Koje vrste trake za trčanje su dostupne na domaćem tržištu?


Lepota Zdravlje


Aktivno vežbanje kod kuće postalo je veoma popularno u vremenu dinamičnog životnog tempa i sve češćeg nedostatka slobodnih časova za odlazak u teretanu. U velikoj meri je uticaj pandemije i boravka kod kuće stvorio potrebu nabavke kvalitetne opreme za samostalno vežbanje koja ima kompaktan dizajn, koji je odgovarajući za svaku kvadraturu kuće ili stana. 

Trake za trčanje predstavljaju jednu od važnih tipova opreme za teretane, ali danas i samostalno treniranje u kućnim uslovima, zbog čega se veliki broj osoba odlučuje za kupovinu modela koji će u potpunosti biti prilagođen karakteristikama doma. Najbolje performanse koje imaju trake za trčanje ogledaju se u ispunjavanju potreba korisnika, a postoje 3 osnovne vrste na domaćem tržištu.

Magnetne trake koje pružaju intenzivnije vežbanje za najbolje rezultate

Magnetne trake za trčanje, kao što i sam naziv sugeriše, imaju pogon na magnet smešten u prostoru konstrukcije i sa ulogom efikasnog pokretanja čitavog prostora za lagani ili brži tempo hoda. Pored magneta, ovakve trake imaju i snažne kaiševe, koji se pokreću istovremeno sa kretanjem korisnika, odnosno tokom vežbanja. 

Trake za trčanje koje imaju magnete i kaiševe pokreće korak – hodanje ili trčanje, zbog čega zahtevaju veći napor i angažovanje, ali samim tim i obezbeđuju efikasniji trening. Vežbanje je izraženijeg intenziteta i za što brže kretanje važna je fizička spremnost i kondicija.

Trake za vežbanje koje pokreće snažan motor za minimalno zamaranje

Za razliku od magnetne, motorne trake za vežbanje imaju u potpunosti automatizovan sistem uključivanja i pokretanja, čak i kada korisnik ne stoji na površini namenjenoj hodanju ili trčanju. To znači da motorne trake za trčanje imaju kvalitetne, dugovečne i snažne motore koji pokreću čitavu konstrukciju, bez angažovanja, rada i truda samog korisnika. 

Nivo opterećenja i brzine može se odabrati u svakom trenutku, što direktno utiče i na efikasnost i ostvarene rezultate nakon samog treninga. Pored toga, i ova vrsta trake pruža mogućnost za intenzivan trening uz sagorevanje kalorija, tako što se odabere teži nivo kretanja po površini.

Mehanička traka sa čeličnim zamajcem za delotvorne efekte

Svaki tip trake za trčanje ima određeni spektar prednosti, pa tako i sam mehanički sistem pokretanja površine. Konkretno, mehanička traka ima zamajac koji je izrađen od čelika, i stvara direktne pokrete kaiša za aktiviranje podloge namenjene hodanju ili trčanju. Na osnovu točkića na kojem se podešava nivo opterećenja i performansi trake za aktivno treniranje, kaiš se zateže ili opušta, na osnovu čega se smanjuje ili povećava otpor i opterećenje za kretanje. 

U pogledu kvaliteta, mehaničke trake su dugoročno isplativo rešenje, bez obzira na to što nemaju motor, jer svakako pružaju odlične mogućnosti za treniranje kod kuće. Svaka vrsta navedenih traka danas ima moderne led ekrane za praćenje parametara kao što su izgubljene kalorije i pređeni kilometri, ali i opciju merenja pulsa. 

Trake za trčanje mogu biti magnetne, motorne i mehaničke i danas su odličan način da se održi potrebna fizička aktivnost, kondicija i spremnost za svaki tip angažovanja i rada. Udobno vežbanje kod kuće pruža maksimum prednosti, a efikasnost trake daje odlične rezultate u kratkom roku, zatezanje i eliminisanje viška masnih naslaga. 

Srodni tekstovi:


Najbolja izolacija kuće - PVC stolarija

Želite da vam kuća bude bezbedna, da izgleda kao tek izgrađena, udobna i lepa, onda je potrebno da u...

Detaljnije

Komadi nameštaja i detalji koji će vaš dom učiniti mnogo lepšim

Uvek se govori da je u detaljima čar, te da su oni odgovorni za lepotu jednog autfita, jednog prosto...

Detaljnije

Zdrava hrana, pre svega!

Da bi se pravilno održavala zdrava ispravnost hrane, neophodno je redovno čišćenje i održavan...

Detaljnije

Zbog čega je probiotik važan za zdravlje vašeg mališana?

Definitivno jedan od najvažnijih proizvoda koje kupujemo i daje mo svojoj deci u trenucima kada su z...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS