu svetlost. One su malo energetski efikasnije, ali istovremeno i skuplje. Morate imati na umu da ne koristite gole ruke prilikom menjanja halogene sijalice, jer i najmanji ostaci ulja iz ljudske ruke mogu da poremete sijalicu i stvore atmosferu u kojoj se sijalica pregreje prilikom uključivanja prekidača. To može čak i da izazove eksploziju sijalice, zato budite pažljivi!


Fluorescentna 

Daje ravnu i hladnu svetlost, koja se obično koristi za osvetljavanje velikih površina poput učionica, kancelarija, podruma ili tavana.

Kompaktne fluorescentne sijalice ~ One troše četvrtinu energije sijalice sa žarnom niti i traju deset puta duže. Kompaktne fluorescentne sijalice (ili CFL) imaju toplije tonove.


LED sijalice 

Takozvana budućnost osvetljenja. Međutim, iako je najefikasnija i najdugovečnija sijalica na tržištu, LED samo odašilje smerno svetlo i ne osvetljava čitavu prostoriju. Da biste rešili ovaj problem, postoje neke LED diode koje dolaze u klasterisanim grupama, ali one su obično najskuplji dostupni model.


Osvetljenje za iznajmljene stanove - dnevna soba (1.500 - 3.000 lumena)

Za ambijentalno osvetljenje u dnevnoj sobi, najbolja opcija je centralna plafonska rasveta u kombinaciji sa ugaonim plafonskim svetlima za maksimalno osvetljenje. Funkcionalno osvetljenje se može postići upotrebom lampi sa LED sijalicama u blizini mesta za sedenje koje se koriste za čitanje i za druga slična mesta. Akcentna rasveta može da bude u vidu reflektora koji se koriste za isticanje bilo kakvih umetničkih dela ili posebnih ukrasa u sobi. Dimeri takođe mogu da doprinesu slojevitom osvetljenju.  


Kuhinja

U kuhinji vam je potrebna jaka i solidna svetlost. Najbolje je da centralno osvetljenje bude neka jaka svetiljka, po mogućstvu led reflektor, a da ispod kuhinjskih elemenata dodate još svetiljki koje će biti korisne kada se nešto konkretno radi u kuhinji. 


Spavaća soba (2.000 - 4.000 lumena)

Za ambijentalno osvetljenje izaberite centralno osvetljenje za sredinu plafona. Centralno osvetljenje takođe može da bude od pomoći kao zamena za prirodnu svetlost. Male stone lampe postavljene na noćnim ormarićima u blizini kreveta mogu da se koriste za radno osvetljenje ili kao slaba svetlost za opuštanje. Osvetljenje u ormaru je takođe neophodno da biste mogli da vidite sve svoje stvari i kao pomoć u organizaciji.


Kupatilo

U kupatilu ćete takođe želeti da imate jako centralno svetlo, ali za prijatnu atmosferu nije loše da koristite i ugradnu rasvetu za kupatilske ormariće ili da osvetlite ogledalo u kupatilu. 








Srodni tekstovi:


Kako odabrati barske stolice za kafić

Tržište nam nudi veliki izbor barskih stolica. Prilikom odabira i kupovine, ljudi često dolaz...

Detaljnije

Zbog čega je dukat poseban poklon?

Kada su posebne prilike u pitanju i pokloni treba da budu posebni. Kada nekome želite da ukažete poš...

Detaljnije

Želite kupiti novi aparat za kafu – Evo, kako da odaberete najbolje espresso aparate za kućnu upotrebu

Kada kažemo reč „espresso“ sigurno ćemo vas asocirati na omiljeni kafić, bariste i itali...

Detaljnije

Visokogradnja je u konstantnom usponu, koje građevinske mašine su sve traženije?

Građevinski sektor je nosilac razvoja jedne zemlje, a visokogradnja njen važan faktor. Omogućava ang...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS