Gde najčešće svi greše kada je krečenje u pitanju?


Dom

Kada u nekoj oblasti nismo iskusni, normalno je da tu i grešimo, a kasnije i učimo iz sopstvenih grešaka. Trudimo se da ih ispravimo i da sledeći put to sve bude mnogo bolje. Kada dođe do renoviranja stana uvek je dobro konsultovati stručnjake. Prilikom krečenja moguće su razne greške, moguće su i neke banalne greške, koje ste mislili da nikada nećete napraviti. renoviranje stana

To se dešava zato što mislite na mnogo stvari odjednom i to vam donekle i stvara pritisak. Fokusirate se na neku glavnu stvar i zaboravite na neke sitnice i onda vam se desi greška. Ako već niste sigurni u svoje veštine onda bi trebalo da se obratite moleru, koji vam može dati savete, ali i uraditi to umesto vas na mnogo bolji način. U suprotnom, obratite pažnju na sledeće stvari:

Greške počinju prilikom kupovine boje 

Ako želite na primer crvenu boju na vašim zidovima, kako znate koju boju želite? Da li znate da se svi zidovi razlikuju i da ona boja koja je nacrtana na kantici, neće biti baš ta boja i na vašim zidovima? 

Da li znate da boja može da se menja pod različitim uglovima, odnosno u zavisnosti od svetlosti? Da li znate da će se boja promeniti kada se osuši? Sve su ovo jako važne stvari, o kojima ne misle oni koji do sada nikada nisu krečili. Jako je teško izabrati baš onu boju koju želite da vidite na vašim zidovima. Radnici u radnjama u kojima se prodaju boje mogu da vam pomognu i da vam izmešaju boje, ali vi kasnije nećete znati da li treba da premažete jednom ili dva puta ili više puta. 

Sa belom bojom je najlakše, ali sa drugim bojama se ovde prave greške, koje će najčešće samo vas pogoditi, jer ćete se razočarati kada to ne ispadne kako treba. Zato, ako želite baš neku određenu boju, onda bi dobro bilo da angažujete molera, jer će on tačno osetiti koliko puta ta boja treba da se premaže i kako treba da se razredi i  promeša. 

Greška broj dva - loš valjak  I četke

Ova greška može da vas košta dobrog izgleda vašeg stana. Obično se kaže da dobre četke i dobar valjak traju godinama, traju bukvalno dok god krečite. Zato pažljivo birajte. I obično je savet molera da ne štedite na četkama. 

Molerima je njihov "pribor" izvrstan i to je jedan od razloga zašto oni obavljaju svoj posao odlično. Naravno da je tu veština na prvom mestu, ali ni sami moleri ne bi znali da to urade kako treba da jednostavno nemaju dobar alat, a to su ovom slučaju dobre četke i izvanredan valjak. 

Greška broj tri - zidovi nisu izravnati pre krečenja 

Morate vaše zidove pripremiti za krečenje. Ne možete da ostavite da zidovi budu neravni, jer će nakon krečenja izgledati još gore, izgledaće neuredno i pre svega to neće ličiti ni na šta. Ako vas već mrzi to da radite, onda posao prepustite molerima, koji to rade sa zadovoljstvom i pre svega sa iskustvom. 

Morate takođe i da očistite zidove. Ako krečite u neku svetlu boju, onda verovatno nećete prekriti sve te prljavštine, odnosno trag od olovke ili tako nešto slično. Zato to morate mnogo pre krečenja da očistite i da sredite. 








Srodni tekstovi:


Zašto svršeni osnovci radije biraju privatne srednje škole?

Mnogi budući srednjoškolci se poslednjih nekoliko godina radije opredeljuju za privatne umest...

Detaljnije

Kako odabrati auto školu

Napunili ste dovoljn godina za polaganje vožnje, onda je pravo vreme da se raspitate i detaljno info...

Detaljnije

Aspekti ljudske svesti

Psihologija, kao nauka koja proučava ljudsko ponašanje i mentalne procese, stalno se bavi raz...

Detaljnije

Ostrvo u gradu

Pored Ade Ciganlije koja vam može pružiti utočište u vrelim danima u gradu, nalazi se jo&scar...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS