Kako u današnje vreme odabrati pouzdanog estetskog hirurga


Zdravlje Zdravlje

Estetska hirurgija ima za cilj da pomogne rešavanje pojedinih zdravstvenih problema koji neretko predstavljaju smetnju u svakodnevnom životu, dok sa druge strane njeni ciljevi mogu biti isključivo u domenu estetike, kada doprinoseći boljem samopouzdanju zapravo doprinosi i boljem kvalitetu života. Napretkom savremene medicine, danas estetska hirurgija biva dostupnija i ovakve zahvate češće uzimamo u obzir no što je to bio slučaj ranije. Bez obzira na lakšu dostupnost estetskih zahvata, šta više upravo zbog toga, veoma je važno da raspolažete informacijama iz pouzdanih izvora i imate na umu kriterijume spram kojih ćete se opredeliti za stručnjaka iz ove oblasti.

Pođite od svojih potreba i očekivanja

Ne biste li postavili osnovu uspešnoj potrazi za estetskim hirurgom koji će valjano odgovoriti na vaše potrebe, vrlo je važno da imate jasnu sliku rezultata koje od zahvata očekujete. Budući da za većinu problema estetske ili funkcionalne prirode koji pripadaju domenu estetske i plastične hirurgije, postoji više različitih pristupa, važno je da se pozabavite svojim razlozima, željama i ciljevima pre no što počnete da razmatrate hirurga koji vam može pomoći. Naposletku, prilikom samog razgovora sa lekarom, informacije koje ćete mu dati u vezi vašeg subjektivnog iskustva sopstvenog tela će biti doprinos od neprocenjivog značaja za uspešnost samog zahvata.

Edukacija, sertifikati i primena savremenih procedura

Potvrda stručnosti je sama po sebi prvi i osnovni kriterijum koji bi trebalo da imate u vidu prilikom odabira estetskog hirurga. Svoje poverenje bi trebalo da ukažete isključivo onom licu koje je specijalizovano za oblast kojoj vaš eventualni problem pripada, pri čemu bi trebalo da uzmete u obzir i sertifikate koji svedoče o njegovom daljem usavršavanju u domenu medicine za koji se interesujete. Samo hirurg koji radi na daljem savršavanju i nakon stečenog zvanja može ponuditi najsavremenije procedure, koje su manje invazivne i brzo ili odmah daju vidljive rezultate. Budući da mnogi estetski problemi mogu da se tretiraju neoperativno, važno je prepoznate hirurga koji će moći da vam ponudi i ovakve savremenije procedure. Danas je moguće vrlo efikasno podmlađivanje lica hijaluronskim filerima, a s tim u vezi i povećanje volumena usana i lifting jagodica na potpuno prirodan način. Stoga, u zavisnosti od vaših potreba, na prvom mestu razmotrite rad onih stručnjaka koji primenjuju novije tehnike, odnosno savremene metode.

 

Preporuke su od izuzetnog značaja

Ono što možda i u najvećoj meri govori u prilog svakom hirurgu je iskustvo njegovih prethodnih pacijenata. Ukoliko imate priliku da stupite u kontakt sa pojedincima koji su se podvrgli određenom estetskom zahvatu ili korekciji, moći čete da steknete jasnu sliku o pristupu hirurga za čiji se rad interesujete. Samim time, preporuka će vam pomoći da steknete poverenje u lekara kojem se obraćate i oslobodite se stresa zbog osećaja neizvesnosti koji je prirodno prisutan. Ukoliko nemate priliku da lično razgovarate sa nekim od pacijenata određenog hirurga, pokušajte da dođete do informacija ovog tipa preko interneta ili posredno preko poznanika. Isto kao što preporuka može govoriti u prilog određenom hirurgu, eventualno negativno iskustvo pojedinih pacijenata može vas navesti da se predomišljate. U tom slučaju pokušajte da procenite koliko je ovakav sud objektivan, odnosno da li je nezadovoljstvo posledica pogrešnog pristupa hirurga ili je u pitanju nešto drugo.

Konsultacije, saveti i primeri rezultata

Konsultacije sa hirurgom pre samog zahvata su neizostavan korak i nesumnjivo su od izuzetne važnosti. Kada ste se odlučili, odnosno kada ste na korak od konačnog izbora estetskog hirurga, bitno je da se sastanete sa njime da biste se uverili u adekvatnost zahvata koji uzimate u obzir. Ukoliko hirurg ne ponudi pojedine primere svojih prethodnih rezultata sam, budite slobodni da ga zamolite da vam pruži na uvid fotografije slučajeva sličnih vašem, ne biste li bili sigurni da će krajnji efekat biti kakav želite da bude. Naposletku, uzmite u obzir i određene sugestije i savete, budući da vam hirurg može predložiti rešenja sa kojima možda niste bili upoznati.


Ukoliko smatrate da je estetski zahvat ili korekcija najadekvatniji odgovor na vaše potrebe, vrlo je važno da hirurg kojem se tim povodom obraćate u vama budi poverenje. Odlučite se za onog hirurga koji će vas uveriti u svoju stručnost i pokazati volju da razreši sve vaše nedoumice i pronađe najbolje rešenje upravo za vas, imajući u vidu vaše želje, kao i realne mogućnosti, a pre svega vaše zdravlje.






Srodni tekstovi:


Torte za dečije rođendane

Rođendani su najradosniji dan za svakog mališana. Roditelji se trude da taj dan obeleže na interesan...

Detaljnije

GDE SE SVE PRIMENJUJU ZAŠTITNE NAOČARE? I ZAŠTO SU TOLIKO VAŽNE? OBLASTI PRIMENE, SVRHA I FUNKCIJA

Primena zaštitnih naočara u različitim sferama života je potekla iz potrebe da se zašt...

Detaljnije

Ovo su svi neophodni kablovi i adapteri za povezivanje uređaja u kući

U 21. veku kablovi i adapteri su neizostavni deo svakog domaćinstva. Gotovo da nema kuće u kojoj ne ...

Detaljnije

Primena šinske rasvete

U traganju za optimalnim izborom rasvete jedno od rešenja može biti šinska rasveta. Ov...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS