Anksiozni ste? 4 metode koje vam mogu pomoći


Zdravlje

Anksioznost ne bira. Javlja se u različitim periodima života i nije potvrđeno zbog čega se javlja. Obično dolazi posle nekog stresnog perioda i dolazi onda kada rešimo taj problem, međutim, posledice ostanu i onda se aksioznost probudi, taman kada mislimo da smo sve rešili. Ukoliko dugo živite pod stresom i ukoliko ste dugo napeti, a ne izbacujete tu negativnu energiju i emociju, ona mora na neki način da se ispolji. Najčešće se ispoljava kroz brojne nerealne strahove. Ukoliko ste prepoznali simptome anksioznosti, pogledajte koje vam metode mogu pomoći da se izvučete iz tog stanja. Svakako, ne odlažite odlazak kod lekara jer ćete najbolje uz stručnu pomoć prevazići problem.

Trčanje

Trčanje je lek za sve. Kada ste srećni ili kada ste tužni. Kada ste raspoloženi, trčanje će doprineti da povećate još malo tu sreću, kada ste tužni izbaciće iz vas sve ono što vam u tom trenutku nije potrebno, oslobodiće vas stresa i doprineti da sagledate sreću na drugačiji način. Dakle, trčanje se svakako preporučuje ukoliko ste anksiozni i ukoliko imate neki sličan problem. Ne mora to da bude konkretno ni trčanje, ukoliko to baš ne volite, ali može da bude neka malo intenzivnija fizička aktivnost, tokom koje nećete moći da razmišljate o tome šta se vama dešava i slično, nego ćete samo da se usresredite na sam proces trčanja.

Theta healing

Theta healing je metoda koja može da vam pomogne da u sebi pronađete odgovore zašto vam se desila anksionznost. Kao što smo i na samom početku rekli, postoji razlog zašto se ona javlja. Možda sami ne možete da otkrijete, možda ne znate u kojem smeru treba da razmišljate, jer ste blago očajni. Ipak onaj ko primenjuje theta healing zna kako da vam pristupi, jer se u većini slučajeva theta healing koristi upravo za otklanjanje anksioznosti i razne vrste strahova. Ne samo da ćete doći do odgovora, nego ćete i pomoći sebi i oslobodićete se strahova i nekih briga koje ste imali.

Zahvalnost

Zahvalnost može mnogo toga da vam promeni. Ukoliko niste spremni da odmah pozitivno gledate na neke stvari, ukoliko vam je teško da budete pozitivni zbog svega i da pronalazite sreću u malim stvarima, onda treba krenuti od zahvalnosti. Živi ste, imate vodu, imate struju, imate krov nad glavom, imate prijatelje, porodicu, imate možda kućnog ljubimca, možda je danas baš lep dan,možda je sunce. Zahvalite se na tako jednostavnim, a opet previše vrednim stvarima u vašem životu. Sami pronađite jednostavne stvari na kojima ćete biti zahvalni. Na taj način, vremenom ćete naučiti da na život gledate pozitivnije. Ne očekujete da to bude posle tri dana, ali već ćete se posle mesec dana osećati bolje i zahvalnost će da pređe u određenu vrstu sreće i ushićenja zbog svega što imate u životu, a na šta ste zaboravili.

Čitanje

I čitanje knjiga i te kako može da vam pomogne. Možete vašeg psihologa da pitate koje knjige može da vam prepouči. Možete da čitate one knjige koje govore o pobeđivanju strahove, one knjige koje će vam dati jedan sasvim drugačiji pogled na živote. Znate da neki ljudi znaju da kažu da ih neke knjige potpuno osveste i daju im motivaciju da rade stvari koje nikada pre nisu. Možda tako bude i sa vama.Srodni tekstovi:


Razlike između TFT, LCD i Plazma monitora

Ako razmišljate u duhu ovog 21. veka, onda je bitno da tehnika koju posedujete ide u korak sa...

Detaljnije

O čemu treba voditi računa prilikom kupovine radnih odela?

Svaka ozbiljna firma zna da su radna odela ne samo pokretna reklama koju njihovi zaposleni nose, već...

Detaljnije

Sitnice koje čine vaš dom elegantnim

Dom je mesto gde treba da se osećamo lepo, gde treba da uživamo i gde treba da se odmorimo. Nekome j...

Detaljnije

Kako odabrati pravi bade mantil?

Svi vole da se umotaju u prijatan i mekani bade mantil. Nije bitno da li biste voleli da nosite ogrt...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS