Kako upotrebom nove tehnologije možete značajno unaprediti svoje poslovanje?


Tech Tech

Kompanije se danas susreću sa velikim brojem izazova u svom poslovanju. Međutim, zahvaljujući razvoju nauke i tehnologije neki od tih problema se mogu značajno preduprediti I izbeći. 

Provera broja šasije pomaže kompanijama za iznajmljivanje i lizing automobile da uvek budu sigurni u identitet vozila koji poseduju

Broj šasije motornog vozila (vin – vehincle identify number) je jedinstveni broj koji se dodeljuje vozilu prilikom proizvodnje. Sastoji se od kombinacije 16 brojeva i slova. Zavisno od marke automobila svaki od brojeva i slova u oznaij broja šasije ima određeno značenje (da li je vozilo teretno ili putničko, koji motor je ugrađen u njega i slično). 

Broj šasije se utiskuje na više mesta na vozilu koja su zaštićena od korozije, vode i prljavštine. Upotrebom novih tehnologija stvorena je elektronska baza podataka proizvedenih vozila koji se razlikuju po broju šasije. Ukucavanjem broja šasije u određene programe na vrlo jednostavan način možete doći do informacija o modelu automobila. 

Informacjie koje možete dobiti su uglavnom o datumu proizvodnje, opremi koju sadrži, za koje tržište je proizvedeno. U pojedinim bazama podataka možete pronaći i podatak o pređenoj kilometraži koja je utvrđena prilikom poslednjeg tehničkog pregleda, kao i podatke o vlasniku vozila. 

Kako biste utvrdili sve te informacije, morate imati pravi, fabrički broj šasije vozila. S obzirom da se sve češće dešavaju prepravke ovog broja, najbolje je izršiti proveru broja šasije.  Provera broja šasije vrši se uz spomoć specijalnih uređaja koji koji su namenjeni identifikaciji i proveri broja šasije i koji se mogu pronaći na tržištu. 


Šta je uređaj Regula 7505M?

Uređaj pod nazivom Regula 7505M koji možete pronaći kod https://www.cpsecurity.rs/ ispituje na nerazoran način metalne površine i vrši proveru broja šasije, odnosno proverava li je je broj autentičan. Ovaj uređaj ima sve veću primenu kod sudskih veštačenja i forenzičkih odeljenja, osiguravajućih društava, kompanija za iznajmljivanje i lizing automobile, auto servisnih centara.

Regula 7505M predstavlja pokretni kompleks koji se nalazi u zaštitnom kućištu i sadrži USB uređaj za magnetno snimanje, komplet alata za magnetno kopiranje, spektralnu luminescentnu lupu Regula 4177. Pomoću ovog kompleta sa lakoćom ćete vršiti proveru broja šasije na bilo kom vozilu. 


Zašto je evidencija radnog vremena zaposlenih potrebna svakoj kompaniji?

Svima nam je dobro poznata izreka „vreme je novac“, što će najbolje potvrditi brojni uspešni menadžeri različitih kompanija. Zbog toga oni sve češće pažnju posvećuju tome kako što efikasnije iskoristiti osmočasovno radno vreme i sprečiti kašnjenja i ranije izlaske sa posla, koji evidentno dovode kompanije do određenih gubitaka. 

Zbog toga je CP Security group je kreirao My Work system koji je zadužen za evidenciju radnog vremena zaposlenih, dajući jasan uvid u efikasnost radnog vremena zaposlenih kompanije koja ga koristi.

Ovaj sistem obuhvata nekoliko elemenata: 

ID kartice koje poseduju svi zaposleni, ID čitač kartica na osnovu kojih se beleži vreme koje zaposleni provede na random mestu i na osnovu kojih se formiraju izveštaji. Pored ova dva elementa tu su i CLOUD WEB aplikacija, Android i IOS mobilna aplikacija koje su zadužene da izveštaji budu dostupni u svako vreme, i na svakom mestu. Zbog toga je evidencija radnog vremena zaposlenih ove kompanije jako efikasna. 


Srodni tekstovi:


Aronijom do zdravijeg i lepšeg tela - 4 razloga zbog kojih bi trebalo da je konzumirate

Ako do sada niste probali aroniju, onda prvo treba da vidite zbog čega je ona dobra, a onda će vas t...

Detaljnije

Automobilske gume – primena i održavanje

Svaki renomirani trgovac gumama ima zaposlene ljude koji će vam pomoći kada dođe vreme za izbor no...

Detaljnije

RUČNI CIRKULAR: KADA I GDE SE KORISTI?

Altka koja je našla široku primenu na raznim poljima, ali za čije rukovanje je potrebn...

Detaljnije

ZAŠTO SU PAMUČNE POSTELJINE BROJ JEDAN?

Bez obzira na mnogobrojne materijale od kojih se prave kućni i odevni predmeti, preimućstvo definiti...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS