Prevara u vezi - od sumnje do prisluškivanja


Zdravlje

Visok broj sklopljenih brakova se završi prevarom. Iako neka istraživanja naginju jednom polu da češće vara, realnost je da podjednako varaju i žene i muškarci. U svakome se ponekad javi određen crv sumnje, koji se može pokazati opravdanim ili ne. Uglavnom se upali neka nevidljiva lampica da nešto nije u redu. Mada, ukoliko je jedna strana previše ljubomorna dešava se da se prevara uobrazi i da potpuno poremeti sklad u vezi. Nekada su prevare očigledne, partner sam prizna, nekada se otkriju potpuno slučajno, a nekada je potrebno uložiti malo više truda da bi se došlo do istine.

Sumnja

Čim se oseti nemir počinje da se zamišlja neki loš scenario. Gde je partner kada nije sa vama i da li ste upravo prevareni. Prestaje normalna komunikacija među partnerima i raste nezadovoljstvo. Iako znate da nije pametno gledati tuđ telefon, mnogi su u vezi i braku ber jednom pogledali u telefon svog partnera, pa čak i kada nisu imali osnovanu sumnju. Počinjete da se osećate loše, počinje da se javlja bes koji je propaćen sa tugom i nevericom.

Prisluškivači

Ukoliko ne dolazi do očigledne prevare u kojoj partner sam priznaje da je prevario, gledanje u mobilni telefon partnera predstavlja samo početak. Nepoverenje urušava zdrav odnos i počinjete da se ponašate neuobičajeno. Iako znate da nije u redu, prevelika sumnja dovodi do radikalnijih mera. Mnogi koji su sumnjali u prevaru su proveru odveli na drugi nivo prisluškivanjem telefona partnera, čak i postavljanjem prisluškivača u stan ili auto. Nema dileme da je ovo radikalna i u većini država zakonom zabranjena radnja, ali je, sa druge strane, nešto sada veoma dostupno i jednostavno.

Razlozi prevare

Razloga ima više ali se uvek grupišu oko istog, a to je nedostatsk vremena jedno za drugo, otuđenje,  želja za nečim novim i za avanturom. Potrebno je kloniti se kolotečine i raditi na svojoj vezi/braku iz dana u dan. Nije dovoljno samo obeležiti godišnjicu ili rođendan ukoliko ostatak vremena niste prisutni u vezi.  Koliko puta ste čuli da je vezu potrebno zalivati kao cveće? Ugledajte se na to. Ukoliko se cvet ne zaliva – uvenuće. Ukoliko vezu ne negujete , udaljićete se zasigurno. Budite iz dana u dan prisutni u svojoj vezi, uzivajte sa partnerom u ljubavi koju ste izgradili.

Pomirenje

Parovi koji su uspeli da se pomire nakon prevare nisu mit. Međutim, ukoliko se celokupna situacija ne izbaci na čistac i ako se stvari guraju pod tepih odnos i dalje trpi. Pored prevare, nepoverenje će biti još veće i vas odnos postaje tempirana bomba. Često prevareni partner nastavlja posle oproštaja da se vraća na tu situaciju i da partnera koji je prevario podseća na to uz pridike i prebacivanja. Takve veze se završavaju krahom.Potrebno je mnogo razgovora i strpljenja kako bi se veza vratila na pravi kolosek ili bar na početak gde bi obe strane priznale da su voljne da daju svojoj vezi još jednu šansu.






Srodni tekstovi:


Rešite se komaraca za sva vremena uz ove korisne savete

Komarci bez sumnje spadaju u najomraženije insekte na planeti i to sa dobrim razlogom. Pored toga &s...

Detaljnije

Koferi za putovanja, ali i sve druge prilike

Dobro se zapitajte pre kupovine kofera šta od kupovine istog očekujete. Zavisi da li vam je p...

Detaljnije

Saveti za održavanje parketa i laminata

Jedan od radova koji ćete sasvim sigurno imati u svom domaćinstvu makar jednom u životu jeste zamena...

Detaljnije

Kreme sa kiselinama su dobar izbor za kožu

Uglavnom počnemo da koristimo tonik, serum, gel ili neki drugi čistač, kad god želimo da kiseline uk...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS