Kako odabrati pravi bade mantil?


Dom Dom

Svi vole da se umotaju u prijatan i mekani bade mantil. Nije bitno da li biste voleli da nosite ogrtač po kući tokom hladnih dana ili nakon dugog kupanja. bade mantili su posebni odevni predmeti koji ćine da se osećamo ušuškano i toplo. Međutim, ovi ogrtači često sui  odličan poklon za rođendan ili godišnjicu. Dakle, to takođe može biti promišljen i koristan poklon koji će vaši voljeni sigurno ceniti. Osim što vam pomažu da se ugrejete, bade mantili upijaju vodu čine da se nakon kupanja prijatno osećate. Ako planirate da kupite ženski ogrtač, morate biti pažljivi kako biste doneli pravu odluku pri kupovini. 

Kako ćete koristiti bade mantil?

Upotreba ogrtača u velikoj meri određuje vrstu bade mantila koji treba kupiti. Postoji mnogo različitih načina na koje možete da koristite ogrtač, a možete napraviti i listu prioriteta da biste prepoznali njegove primarne funkcije. Kada odredite koja je njegova glavna svrha, možete odabrati idealan materijal, dizajn i veličinu ogrtača.

bade mantil

Kakvu vrstu materijala treba da odaberete?

Materijal vašeg ogrtača je presudan, jer od njega zavisi kako ćete se osećati i funkcionisati dok nosite bade mantil. Međutim, pre nego što odaberete materijal, treba da pogledate svoje osnovne razloge za kupovinu bade mantila. Ako ga koristiti samo isključivo posle kupanja, onda treba da izaberete ogrtač sa upijajućim materijalima. Ako želite da održite toplinu tela, trebalo bi da odaberete materijal koji je mekan i topao, a ako pak hoćete da ga nosite po kući, idealno bi bilo da nabavite ogrtač od laganog i mekog materijala.

Ogrtači za kupatilo često se izrađuju od mešanih materijala kako bi se poboljšala njihova svojstva počev od teksture, trajnosti, udobnosti do mekoće mantila. 

Najčešći materijali od kojih se izrađuju bade mantili

Mikrofiber je relativno novi materijal koji je iz različitih razloga postao izuzetno popularan na tržištu. Budući da su ova vlakna finija od svile, ovaj materijal je veoma mekan na dodir i lagan. Razdvojena microfiber vlakna takođe povećavaju upijanje vode i čine tkaninu prozračnom. Dakle, bade mantili koji sadrže ova vlakna lako se suše. Takođe, ovi ogrtači se mogu koristi i tokom obavljanja kućnih poslova.

Pamučni frotir je tkana tkanina koju činu duge petlje i one mogu da apsorbuju obilne količine vode. Pamučni frotirni bade mantili pružaju divan osećaj udobnosti i luksuza. Iako su turski i egipatski pamuk plišani i upijajući, oni su takođe vrlo gusti i teški. Dakle, ovi materijali se najčešće koriste za ogrtače koji se nose nakon plivanja i kupanja, jer brzo upijaju vlagu i odlično greju.

Mikrofiber i pamučni frotir je veoma povoljna kombinacija, jer spaja blagodati dva materijala. Kod takvih ogrtača unutrašnja površina je pamučna frotirna, a spoljašnji deo obložen je mikrofiberom. Ovi dvoslojni bade mantili imaju visoku upijajuću moć, izgledaju elegantno, lagani su i povoljni. Zbog toga se bade mantili od microfiber vlakana i pamučnog frotira često koriste u luksuznim hotelima i banjama.

Pamučni velur je tkanina od koje se izrađuju mekani i gusti ogrtači. Međutim, umesto da se koristi pamuk, postoji često se upotrebljava i poliester. Ipak, ako želite visoko upijajući bade mantil, pobrinite se da vaš ogrtač bude napravljen od mešovitog materijala koji sadrži barem 80% pamuka.


Srodni tekstovi:


Šta je CRM?

Svaka uspešna firma ima jasan plan rada i na taj način se određuje i predviđa uzlazna putanja. Plan ...

Detaljnije

Naučite bebu da jede u hranilicama za bebe

Želite da budete u stanju da odgajate ljubazno dete koje će uživati u jelu i obrocima sa porodicom,...

Detaljnije

Guča - Slavlje Zvuka, Duha i Tradicije

U srcu zapadne Srbije, svakog avgusta, u malom mestu zvanom Guča nastaje fešta i epicentar zb...

Detaljnije

Torte za dečije rođendane

Rođendani su najradosniji dan za svakog mališana. Roditelji se trude da taj dan obeleže na interesan...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS