Kada želite da podarite nov izgled vašem kupatilu – krenite od pločica


Građevinarstvo


Svaka prostorija u domu je podjednako važna. Dom – to je mesto sigurnosti, opuštenosti i mesto na kome se čovek najbolje oseća. Prirodno je da težimo tome da enterijer služi toj svrsi i da kuću ili stan uređujemo kako bi nam u njoj bilo još lepše. Jedna od većini najvažnijih prostorija jeste kupatilo. To je onaj intimni kutak u kome se posvećujemo sebi, gde se negujemo i opuštamo nakon napornog dana. Zato se upravo njemu treba posebno posvetiti prilikom uređivanja.

Kako pristupiti renoviranju kupatila

Krenite najpre od svoje zamisli – i od odgovora na pitanje kako biste vi voleli da izgleda vaše kupatilo. Kakva keramika se vama dopada, koje nijanse da preovladavaju, pa sve do onih najsitnijih detalja i kupatilskog tekstila i aksesoara. Pomoć stručnjaka je uvek dobrodošla – posavetujte se sa keramičarom oko izbora pločica, koji je najbolji lepak za pločice, kao i oko načina na koji će keramika biti raspoređena. Mnogo ideja za samo uređenje enterijera kupatila možete dobiti i na internetu, naročito onih ekonomičnih koji svima trebaju. Jer, lako ćete opremiti kupatilo prema svojoj zamisli kada imate neograničen budžet. Međutim, kako je to retka situacija, mnogima treba savet kako da sve to obave sa ograničenom svotom novca. Često se i jeftinije stvari pokažu kao kvalitetne i efektnije, tako da svaka informacija dobro dođe.

Najveći deo posla – izabrati kvalitetnu keramiku, odgovarajući lepak za pločice i fug masu

Na tržištu se nalazi širok izbor najrazličitijih pločica, od domaćih do uvoznih, od keramičkig do granitnih. Danas se pločice stavljaju svuda – i spolja i unutra, i u kupatilu, ali i hodniku, kuhinji i gotovo svim drugim prostorijama. Njihovoj širokoj upotrebi umnogome je doprinelo to što im je savremeni dizajn u pogledu dezena omogućio da se savršeno uklope u svaku prostoriju, pa čak i tamo gde ih nismo ni zamišljali. O kvalitetu nam govori i cena koju imaju keramika, lepak za pločice i fug masa – skuplji materijal znači i dugotrajnost, naravno, ako je sve u rukama dobrog i iskusnog keramičara.

Praduslovi za postavljanje pločica

Jedan od najvažnijih uslova da se krene sa postavljanjem pločica jeste dobro izravnjana podloga, pre nego što se nanese lepak za pločice. I za ravnanje služi lepak za pločice, samo što se time meša na dugačiji način. Najvažnije je naneti dgovarajući lepak za pločice u dovoljnoj količini, ali ni tom prilikom ne treba se rasipati, već koristiti specijalnu emulziju koja se nanosi pre nanošenja lepka. Ta emulzija omogućava da se lepak za keramiku manje troši. Savet koji je važno ispoštovati jeste da se pre samog lepljenja, na suvo, isproba kako će se pločice rasporediti. 

Kada budete sigurni da je to pravi raspored, tek onda dolazi do lepljenja, a nakon toga, kada se sve dobro osuši, i do nanošenja fug mase. I kod nje treba biti strpljiv, sačekati da se dobro osuši i tek onda prebrisati pločice.  Time se završio posao oko lepljenja, a ujedno i najveći deo celokupnih radova na renoviranju kupatila. Dalje ostaje postavljanje sanitarija i kupatilskog nameštaja, kao i bavljenje dekoracijom, sitnicama i dodacima za kraj.    
Srodni tekstovi:


XIAOMI PREDSTAVIO NAJNOVIJE 11T I 11T PRO MODELE DOMAĆOJ PUBLICI

Inovativni Xiaomi modeli 11T i 11T Pro predstavljeni domaćem tržištu u svečanoj atmosferi beogradsko...

Detaljnije

Nekoliko korisnih saveta za ljubitelje nakita

Nošenje nakita predstavlja pravo zadovoljstvo i stvara potrebu da se on stalno kupuje. Dobar ...

Detaljnije

Ideje za biznis: Iznajmljivanje građevinskih skela

Građevinske skele, odnosno njihovo iznajmiljivanje može biti vrlo unosan posao, ukoliko znate dobro ...

Detaljnije

Pozitivne stvari vezane za kolica za bebe

Mnogi roditelji se danas razmišljaju da li da kupuju kolica za bebe ili da jednostavno svoju ...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS