Kako prilagoditi negu vasem tipu koze?


Zdravlje Zdravlje

Danas je izbor kozmetike zaista porastao i u budućnosti se vidi kako će sve više rasti. Ovo nas često zbunjuje jer ima previše izbora a mi nismo sigurni koji je proizvod dobar za našu kožu. Ovo je takođe bitno spoznati na početku jer ćete izbeći dodatne troškove isprobavajući različite preparate. Pre nego što krenete u potragu za pravom negom morate ustanoviti koji je tip vaša koža. Jednom kada to ustanovite, potraga za odgoarajući preparatom može da počne.


Dermatološke ordinacije su prva stanica


Kada odlučite da svojoj koži date zasluženi tretman, svakako je bitno da se raspitate koje dermatoloske ordinacije su najbolje i da zakazete pregled. Ovo je veoma bitno jer vam ovde mogu reći mnogo o vašoj koži i na koji način se treba tretirati. Takođe, redovni pregledi kod dermatologa su obavezni kako bi je pravilno i zaštiti. Najmanje jednom godišnje je potrebno porveriti kožu kod dermatologa a ukoliko ste osoba sa osetljivom kožom ili imate mnogo mladeža, te posete treba biti češće. Kod dermatologa otkrijete koji tip je vaša koža i pronađite odgovarajuće preparate svom tipu. Tipovi kože podrazumvaju masnu kožu, suvu ili kombinovanu kožu. U zavisnosti od toga dermatolog će vam preporučiti na koji način se treba voditi računa o vašoj koži.


Masna koža zahteva čistu kožu


Ako je vaš tip kože masna koža, onda se potrudite da vam koža uvek bude čista. Masna koža je podležna prljanju tako da je sa vremena na vreme dobro odraditi higijesnko čišćenje kako biste svoju kožu održali zdravom. Takođe, nikada nemojte zanemariti važnost vode u izgledu vaše kože. Potrebno je uneti dovoljnu količinu vode kako bi vaša koža izgledala mlado i čisto. Preparati koji se preporučuju za ovaj tip kože su uglavnom hidratne kreme koje u sebi ne sadrže ulje. Takođe, nemojte stavljati teške preparate na kožu jer to može dovesti do začepljenja pora i dalje prourokovati mnoge nelagodnosti na vešm licu u vidu bubuljica. Dakle, ono što je za masnu kožu najbitnije je čistoća i voda, zbog toga je bitnije uložiti novac u sredstvo za čišćenje lica nego za neku skupocenu kremu.


Suva i kombinovana koža


Ako je vaš tip suva koža ili kombinovana onda je svakako lakše odrediti odgovarajući preparat za vašu kožu. Ovo je jednostavnije jer prosto morate da znate da vaša koža mora biti hidrirana konstantno. I ovde se podrazumeva odgovarajuća količina vode kako ne bi izgubili sjaj i lep izgled usled isušivanja. Dakle, dehidracija u ovom slučaju ne dolazi u obzir. Kreme moraju biti hidratne i masnije kako bi nahranili kožu pravilno. Poželjni su i noćni serumi kako bi i u toku noći vaša koža bila hidrirana i zaštićena. Poželjni su i preparati koji sadrže hranljiva ulja poput avkadovog ili kokosovog ulja. Sa kombinovanom kožom je za nijansu drugačije jer stanje vaše kože dosta zavisi od vas i vašeg zdravlja. Kombinovana koža vrlo lako pokazuje stres na vašem licu. Zbog ovoga prvo povedite računa o svom zdravlju pa tek onda pređite na negovanje kože. Poželjno je imati više opcija ukoliko imate kombinovanu kožu. Ukoliko je vaša koža više masnija onda je tretirajte preparatima za masnu kožu, a u danima kada je više suva možete koristiti hidratne kreme koje će zaštiti od isušivanja.


Srodni tekstovi:


Kako se počelo sa bušenjem bunara?

Od davnina se tražila voda. Ljudi su se na različite načine snalazili, a danas je sve mnogo lak&scar...

Detaljnije

Da li je moguće trajno izlečiti kandidu?

Možda zvuči čudno, ali gljivica poznata kao kandida je sastavni deo ljudkog organizma. Čak ima i ulo...

Detaljnije

Šta je CRM?

Svaka uspešna firma ima jasan plan rada i na taj način se određuje i predviđa uzlazna putanja. Plan ...

Detaljnije

Naučite bebu da jede u hranilicama za bebe

Želite da budete u stanju da odgajate ljubazno dete koje će uživati u jelu i obrocima sa porodicom,...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS