4 saveta koji će vam pomoći da položite vožnju iz prve


Automobili Automobili

Nijedan vozač koji to tek postane nije u potpunosti siguran u svoja znanja i sposobnosti kada dođe vreme da polaže za vozački ispit. Polaganje za auto nije jednostavan proces, budući da sam period učenja i obuke traje nekoliko meseci, potrebno je sve teorijske stvari upamtiti, ali tako treba i steći određene veštine koje će dovesti do toga da na poslednjem polaganju dobijete pristanak za dobijanje vozačke dozvole. Uvek će biti brojnih saveta koji će vam značiti, neki vas doduše mogu odvratiti sa pravog puta, ali svakako su mnogi tu da vas oslobode treme, straha od vožnje i samog polaganja, te da od vas naprave što boljeg i savesnijeg vozača. Među tim savetima, dobro je poslušati i one koje mi imamo da vam pružimo.

Polaganje za B kategoriju

Polaganje za B kategoriju je prvi stepenik kod svakog vozača, kod mnogih se naravno tu i zaustavi, a brojni su i oni kojima je potrebna i neka druga kategorija. Ali, B kategorija je ona koja se može označiti kao „vatreno krštenje“. Pripreme za polaganje za B kategoriju danas traju dugo, nekoliko meseci se prolazi praktična, teorijska obuka, uz koju je dodata i prva pomoć. Sve to je napravljeno da novim vozačima olakša usvajanje brojnih znanja, pravila i zakona, kako ne bi pravili greške i kako bi mogli što bolje da upravljaju svojim vozilima. Jedna od dobrih stvari jeste postojanje online testova za B kategoriju, koji u ogromnoj meri olakšavaju samo polaganje. Tako da, ukoliko vas očekuje polaganje za B kategoriju, učite i obnavljajte uz online testove, te ćete na taj način imati veću koncentraciju, manje straha i treme, jer će vas upravo jedan takav test i dočekati na završnom polaganju.

Odabir auto škole

Jedna od bitnijih stavki jeste da vodite računa kada birate auto školu u kojoj ćete biti pripremljeni, učeni i u kojoj ćete na kraju polagati za vozačku dozvolu. Bitno je da se raspitate, saslušate iskustva drugih, pogledate šta, na primer, jedna auto škola Novi Beograd nudi, ko su instruktori, na kojim automobilima se vrši obuka i polaganje, kakvi su uslovi, a onda će vam biti lakše da se odlučite. Nekada je bolje i platiti nešto više za obuku vozača u dobroj auto školi kao što je auto škola Pavlin i položiti iz prve nego dodatno plaćati časove i izlazak na polaganje što na kraju izadje dosta skuplje.

Ponavljanje je ključ uspeha

Kada vidite da u nekoj teorijskoj oblasti ili u nečemu dok vozite konstantno pravite grešku, onda je potrebno da to ispravite, a onda obnavljate i ponavljate baš taj deo gde ste toliko grešaka napravili. Na taj način ćete sasvim ispraviti svoje znanje ili veštine, postaće vam deo rutine, pa ćete ujedno imati mnogo više samopouzdanja i manje treme na dan polaganja, bilo teorijskog, bilo praktičnog dela ispita. Strah i trema na polaganju za auto mogu da vas odvuku ka tome da padnete ispit, a kada se osećate dovoljno sigurno onda je uspeh već zagarantovan.

Naspavajte se!

Čest problem kod kandidata jeste taj što ne mogu da spavaju noć pred ispit i u tome leži neupseh i loša prolaznost. Potrudite se da na dan polaganja budete odmorni, rasterećeni, naspavani, jer ćete moći u potpunosti da se skoncentrišete i usredsredite na polaganje, što je još jedan savet koji u ovom slučaju zlata vredi.






Srodni tekstovi:


ŠTA TREBA ZNATI O NOSAČIMA ZA TV PRE KUPOVINE?

Nosač za TV je investicija koja se kupuje kao dugoročno rešenje za vaš prostor. To ne ...

Detaljnije

Tradicionalna jela u Srbiji

Srpski narod svima nama, ali i šire poznat je kao gurmanski: Srbin voli dobro da pojede, a gd...

Detaljnije

Sportska disciplina- rvanje

Rvanje je drevna sportska disciplina koja datira još iz antičkih vremena. Ova borilačka ve&sc...

Detaljnije

Stone lampe – neophodne u svakom domu

Stone lampe su uređaji koji upotpunjuju osvetenje svakog doma omogućavajući da se svetlost prilagodi...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS