Prednosti bezmetalnih krunica za zube


Zdravlje

Kada se odlučite da popravljate svoje zube, da ih nadograđujete, izbeljujete i slično, uvek imate mnogo dilema. Prva dilema je da li ići kod privatnog ili državnog stomatologa. Zatim, kada rešite tu dilemu i odlučite se da idete kod privatnog stomatologa, onda kreće potraga za proverenim, sa preporukom, a uglavnom je cilj i da ne bude previše skupo. Poseban problem je naći odgovarajućeg u većim gradovima, Beogradu na primer, jer je ponuda ogromna, a vi lično ne poznajete ni jednog.

Na kraju, kada ste izabrali odgovarajuću stomatološku ordinaciju u Beogradu (ili bilo kom drugom mestu), onda na red dolaze i same popravke, pa s obzirom da ćemo u ovom tekstu govoriti o bezmetalnim krunicama, prva dilema koja se tu javlja je da li se odlučiti za metalne ili bezmetalne krunice. Pre toga naravno treba dobro da se raspitate i da se dogovorite sa vašim stomatologom, a mi ćemo vam ukazati na neke prednosti i mane, kako biste lakše doneli tu odluku.

Mnogo bolje naležu na osnovu

Ukoliko niste znali, bezmetalne krunice se izrađuju kompijuterski. Dakle, to je jedan vrlo jednostavan, ali precizan proces. Ne izrađuju se ručno i zbog toga je procenat savršenog prijanjanja na vašu osnovu izuzetno visok, dok je kod metalnih krunica taj proces malo drugačiji i potrebne su u početku korekcije, dok ne budu u potpunosti odgovarajuće. U slučaju bezmetalnih krunica, sve je vrlo jednostavno i vrlo lako  krunice nalegnu na osnovu koja već postoji. Nova tehnologija donosi naravno ove mogućnosti, koje i vama veoma znače.

Bezmetalne krunice bez problema traju godinama

Obično se smatra da bezmetalne krunice traju 10 godina, međutim, praksa je pokazala da one mogu mnogo duže da traju. Ipak rok im je samo deset godina, ali to vama ništa ne mora da znači. Ako se budete pridržavali svih saveta, ako na adekvatan način budete održavali vaše zube, ako budete vodili računa o higijeni, redovno idete kod zubara, onda nećete imati problema sa bezmetalnim krunicama, baš nikakvih. Ukoliko se budete neodgovorno ponašali i ukoliko budete izbegavali preglede i kontrole, onda vam niko ne može garantovati koliko će vam trajati bezmetalne krunice.

Izrađuju se od najkvalitetnijih materijala

Cirkonijum je ono što čini bezmetalnu krunicu. Cirkonijum je izuzedno čvrst i tvrd materijal, ali je takođe i veoma otporan. Cirkonijum je dobar iz više razloga. Pre svega, rekli smo da je otporan i čvrst, što znači da neće lako doći do nekih oštećenja. Zatim, cirkonijum je prirodan matarijal, koji ne može negativno da utiče na vaše tkivo. Zatim, prirodna boja cirkonijuma je bela, što znači da će krunica biti i te kako bela i lepa. Dakle, pored tih osnovnih stvari koje treba da znate o cirkonijumu on ima i tu estetsku prednost i zbog toga se mnogi i najviše odlučuju za ugradnju bezmetalnih krunica.

Odnos cene i kvaliteta je odličan

Ako pogledamo karakteristike bezmetalnih krunica, onda defintivno ne možemo da im pronađemo niti jednu manu. Međutim, ako pogledamo cenu, onda ćemo tu malo zastati. Otprlike bi bezmetalne krunice mogle da vaš koštaju oko 200 evra, ali se cena veoma razlikuje u zavisnosti od stomatološke ordinacije. Sa druge strane metalne krunice su  jeftinije, tako da jedino može da se kaže da je cena mana ukoliko ih poredimo sa metalnim krunicama. Sve ostale karateristike su na strani bezmetalnih krunica. Ipak, za ono što je dobro i kvalitetno uvek je bolje i platiti više, posebno kada je zdravlje u pitanju. Kod bezmetalnih krunica nema sumnje da je kvalitet koji se dobija za tu cenu odličan.Srodni tekstovi:


Kako smanjiti stres prilikom preseljenja u drugi grad

Početak života u novom gradu nosi uzbuđenje i neizvesnost koju ne možemo izbeći niti razumeti u potp...

Detaljnije

Pozitivne stvari vezane za kolica za bebe

Mnogi roditelji se danas razmišljaju da li da kupuju kolica za bebe ili da jednostavno svoju ...

Detaljnije

Uštedite kupovinom na stovarištima

Vrlo dobro ste upućeni da prodavci nažalost često preuveličavaju kvalitet svojih proizvoda. Kada ode...

Detaljnije

Nekoliko saveta za organizovanje korporativne proslave

Možda mislite da je korporativne proslave lako organizovati, zato što već imate određeni budž...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS