4 stvari o kojima treba razmišljati kada detetu slavite punoletstvo


Dom

Jednako je velika sreća i za roditelje i za decu kada se slave rođendani. Kada deca dođu na svet za roditelje njihovi rođendani su važniji od njihovih sopstvenih rođendana i svih drugih proslava. Za decu, kako sazrevaju i shvataju sve više, rođendani postaju pravo uživanje i jedva čekaju da prođe godinu dana da sa društvom mogu opet da duvaju svećice. 

Međutim, kako su stariji potrebe se sve više i više menjaju i provod naravno drugačije izgleda. Kada su punoletstva u pitanju, slavljenici su tada prilično raspoloženi, tek ulaze u svet odraslih i to na više nivoa, tek sazrevaju kao ljudi, ali tada naravno nisu svesni kakvi ih sve izazovi očekuju. Imamo nekoliko saveta za vas, kako biste vašem detetu olakšali i pomogli sa samom organizacijom punoletstva.

Gde slaviti

Uglavnom tinejdžeri izraze želju gde bi voleli da slave svoje punoletstvo. U poslednje vreme tinejdžeri se opredeljuju za velike restorane i veće druge prostore, jer je to tako u trendu. Roditelji moraju da procene da li je to zaista potrebno i naravno moraju da učestvuju u samoj selekciji restorana. Dakle, to treba da bude pristojan restoran, odnosno restoran koji ispunjava neke osnovne standarde. Morate vašem detetu postaviti neke uslove i to treba da bude restoran koji je na dobrom glasu, a ne restoran koji je poznat po okupljanjima promiskuitetnih ljudi, jer ipak imajte u vidu da su u pitanju deca.

Broj gostiju

Ovo je pitanje na koje obavezno morate da obratite pažnju. Mora da se zna neka granica, jer obično slavljenici žele da pozovu što više gostiju. Broj gostiju treba da određujete u skladu sa vašim budžetom, ali i u skladu sa svim drugim standardima. Treba na umu uvek da imate činjenicu da treba biti odmeren, pa čak i kada su tako značajni događaji u pitanju. Roditelji obično pozovu previše gostiju, te se onda jedan lep događaj pretvori u "opšte narodno" veselje, gde se izgubi svaki smisao slavlja i gde se zaboravlja šta se slavi. To samo znači da 18. rođendan nije svadba i ne treba tako da izgleda.

Poklon za punoletstvo

Roditeljima je uvek najveća dilema šta kupiti detetu za 18. rođendan. Teško je, jer obično žele da kupe nešto što je korisno, značajano, simbolično i nešto što će ostati kao uspomena. Izdvaja se par poklona, koji mogu da zadovolje sve ove kriterijume. Pre svega, to je dijamant u blisteru kao poklon, koji iskazuje trajnost, poverenje, pokazuje ljubav i lepotu. To je poklon koji se čuva do kraja života, to je poklon koji je jedna divna uspomena na roditelje. 

Kakvu tortu izabrati

Obavezno je naravno da sa vašim detetom birate tortu za 18. rođendan. Dečije želje nekada nisu realne, a nekada i nisu baš poželjne. To samo znači da ne treba sve da im ispunite i da ne treba uvek da bude sve kako oni požele. Torta za 18. rođendan treba da bude izvanredna i treba da se uloži u nju, međutim, probajte kao roditelj da ubedite vaše dete ukoliko već ima afinitete prema tome, da ne bude vulgarna torta, niti da na bilo koji način vređa goste. Torta za 18. rođendan treba da bude vesela, da simbolizuje te divne godine i da na neki način sugeriše svu tu obziljnost koja ga kasnije čeka.


Srodni tekstovi:


Kako odabrati kvalitetnu mašinicu za pecanje?

Novopečeni ribolovci često su zbunjeni bogatom ponudom na tržištu. Zato mnogi ne znaju na &sc...

Detaljnije

Ko je bio Momo Kapor

U izdanju Pošte Srbije ove godine puštene su u opticaj i poštanske marke u okvi...

Detaljnije

Osvežite enterijer uz minimum troškova

 Vaš dom je intiman prostor u kome se može istražiti kreativnost i izgraditi kutak koji ...

Detaljnije

Kako izabrati kvalitetan nameštaj

Kako se nameštaj ne bira svakog dana, potrebno je izabrati komade koji će služiti u godinama ...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS