Promotivni materijal – prezentujte brend na najbolji način


Ekonomija Ekonomija

Promo materijali


Osnovno pravilo pri plasiranju proizvoda i usluga je isticanje sopstvenog kvaliteta iznad onih koji pružaju isto ili slično. Bez toga na tržištu kao da nepostojite. Kada stvorite Brend kupac će i pre kupovine o Vašem proizvodu misliti povoljno.

Šta je promotivni materijal?

Promotivni materijal je svojevrstan vid pokretne reklame ciljanog brenda. Dobro izabran reklami materijal može efikasnije dopreti do kupca nego što bi to postiglo plaćanje skupih reklamnih  kampanja. Ostvaruje se direktan kontakt sa kupcima, a Vaš brend ulazi u njihove domove i duže se zadržava.

Kakve opcije imate pri izboru brendiranog promotivnog materijala?

Da bi ste bili upečatljivi pri prezentaciji proizvoda i usluga, za početak se pobrinite da svaki kontakt sa potencijalnim kupcem bude propraćen ili sitnim darovima ili promotivnim materijalom koji će biti u upotrebi pri kontaktu.

Promotivna hemijska olovka je uvek opcija jer je često u upotrebi i vidljiva je kao reklama i drugim licima. Skuplje varijante odavaće i eleganciju i time dodatno pozitivno govoriti o tom brendu.

Oblikom i bojom reklamni privesci imaju više promotivnih opcija. Postoje razne vrste - od onih šaljivih, do onih koji odaju utisak elegancije kroz kombinovanje  materijala pri izradi ili gravuri na njima. Vaše je samo da odaberete kakav utisak želite da brend ostavlja.

Razmislite i o tekstilnim promotivnim varijantama - promotivne majice, kačketi, kišobrani. I dok Vaši radnici koriste neke od ovih opcija, neke mogu biti i savršen poklon.

Idealan poklon mogu biti i Brendirani stoni predmeti, a predočiće okolini da je darovani kupac ili saradnik takođe i ponosni korisnik proizvoda konkretne firme, da misli da Vaš brend vredi.

Razvoj tehnologije je doneo mogućnosti da različiti uređaji budu nosioci Vašeg brenda. Bilo da ih darujete nekom ili koristite u svojoj firmi, moguće je brendirati gotovo sve – od USB stickova i pomoćnih baterija, preko audio opreme (zvučnici i slušalice) pa do tehničke opreme ( podloge za miša, držači moblilnih uređaja, raznih futrola)...

Pogledajte neke ideje šta sve možete koristit kao promotivni materijal na https://www.zeppelin.rs/.

Izdvojite se kreativnom prezentacijom vašeg brenda

Promotivni pultovi su dobar način obraćanja potencijalnim kupcima koji nisu ni bili ciljna grupa, a mogu to postati. Efektna reklama iznad  pulta i ljubazni promoteri će učiniti da se pružene informacije o brendu dugo zadrže u mislima budućih kupaca.

Vizuelno će se preneti  dosta informacija i kroz Roll up banere kao mobilnih reklamnih panoa. Njihova prednost ogleda se u lakoj mobilnosti i postavljanju pri promociji zbog mehanizma samouvlačenja. Mogu biti reklama brenda sama po sebi ili prateća, uz promotere ili predavače.

Svoje prednosti imaju i fiksni reklamni panoi  koji se učvršćuju  na ravnu podlogu i štampaju na više materijala, od tekstila pa do cerada. Mogu biti velike površine i otporni na vremenske prilike pa možete dugo vremena  imati dobar vizuelni prikaz brenda.

Sada su aktuelni i Bilbordi koji su strateški postavljeni na vidna mesta pa će oglašavani  brend biti sigurno uočljiv. Ovo je dugoročan vid promocije koji je zato i skuplji.

Kakve god novine donosio razvoj marketinga, jedna od konstanta ostaje promotivni materijal kojim se direktno utiče na kupca i time vrši brendiranje  proizvoda. Ako budete domišljati i pomalo lukavi na ovom polju čekaju Vas visoki rezultati.


Srodni tekstovi:


Minimalistički izgled opremanja enterijera

Mnogo je načina i dostupnih stilova za uređenje stambenog prostora ali u moru ponuda, minimalistički...

Detaljnije

Iznajmljivanje vozila sa vozacem

Sve više je aktuelna usluga koju nude agenicje za iznajmiljivanje vozila- iznajmiljivanje voz...

Detaljnije

Dostava hrane – najbrži način do najboljih ukusa

Dostava hrane je pogodnost koju sada pruža gotovo svaki ugostiteljski objekat. Doba pandemije je od ...

Detaljnije

Zebra zavese osvajaju tržište

Zebra zavese, kao vrsta zavesa stekle su popularnost, koja se može reći da je planetarna. Naime, jed...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS