Saznajte kada je pravo vreme za posetu neurologu


Zdravlje Zdravlje

S vremena na vreme, skoro svako od nas ima neobjašnjive simtome koji se tiču mišića i nervnog sistema. Sve ono što je povezano sa mozgom i perifernim nervima – to je domen koji se u neurologiji efikasno leči. Neurološke bolesti često imaju podmukle i skrivene simtome, pa bez lečenja neretko pogađaju ljudska čula, sistem za kretanje, govor, san ili pamćenje. Da biste takvu situaciju izbegli, saznajte kada je pravo vreme za posetu neurologu:


Kada trebate posetiti neurologa?

Utrnulost, bolovi u leđima, izrazite glavobolje, iznenadni gubitak ravnoteže, problemi sa memorijom i mnoga druga slična stanja često zahtevaju posetu neurologu. 

Ukoliko imate jaku migrenu koja traje čak i do nekoliko dana, poseta neurologu vam može pomoći da otkrijete pravi razlog koji je pokretač vašeg bola i da zaustavite to stanje u momentu početka. Mučnina, osetljivost na mirise, zvuk ili na svetlo tada mogu biti izbegnuti. Događa se da pokretač migrene bude stres, ili čak određena hrana. Tada neurolog prepisuje efikasne lekove za to.

Pored migrene, mnogi pate od neuropatskih, hroničnih bolova. Oštar i probadajući bol može trajati čak i godinama. Ukoliko iskušavate tako nešto, znajte da u pitanju može biti nekakva skrivena bolest, ili oštećenje nerava izazvano povredom. Tada lekar opšte prakse ne može puno da vam pomogne sa uobičajenim lekovima, međutim, neurolog vas može spasiti.

Zatim, ako s vremena na vreme osećate čudne senzacije, konfuzije, gubite svest i imate nekontrolisane pokrete koji deluju na epileptični napad, neurolog će biti vaš najbolji metod sa kojim možete sprečiti sve to. Ponekad je u pitanju samo problem uzrokovan padom glukoze u krvi. 

Pored toga, ako ste u prošlosti iskusili automobilsku nesreću ili nekakav pad, a ubrzo nakon toga dobili učestale vrtoglavice, promene u ponašanju i pamćenju, ali i utrnulost, imajte u vidu da uzrok svega toga može biti povreda kičmene moždine. Neurolog Beograd će tada napraviti efikasan plan kojim možete vratiti funkcionalnost tela. 

Ako ste pak primetili ozbiljne probleme koji se tiču zaboravljanja, neurolog može pravovremeno utvrditi da li je u pitaju začetak Alchajmerove bolesti. A ako imate osećaj mišićne slabosti, problema sa kretanjem, drhtanjem, trzajevima i slično -  i sve to unazađuje vaš svakodnevni život, onda budite sigurni da je pravo vreme da posetite neurologa.

Ne treba izostaviti ni iznenadne teškoće sa vidom, ili spavanjem. Noćne more, apneja i anksioznost često nose sa sobom neurološki uzrok. 


Šta možete očekivati od pregleda?

Refleksni čekić i razni instrumenti koriste se za procenu koordinacije i motorike. Čak i najsloženija neurološka stanja, tokom pregleda mogu biti identifikovana, a zatim sanirana. Bilo da je u pitanju povreda kičmene moždine, epilepsija, tumor, Multipna skleroza, periferna neuropatija ili neka druga bolest – možete očekivati da će biti kreiran plan koji efikasno smanjuje simptome i poboljšava kvalitet života. 


Gde potražiti pomoć – neurolog Beograd?

Ukoliko vas inetesuje gde u Srbiji potražiti najbolju pomoć kada je u pitanju i dijagnostika, ali i lečenje, ukucajte u google pretrazi “neurolog Beograd”. Pojedine klinike poseduju fantastičnu tehnologiju koja pomaže neuro-rehabilitaciji što vam može pomoći kod smanjenja invalidnosti. Takođe, trebate imati na umu i iskustvo koje poseduje neurolog. Beograd je mesto koje obiluje inovacijama, dobrim pristupima lečenja i lekarima sa bogatim radnim rezimeom. Ako vam je potreban kompetentan neurolog, Beograd će vam ponuditi upravo to. Susrešćete se sa kvalitetnim klinikama u kojima možete dobiti pouzdane informacije, negu i odgovore na sva vaša pitanja.






Srodni tekstovi:


Praktični saveti za čišćenje i održavanje automobila

Čistoća i održavanje automobila nije samo estetsko pitanje, već i faktor koji direktno utiče na njeg...

Detaljnije

Razlozi iz kojih je servo pogon tako značajan za kontrolu mašina

Moderna tehnološka otkrića rasprostranjena su u brojnim sferama života i obavljanja delatnost...

Detaljnije

Šta je CRM?

Svaka uspešna firma ima jasan plan rada i na taj način se određuje i predviđa uzlazna putanja. Plan ...

Detaljnije

Kako odabrati kvalitetnu mašinicu za pecanje?

Novopečeni ribolovci često su zbunjeni bogatom ponudom na tržištu. Zato mnogi ne znaju na &sc...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS