Pozitivne stvari vezane za kolica za bebe


Dom Dom

Mnogi roditelji se danas razmišljaju da li da kupuju kolica za bebe ili da jednostavno svoju bebu nose u ruci, marami za nošenje ili kenguru. Da biste doneli pravu odluku ovde možete saznati nešto više o dobrim stranama kada je u pitanju posedovanje dečijih kolica.

Stvari i kolica za bebe

Kada su u pitanju stvari i njihovo nošenje kolica za bebe vam mogu puno pomoći u tom aspektu. Teško je nositi i bebu i stvari tako da će vam kolica za bebe dobro doći  jer na njih najčešće možete da okačite torbu za bebine stvari ili kese.Takođe, uglavnom sva kolica danas imaju korpu ispod sedećeg dela tako da vi možete staviti tu stvari koje ste poneli ili kupili. 

Nošenje

Kada je beba mala i kada je nosite verovatno mislite kako biste ovo mogli da radite zauvek, ali kako beba raste taku se i kilaža deteta povećava. Kada beba postane teža za nošenje možete da je stavite u kolica i tako rešite svoje probleme. 

Pokretljivost

Kada nosite bebu vaša okretnost je limitirana i usporena. Nasuprot tome, kada je dete u kolicima kretanje je mnogo lakše jer bez tereta možete brže da hodate, da se saginjete i radite šta god je potrebno. Isto tako je vaše dete pokretljivije i slobodnije koristi i ruke i noge. 

Igračke

Deci uglavnom kratko drže pažnju lišće, nebo i trava tako da je dobro da imate pomoćne materijale kao što su igračke kada idete u šetnju. Dete će se svakako lakše igrati kada sedi u svojim kolicima. Može da ima razne glodalice, zvečke ili muzičke igračke zakačene na kolica kako bi one držale pažnju detetu. Igračkama, zanimacijama i blagim drmusanjem dečijih kolica ćete lakše smiriti nervozno dete.

Spavanje u kolicima za bebe

Što se tiče spavanja, vama će mnogo lakše biti da funkcionišete ako dete nije zaspalo na vama već u kolicima. Sedalni deo kolica za bebe je uglavnom obložen mekanim materijalom i najčešće kolica možete da spustite u polu-ležeći položaj kako bi dete udobnije spavalo, a ako je hladno lako možete da pokrijete vašu bebu nekim ćebencetom kao da je u svom krevecu.


Kućni poslovi

Ako je beba mala, a vi morate da obavljate svakodnevne kućne poslove to možete da rešite tako što ćete bebu staviti u kolica, zanimati je pričom dok radite nešto i voditi je sa sobom iz prostorije u prostoriju kako biste mogli da završite sve što je potrebno. 


Pokretna stolica

Ako odete u šetnju i dete vam ogladni ne morate je vaditi iz dečijih kolica da biste joj dali hranu već ih koristite kao stolicu. Takođe, gde god da odete ne morate se brinuti da li je prljavo jer vaša beba ima gde da sedne u svakoj situaciji.


Nadamo se da smo vam pomogli da odlučite, a ako i dalje niste sigurni da li da kupite kolica ili ne, setite se, dete raste, a vaša leđa možda to neće podneti, zato na vreme počnite da stavljate svoju bebu u kolica. Takođe, vaša beba tako bolje ">upoznaje svet oko sebe i sve što je okružuje. Uči da uživa u prirodi, životinjama i ima veći kontakt sa ljudima. 









Srodni tekstovi:


Kako da vađenje umnjaka bude što manje neprijatno i gotovo bezbolno

Problemi sa zubima mogu da počnu i pre nego što izrastu, kako kod mališana, tako i kod...

Detaljnije

Namirnice u kartonskoj ambalaži

Šta je kartonsko pakovanje?Sklopiva kartonska ambalaža pokrenula je industriju ambalaže pre v...

Detaljnije

3 stvari za srećan život

Srećan je onaj čovek koji je ispunjen, koji je zahvalan na svemu što ima i kojem u život dolaze mnog...

Detaljnije

Razlike između TFT, LCD i Plazma monitora

Ako razmišljate u duhu ovog 21. veka, onda je bitno da tehnika koju posedujete ide u korak sa...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS