Zašto je veštačka trava idealno rešenje za oblaganje podnih površina


Dom Građevinarstvo Porodica


Uređenje podova važno je za funkcionalnost, urednost i dizajn enterijera, kao i sve češće eksterijera. U savremenom dobu brojnih inovativnih podnih obloga koje se postavljaju u cilju zaštite, dobijanja dodatne toplote, kao i praktičnog estetskog utiska, veštačka trava zauzima bitnu poziciju, posebno za prostore terase i balkona, sportskih terena, kao i dvorišta domova i ugostiteljskih objekata.

Veštačka trava može da bude namenjena privatnoj ili komercijalnoj upotrebi, a kupuje se namotana u rolne, prema potrebnim i unapred definisanim dimenzijama. Pružajući predivno zelenilo, obezbeđuje uredne površine bez prljanja, vlage i stranih čestica, a istovremeno se brzo i lako održava, bez obzira na površinu. Vrlo je praktična i namenjena gotovo svim objektima zbog sjajnog odnosa cene i kvaliteta, kao i efikasnog postavljanja.

Kvalitet i odlična svojstva za veštačku teksturu trave

Iako je u pitanju veštačka trava koja nastaje kombinacijom različitih struktura, mnoge prednosti daje čak i u poređenju sa prirodnom varijantom, a cenovno je potpuno isplativo rešenje. Naime, odlikuje je izrazit kvalitet, otpornost na atmosferske uticaje i mehanička oštećenja, pa se može koristiti bez promena funkcija dugi niz godina. 

Zahvaljujući snažnoj strukturi, veštačka trava odlično apsorbuje i eliminiše vlagu i tečnosti, bez pojave buđi, neprijatnog mirisa i oštećenja površine. Karakterišu je protivklizna svojstva, zbog čega je sjajan izbor za svaki balkon, terasu, kao i bašte ugostiteljskih objekata, ali i sopstveno dvorište. Ne zahteva složeno održavanje – košenje i zalivanje izostaje, već je potrebno samo povremeno pranje čistom vodom. Sve to, čini je idealnom za sportske terene, površine oko bazena i slično.

Odličan dekorativni element koji se jednostavno pozicionira na oblogu

Veštačka trava je savršen izbor za sve površine eksterijera, kao i ograđene, zastakljene i potpuno otvorene bašte i sportske terene. Intenzivno zelena boja koja ne bledi pod uticajem jakog sunca i drugih vremenskih prilika, čini da bude upečatljiv i uvek privlačan dekorativni element prostora. Poznato je da zeleni tonovi stvaraju umirujuće efekte, zbog čega je i više nego poželjna kao podna obloga terase i balkona. Veštačka trava može se brzo i lako postaviti na svaku podnu oblogu – pločice od keramike, granita ili mermera, zatim na beton ili očišćenu travnatu površinu. Priprema podloge podrazumeva čišćenje, a kada je u pitanju prirodna trava njeno otklanjanje sa korovom, ravnanje zemlje i posipanje teksturom usitnjenog kamena.

Odvijanjem rolne ostavlja se da odstoji jedan ili dva dana preko prethodno očišćene i pripremljene površine za postavljanje. Zatim se precizno i detaljno, prema definisanim dimenzijama prostora, stavlja uz spajanje lepkom, lepljivom trakom ili drugim specijalnim učvršćivačem direktno na spojevima, u uglovima i slično. Celokupna konstrukcija lepljenjem postaje čvrsta i otporna u odnosu na podlogu ispod trave, dok je vrlo mekana, prijatna i nežna na dodir svakog koraka na površini. Veštačka trava odlično stilizuje prostor, omogućava neverovatno kombinovanje sa svim željenim bojama, a udobnost daje idealan kutak za dečiju igru, odmor ili trčkaranje kućnih ljubimaca.  

Idealno rešenje za brojne podne obloge koje se nalaze na otvorenom, poluotvorenom ili eksterijeru bašta ugostiteljskih objekata, jeste veštačka trava. Neznatan novčani izdatak rezultira odlukom za kupovinu obloge koja traje dugi niz godina bez promene fizičkih karakteristika, vrlo je funkcionalna, jednostavna za postavljanje i ne zahteva intenzivno održavanje. Sjajan je izbor za privatne ili komercijalne potrebe, jer dolaze do izražaja sve prednosti koje pruža svojim kvalitetom.
Srodni tekstovi:


MALO KUPATILO – VELIKO UŽIVANJE!

Uređenje kupatila je bitna stavka u vašem domu. Iako se čovek tu najmanje vremena zadržava, u...

Detaljnije

Kako biti najbolji u svom poslu?

Da je lako biti majstor, majstor bi bio svako. Zar ne? svaki posao nosi sa sobom brojne izazove i ri...

Detaljnije

Kako odabrati odgovarajuće sanitarije za kupatilo?

Previše želja a premalo mesta. Kupatilo su upravo takav primer prostorije koje nemaju veliku ...

Detaljnije

Spremni dočekajte prvo školsko zvono

Mnogo uzbuđenja i mnogo očekivanja – tako bi ukratko mogao da se opiše prvi škol...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS