PVC ili drvena stolarija: Šta izabrati?


Dom Dom

Za našu kuću ili stan uvek želimo da izaberemo ono najbolje. Želimo da izaberemo ono što će nam trajati, što će nam koristiti, čijom kupovinom ćemo zapravo uštedeti i želimo da izaberemo ono što će lepo da izgleda i ono što će činiti naš dom boljim mestom za život. Dilema da li izabrati PVC stolariju ili drvenu stolariju je česta, niste jedini koji ste u dilemi. Želite da izaberete samo najbolje za vaš dom i onda se stalno raspitujete, vagate, premišljate i razmišljate šta je to što je zapravo najbolje i kako napraviti najbolji izbor. Malo ćemo vam pomoći u tome.


Dobra izolacija je na strani PVC stolarije


To je verovatno ono što i sami znate. Izolacija jeste na strani PVC stolarije, a ne na strani drvene stolarije, to je nekako i logično i samo se nameće kao odgovor. Dokazano je da je izolacija kod PVC stolarija zapravo odlična i da je PVC stolarija u tom domenu neprikosnovena. To nije slučaj sa drvenom stolarijom, koja je jednostavno takva da njena izolaciona moć nije stopostotna i ona jednostavno ne može da vam uštedi novac na grejanje ili hlađenje, kao što to čini PVC stolarija. Da pojasnimo, PVC stolarija smanjuje troškove, zato što tokom zime zadržava toplotu i ne dopušta joj da odlazi iz vašeg doma, pa samim tim manje energije za grejanje trošite. Sa druge strane kada je u pitanju drvena stolarija, tu je situacija drugačija. Da, toplota može više da odlazi, a tokom leta, toplota više ulazi u vaš dom, pa više morate i da hladite, a to znači da ćete više plaćati struju. Veliki izbor kvalitetne PVC stolarije i mnoštvo korisnih saveta možete saznati na sledećem linku.


PVC stolarija Format alde


Drvenu stolariju češće napadaju štetočine


Pre svega, treba reći da PVC stolariju nikako ne napadaju crvi, jer je to nemoguće, dok je to sasvim realno i očekivano kada je u pitanju drvena stolarija. Dakle, drvena stolarija je podložna napadima štetočina, kojih ćete se jako teško otarasiti, a možda ćete čak i morati da menjate celokupnu stolariju, jer te štetočine nekada znaju i da je kompletno unište. I to nije samo do te drvene stolarije, već je to do materijala od kojih se pravi. Na primer, žižak se već može nalaziti u drvetu koje se koristi za proizvodnju stolarije i onda se može desiti da vi automatksi kupite drvenu stolariju zajedno sa insektima. To nikako ne može da se desi sa PVC stolarijom, zato što u ovom slučaju problemi ne postoje.


PVC stolarija estetski bolje izgleda


Ovde može biti i stvar ukusa. Nekome drveni prozori i drvena vrata izgledaju mnogo bolje, podsećaju ih na neka toplija lepša vremena, ali to naravno ne mora da bude slučaj. Posle nekoliko godina drvena stolarija može u potpunosti da propadne, a PVC stolarija će ostati apsolutno ista kao prvog dana kada ste je kupili. Dakle, kod PVC stolarije nema promene, sve što treba jeste da je redovno održavate, a za ostalo ne morate da brinete. Kada je u pitanju drvena stolarija, tu nekada ne pomaže ni redovno održavanje. Kao što smo već rekli, ako je napadne žižak ili neki drugin insekt, to će vam zaista stvoriti veliki problem i naravno da postoji način da ga uništite, ali tada može biti već kasno. Zato, kada izabarete PVC stolariju to se nikada neće dogoditi i ne morate da brinete o insektima.


Srodni tekstovi:


Artritis – sve zastupljenija bolest zglobova u 21. veku

Jedna od bolesti vezivnog tkiva koja pogađa zglobove i izaziva njihovu upalu jeste artritis. Reč je ...

Detaljnije

Šta je potrebno znati pri kupovini rolo zavese?

Pri uređenju enterijera zavese su bitan detalj. Tepih i zavese su bitat segment pri kvalitetnom živl...

Detaljnije

3 Slatke namirnice koje Vam mogu poboljšati krvnu sliku

Ukoliko imate osećaj umora i iscpljenosti koja traje, a koje ne možete pripisati nijednom segmentu s...

Detaljnije

NOVOGODIŠNJI POKLON KOJI ĆE ODUŠEVITI VAŠU BAKU ILI DEKU - PERSONALIZOVANI ZIDNI KALENDARI

Znamo da mislite da su zidni kalendari ostali u prošlom veku, ali verujte nam na reč - varate...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS