Torba za leto, torba za zimu – šta im je zajedničko


Moda Moda

ženske kožne tašne

U zavisnosti od prilike, od toga kako se osećamo i kakvog smo raspoloženja, biramo i to kako ćemo izgledati i koji ćemo aksesoar nositi. Odavno je poznato da dobrog stila nema bez prave kožne torbe, bilo da ste žena ili muškarac, pre svega u poslovnom okruženju. Da li se to menja u zavisnosti od godišnjeg doba? Ne, jer kožna torba je kožna torba, poželjna bez obzira na to da li je leto ili zima.

Prirodna koža i u bojama leta

Iako kože mnogima na prvi pogled ne deluje kao letnji materijal (mada nema ničeg prijatnijeg od kože za obuću u vrelim letnjim danima), kožne torbice se nekako leti ipak podrazumevaju. Oblikom i veličinom se možda razlikuju od onih za hladnije dane (po pravilu su manje, jer nam leti i manje stvari treba). Takođe, one se prave uglavnom i od mekanije kože,  u bojama i dezenima koji prate živahnost leta. Tako da, gde god da se uputite, bilo na posao, šetnju nakon posla sa društvom, večernji izlazak u restoran ili lud i nezaboravan noćni provod, kožna torba je verni saputnik koji će vaš izgled učiniti boljim.

Najpopularnija vrsta ženske kožne tašne

Trendovi se često menjaju i kada su aksesoari u pitanju, samo što koža nikad ne izlazi iz mode. Kako je danas potrebno spojiti više stvari u jednom, traže se ženske kožne tašne koje se transformišu. Naime, to su one torbe koje jednostavnim potezom postaju rančevi, a u drugom trenutku su torbe za rame. Takva kombinacija je izuzetna za spajanje poslovnog i kežual izgleda, koji se meja u sekundi, kao kada treba da odete na neplaniranu kafu ili šetnju nakon radnog vremena. Tada je potrebno nešto udobno, nešto što samo ranac može da obezbedi.

Koje karakteristike treba da ima jedna moderna kožna torba

Osim toga što vizuelno pleni svojim izgledom, kožna torba, ma kog da je oblika, mora danas imati neke osobine koje su jako važne a tiču se bezbednosti. To su pre svega mehanizmi zakopčavanja i raspored pregrada, a zatim i materijali koji su otporni na uništavanje i koji pružaju zaštitu uređajima kao što je telefon. Zatim, ništa manje nije važna i udobnost, odnosno anatomski oblik, rančeva naročito, koji će mogućiti potreban komfor prilikom nošenja. Sama koža mora da je kvalitetna i da je otporna na spoljašnje uticaje kao što su jako sunce i velika hladnoća, odnosno padavine. Tu nešto moramo i sami uraditi, a to je da svoj omiljeni kožni aksesoar negujemo i održavamo posebnim preparatima.

Kožne torbe za laptop i ostale gedžete

Danas se brojne profesije ne mogu zamisliti bez rada na laptopu. Kad šetamo ulicom, sve je više onih koji ih nose u ruci ili na leđima u rancu. U tim slučajevima bira se torba koja je izdržljiva toliko da može da podnese težinu laptopa i prorpatnih stvari, a da ujedno bude i udobna sa tom težinom. Ponekad se uz torbe dobijaju i posebne futrole za njih i ostale gedžete kako bi se u kontaktu sa drugim stvarima zaštitili.






Srodni tekstovi:


Dobro zaraditi od rasadnika – nije nemoguća misija

Kada se razmotre spoljašnji faktori, kao što su: temperatura, vlažnost vazduha i zemlj...

Detaljnije

Upis u privatne srednje škole i obrazovni profil

Većina roditelja pridaje veliku važnost obrazovanju svoje dece i nastoje da im pruže što bolj...

Detaljnije

Par saveta kako postaviti lavabo u kupatilu

Postavljanje lavaboa u kupatilu može biti zahtevan proces, ali uz pažljivo planiranje i pravilne kor...

Detaljnije

Zavirite u kulinarstvo kroz tegle! Zimnica koja oduševljava!

Kulinarstvo nije samo umetnost pripreme jela, već i čuvanja ukusa, aroma i tradicije. Upravo u tegla...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS