Koja je udobna obuća za trudnice?



Tokom trudnoće nastaju razne promene u hormonima, što se uočava na telu svake žene. Jedna od njih jeste veća telesna težina, koja zajedno sa oticanjem stopala uglavnom predstavlja napor po stopala, a posledica toga jeste hodanje koje je stresnije po organizam.  

Da bi se izbegli ovi eventualni problemi, potrebno je birati anatomsku obuću za trudnice, koja će sprečiti sve neželjene efekte i omogućiti svim damama da mirno uživaju tokom drugog stanja.  

Anatomska obuća i njene prednosti

Prilikom izrade anatomske obuće, samom procesu se posvećuje velika pažnja. Svesni smo da težinu celog tela trpe noge, ne samo u trudnoći, već i tokom celog života. Pored njih, našu težinu osećaju i kolena, zglobovi i stopala. Da biste olakšali svakodnevnicu, odlučite se da obuću, koja je izrađena prema posebnim standardima i od najboljih materijala. 

Fizioterapeuti i ortopedi uglavnom preporučuju anatomsku obuću, koja je sigurna i veoma udobna. Ona štiti prste i pete, a takođe sprečava nastanak neprijatnih mirisa, pojavu bakterija i gljivica, jer je izrađena od materijala koji su antimikrobni. 

Anatomska obuća za trudnice

Kad govorimo o hodanju u toku trudnoće, potrebno je najpre da obratimo pažnju na osnovne probleme koji se javljaju. Jedan među glavnim je upravo oticanje stopala. Stoga obuća za trudnice treba da bude komforna, bez tankih kaiševa koji bi stezali stopalo i potencijalno pravili žuljeve i plihove. 

Preporuka svim mamama je da biraju obuću koja ima anatomsko gazište, jer ono omogućava lagodnije kretanje u toku dana. Tokom trudnoće se posebno savetuje da se izbegavaju štikle ili platforme, koje bi mogle dovesti do gubitka ravnoteže ili balansa. Trudnice koje nose visoke štikle mogu imati otečene noge, ali i uganuti zglob ukoliko nezgodno stanu na pod. 

Telo menja svoj položaj usled rasta stomaka, dok je za oslonac potrebna veća površina. Recimo, trudnice hodaju uglavnom razmaknutih stopala, da bi tako sebi pružile bočnu ravnotežu, a da bi to sve lakše postigle potrebno je da imaju udobne i sigurne cipele i papuče. 

Anatomska obuća je odličan izbor za sve buduće mame, koje i nakon drugog stanja, mogu koristiti ovu obuću prilikom vođenja brige o bebi. 

Važni su materijali

 

Pošto trudnoću prati i usporena cirkulacija, ne bi trebalo nositi obuću koja bi je mogla dodatno usporiti. Osim što bi trebalo izbegavati tanke kaiševe, štikle, tesnu obuću, potrebno je isključiti iz svog izbora i obuću napravljenu od veštačkih materijala, koji koži ne dozvoljavaju da diše, što dovodi do usporenja celokupne cirkulacije. 

Koji su modele adekvatni za proleće?

Ukoliko vas zanima obuća za trudnice, preporučujemo vam modele koji su zasnovani na posebnoj tehnologiji, a dizajnirani na način da svako stopalo drže pravilno. Možete ih pronaći u različitim veličinama i dezenima, da biste uživale u ovim prolećnim danima. Dostupne su vam sandale i papuče bazirane na pomenutoj tehnologiji, a za koje ćete se odlučiti, to zavisi od vaših želja. Izaberite one u kojima će vam biti ugodno i prijatno za hodanje. 

Ukoliko volite duge šetnje i potpetice, onda je za vas pravi model papuče koji ima blagu petu od 4cm. Udoban uložak će vam pružiti sigurne i duge šetnje, a sve zahvaljujući posebnoj tehnologiji anatomske obuće koja daje optimalnu udobnost stopalima. 

S druge strane, ako ste zainteresovane za model koji će se odlično uklapati uz različite odevne kombinacije, takođe možete pogledati u anatomskoj obući. Pronaći ćete model koji imaju šire trake koje se zalepljuju na čičak, tako da ih možete samostalno podešavati. Ove papuče su veoma lagane, fleksibilne i imaju posebnu bioprint tehnologiju, koja je specifična po prirodnoj pluti i gumi. 










Srodni tekstovi:


O čemu treba voditi računa prilikom kupovine radnih odela?

Svaka ozbiljna firma zna da su radna odela ne samo pokretna reklama koju njihovi zaposleni nose, već...

Detaljnije

Kako da prepoznate najluksuznije tepihe na osnovu njihovih karakteristika?

Nekada simbol moći i bogatstva, simobl umetnosti trajanja i simbol istorije različitih naroda, a dan...

Detaljnije

3 stvari koje će učiniti da vaše kupatilo izgleda luksuzno

Nije uvek stvar da se potroše ogromne pare da bi nešto izgledalo lepo. Stvar je u ukus...

Detaljnije

ZAŠTO SU PAMUČNE POSTELJINE BROJ JEDAN?

Bez obzira na mnogobrojne materijale od kojih se prave kućni i odevni predmeti, preimućstvo definiti...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS