Želite kupiti novi aparat za kafu – Evo, kako da odaberete najbolje espresso aparate za kućnu upotrebu


Dom Dom

Kada kažemo reč „espresso“ sigurno ćemo vas asocirati na omiljeni kafić, bariste i italijanski stil. Sa njim se kafenisanje i druženje diže na jedan sasvim novi nivo. 

Ne morate biti profesionalni barista da biste ovaj legendarni napitak napravili u kutku svoje kuhinje. Sve što će vam biti potrebno jeste ljubav prema kafi i dobra oprema. A ako se pitate kako da odaberete najbolje espresso aparate za kućnu upotrebu – evo vam odgovora...

Postavite sebi tri ključna pitanja:

Da li volite da pijete samo kapućino i latte ili moku i aromatične kafe? Da li kafu pijete samo ujutru ili nekoliko puta dnevno? Da li vam je potreban kompaktniji uređaj jer nemate dovoljno mesta u kuhinji? Nakon što ste odgovorili na ova pitanja – možete ići korak dalje i upoznati se sa karakteristikama espresso aparata.

Koji su najbolji espresso aparati za kućnu upotrebu?

Treba znati da od momenta kada je izašao prvi aparat za espresso, pa sve do danas – postignuta su značajna usavršavanja. Još uvek se lansiraju modeli sa sve boljim i boljim performansama. Ako vas interesuju najbolji espresso aparati za kućnu upotrebi, kupovinu trebate prilagoditi vašem načinu života. 

Postoje oni modeli sa dvostrukim kotlom, štapom za penu, analognim ili dijagonalnim termostatima, rotacionim pumpama i tako dalje. I upravo zavisno od ovih parametara biće i ukus skuvane kafe. A evo nekoliko reči o tome... 

Kotao je srce espresso aparata. On sadrži i vodu i paru što utiče na stvaranje pene. Ukoliko kupite kompaktniji model – verovatno nećete biti u mogućnosti da istovremeno pravite kvalitetan espresso i mutite penu. Na taj način potrebno vreme za pripremu kafe biće znatno duže. Ako su vam potrebi najbolji espresso aparati - dobro je da se fokusirate na dvostruki kotao. Pored toga, obratite pažnju na kontrolor temperature koji igra ulogu u kvalitetu espressa. Digitalni sistem vam omogućava bolje regulisanje temperature i uštedu električne enegrije.

 Zatim, kada su u pitanju najbolji espresso aparati - birajte modele koji imaju rotacionu pumpu jer stvaraju manje buke tokom pravljenja kafe, dodatne režime i pogodnosti, ali i postojanje više filtera. Modeli od nerđajućeg čelika samo su dodatni plus. 

Koje marke su preporučljive?

Bez obzira da li jutarnju kafu ispijate sami na omiljenoj sofi ili u društvu porodice i prijatelja, uvek je prijatno da se počastite sa šoljicom aromatičnog espressa, kapućina ili moke. Svestrani, kvalitetni i elegantni uređaji svakako će biti Nespresso Atelier, Esenza, Lattissima One, i slični. Koju god marku da kupite – udobnost i inspirativni ukus vam neće manjkati. Svaki od ponuđenih je prilagodljiv za korišćenje specijalnih kapsula za espresso sa kojima možete imati neuporedivo svežiji ukus kafe. 

Koje dobrobiti ćete imati uz kapsule za espresso?

Ako vam ne prija pomisao da svako jutro meljete zrna kafe jer vam to oduzima dragoceno vreme – onda možete počastiti sebe pakovanjem hermetički zatvorene, već izmlevene kafe. Kapsule za espresso ponudiće vam i druge dobrobiti. Pre svega, nezamislivu svežinu i sofisticirane ukuse. Njih možete kupiti u najrazličitijim aromama, počev od dobro pečene kafe i dodatka finog ukusa žitarica, čokolade, vanile, pomorandže i drugog voća, ali i cimeta, bibera i sličnog začina. Ove kapsule za kafu omogućiće vam da potpuno procvetate i u tmurnom jutru, i steknete udobnost direktno iz vašeg doma


Srodni tekstovi:


Kako odabrati najbolju obuću za decu?

Mada posebno mlađi roditelji često imaju nedoumicu oko toga kada bi trebalo da svom detetu kupe prvi...

Detaljnije

Roditelji pripremite svog đaka prvaka na vreme

Ukoliko imate đaka prvaka koji treba ovog septembra da krene u prvi razred, svi znaju da samo oprema...

Detaljnije

Kako odabrati suncobran za terase i bašte poslovnog objekta?

Bašte i terase ugostiteljskih objekata ne mogu bez odgovarajućih suncobrana koji ne samo da s...

Detaljnije

Anksiozni ste? 4 metode koje vam mogu pomoći

Anksioznost ne bira. Javlja se u različitim periodima života i nije potvrđeno zbog čega se javlja. O...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS