Kežual i trendi načini za nošenje kape ove sezone


Moda Moda



Jesen je sezona najvećih mogućnosti kada su u pitanju odevne kombinacije. Temperatura varira iz dana u dan. Ovo nam omogućava da ponesemo i letnje i zimske aksesoare, da se oblačimo slojevito i pravimo interesantne kombinacije boja, materijala, tekstura i printova. Aksesoar koji je idealan za jesen, ali i nadolazeću zimu, čuvajući nas od padavina i hladnih vetrova, je uvek moderna kapa. Otkrivamo vam nekoliko modela kapa koje će biti u trendu ove sezone i dajemo ideje kako da kapu najbolje uklopite uz svoj lični stil.

Dress-up

Dress-up princip oblačenja podrazumeva uvođenje elegantnih detalja u udobni i opušteni autfit. Ovi detalji automatski podižu celu odevnu kombinaciju na viši nivo i čine da izgledamo elegantnije. Na ovaj način možemo čak i svakodnevne udobne komade, poput farmerki ili čak helanki, poneti u prilikama kao što su odlazak na posao ili večera u restoranu. Sistem je jednostavan - obucite nešto što vam je udobno, i na to autfit nadogradite nečim jako modernim ili elegantnim - kvalitetna i elegantna torba ili salonke su jednostavan način da aksesoarima ležeran autfit pretvorimu u ekstravagantni. Blejzer prebačen preko obične bele majice još jedan je detalj koji kombinaciju čini poslovnijom. Isti princip je i sa kapama, koje u svojim elegantnim formama mogu u mnogome doprineti elegantnosti autfita. Za dress-up birajte kape poput beretki, koje se mogu naći u različitim finim materijalima, od svile do pliša ili šešire sa širim obodima koji svemu daju dozu elegancije i misterioznosti. Idealne su i za nepredvidive jesenje kišne dane, kada zaboravimo da na posao ponesemo kišobran, ali i za toplije dane miholjskog leta kada nam štite oči od sunca.

Dress-Down

Dress-down princip funkcioniše obrnuto od dress-upa. On nam omogućava da u svakodnevnoj situaciji kao što je odlazak u kupovinu ili na piće ponesemo svoj omiljeni elegantni komad odeće, poput svečane haljine, a da to ne izgleda čudno i kao da smo se previše sredili. Ovo postižemo tako što elegantne komade smelo kombinujemo sa opuštenim detaljima, kao što su patike ili denim jakna. Kape takođe mogu pomoći u ovome, a u poslednje vreme najčešće se može videti da se trendi kačketi sa interesantnim printovima, a posebno oni sa imenima sportskih klubova, kombinuju sa haljinama kod žena i elegantnim košuljama i pantalonama kod muškaraca. Ovo poigravanje sa stilom popularno je u svim svetskim prestonicama mode i definitivno čini da budete zapaženi.

Francuski šik

Kapa je osnovni detalj kod francuskog stila i to ne bilo koja kapa. Svevremenska beretka omiljeni je modni detalj svake parižanke od stila, posebno jer asocira na francuski revolucionarni duh, umetničku prirodu i zaljubljenost u estetiku. Francuskinje najčešće biraju jednobojne beretke od pliša ili tvida, u crnoj boji ili bojama francuske zastave - crvenoj ili plavoj. Ipak, za smeliju kombinaciju može biti interesantno poneti beretku i u nekoj neuobičajenijoj boji poput žute ili ljubičaste. Kombinujte ih sa jednostavnim crnim ili teget blejzerima, lepršavom i raspuštenom kosom, belom majicom mornarskog printa i suknjom A kroja ili poslovnim pantalonama. Kada je u pitanju obuća, kombinaciju možete začiniti salonkama, ali i udobne oksford cipele mogu biti sjajan izbor.

Urbani stil

Urbani i sportski look često se prepliću stvarajući jedinstveni svakodnevni stil omladine koja živi u gradovima. Kapa je apsolutni must have urbanog stila, a modeli koje možete poneti da postignete ovaj mladalački izgled su različiti - od kačketa, preko klasične kape ravnog kroja do sve popularnijih bucket hat kapa sa printovima. Printovi su jako važan element urbanog izgleda, a osim njih, i živopisne boje su sve češći izbor na ulicama gradova širom sveta. Urbane kape možete kombinovati sa kvalitetnim patika,a i sportskom odećom ili džinsom.


Narodna poslovica kaže da kapa glavu čuva, a sa razvojem modne industrije kapa je postala neophodan aksesoar koji čuva i naš stil, daje mu lični pečat i čini da izgledamo upečatljivo i prepoznatljivo.






Srodni tekstovi:


Sve boje stolice kod bebe

Bebina stolica može da nam kaže puno toga o bebinom trenutnom zdravlju.Iako mnoge roditelje zabrine ...

Detaljnije

Kako se kreću cene kolica za bebe

Kada dete dolazi na svet, sa njim dolaze i mnogi troškovi. Naravno, te troškove unapre...

Detaljnije

Razvoj bebe po mesecima - deseti mesec

Do desetog meseca beba je prevalila ogroman razvojni put. Sada joj je mnogo lakše da upamti l...

Detaljnije

Demencija najčešći povod za razmatranje domova za stare

Treće doba kako ga neki popularno nazivaju je prirodan sled koji čega sve od nas. Sve češće j...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS