Prednosti aparata za sušenje ruku


Dom

Od malih nogu nas uče da higijena naših ruku jako bitna za naše zdravlje. Stalno peremo ruke i trudimo se da vodimo računa o higijeni. Bitna stavka nakon pranja ruku jeste da one budu suve jer se tako sprečava širenje bakterija. Papirni ubrusi koji se obično nalaze pored lavaboa za pranje ruku su ekološki štetni za životnu okolinu ukoliko se ne skladište na adekvatan način i ne recikliraju. Drugi, mnogo jednostavniji način da ruke budu za par sekundi suve, jeste aparat za sušenje ruku. Razvoj tehnologije iznediro je aparat za sušenje ruku koji polako preuzima primat.

Vrste aparata za sušenje ruku

Na tržištu postoji širok spektar aparata za sušenje ruku. Mogu biti klasičnog i modernijeg tipa. Nijhova cena krece se od 5.000 dinara do 200.000 dinara. Prilagođavaju se svakom džepu ali od toga kolika će cena aparata biti zavisi od jačine motora aparata, boje, dizajna i od toga koje je generacije. Klasični sušači za ruke su zakačani na zid, na kraju imaju otvor preko kog se ispušta vazduh. Aktivra se senzorno, prilikom spuštanja ruku ispod otvora koji nalazi na kraju aparata. Mogu biti raznoraznih boja ali najčešće kod nas imamo biliku da ih vidimo u sivoj i beloj boji. Moderniji aparati su drugačijeg dizajna i velične od klasičnih, postavljeni su tako da ruke mogu da se stave u aparat i tako se pokreće mehanizam i ispušta se vazduh. Od veličine toaleta zavisi i to koliko će aparata biti, svakako je preporuka da bude veći broj aparata za sušenje kako bi se skratilo vreme provedeno u toaletu.

Aparati za sušenje ruku – čuvari planete

Klimatske nepogode velikih razmera su sve češća pojava danas. Zagađenje je sve veće i veće sto se odražava i na klimu koja je nestabilna i na vazduh koji udišemo. Šuma je sve manje i manje a ona su pluća naše planete. Moramo da budemo svesni da mi nekim našim malim postupcima koje napravimo tokom života ili dana možemo da pomognemo našoj planeti. Planetu smo dobili u nasleđe, na njoj živimo i ostavljamo je budućim generacijama.

Osnovna sirovina za proizvodnju papira jeste drvo. Krčenjem šuma je danas globalni problem sa kojim se savremena civilizacija vrlo teško nosi. Nismo ni svesni koliko samo u toku dana svojim korišćenjem možemo da dopirenesemo zagađenju ukoliko se ne misli ekološki i papir koji se koristi ne skladišti dobro i ne reciklira na adekvatan način.

Najčešće u toku dana peremo ruke i za brisanje koristimo papirne ubruse, a da nismo ni svesni svih ovih činjenica. Aparati za sušenje ruku su mnogo bolje rešenje za nas i našu životnu sredinu. Korišćenje ovih aparata je investicija u budućnost, u naše zdravlje i naš džep. Nered koji se stalno pravi prilikom korišćenja ubrusa je davna prošlost kada pored lavaboa u vašem toaletu restorana, firme, kafića imate aparat za sušenje ruku. Često ljudi tokom korišćenja ne obraćaju pažnju gde bacaju papirni ubrus posle korišćenja pa oni često završe van mesta predviđenog za odlaganje, što može stvoriti nevolju i onom ko mora da očisti taj toalet.


Srodni tekstovi:


Najnoviji Redmi Note 10 5G od danas dostupan u pretprodaji

Zainteresovani kupci od danas mogu poručiti novi Redmi Note 10 5G preko zvaničnih maloprodajnih part...

Detaljnije

Koferi za putovanja, ali i sve druge prilike

Dobro se zapitajte pre kupovine kofera šta od kupovine istog očekujete. Zavisi da li vam je p...

Detaljnije

Razlozi zašto treba rezervisati prevoz do aerodroma

Nepoznati javni prevoz, komplikovani vozni redovi i kvarovi na Google mapama… U trenutku kada...

Detaljnije

Kako odabrati najbolju obuću za decu?

Mada posebno mlađi roditelji često imaju nedoumicu oko toga kada bi trebalo da svom detetu kupe prvi...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS