PAKOVANJE ZA LETOVANJE: SPISAK STVARI KOJE SE MORAJU NAĆI U VAŠEM KOFERU


Dom Porodica


Jedna od možda najčešćih i kako je neki nazivaju večitih dilema jeste ona koju vezujemo za pakovanje za sve vrste putovanja. Bilo da idemo negde na produženi vikend ili na duži godišnji odmor, neke stvari su neophodne bez obzira na broj dana. Ali sadržaj kofera svakako se razlikuje u odnosu na to koja je vaša sledeća destinacija. 

Ako se putuje avionom postoji ograničnje kada je težina prtljaga u pitanju te to može biti dobar saveznik da se spakuju samo neophodne stvari. Ali uz malo znanja, praktičnih veština i unapred planiranog pakovanja i pakovanje za letovanje može postati lagan zadatak. 

A ovaj spisak će vam pomoći da ovladate tom veštinom pakovanja na duže staze. 

KOZMETIKA VAŽNA ZA ODRŽAVANJE LIČNE HIGIJENE

I muškarcima i ženama dan započinje i završava se sa kozmetičkim proizvodima koji nam pomažu u održavanju lične higijene. Ujutru i uveče peremo zube za šta nam trebaju četkica i pasta za zube. Umivamo se, a ženama koje koriste šminku potrebni su gelovi za skidanje iste ili vlažne maramice. 

Za kupanje su nephodne kupke i šampon, a za hidrataciju kože kreme i losioni. A da ne zaboravimo i sapune neophodne za higijenu ruku. 

Iako neke od ovih stvari možemo zateći u smeštaju, nije na odmet poneti ih. 

PUTNA APOTEKA

Ako bolujete od hroničnih bolesti na put nećete krenuti bez redovne terapije koju inačne konzumirate. 

Ali ako ste potpuno zdravi preporučuju se da sa sobom uvek imate lekove za alergije, protiv bolova, probiotike i za snižavanje temeprature. Iako većinu tih stvari možete naći u obližnjim apotekama, mogu vam iznenada zatrebati i treba ih imati sa sobom uvek. 

PEŠKIRI ZA PLAŽU SU MUST HAVE

Iako ćete možda u hotelskom ili apartmanskom smeštaju imati peškire za ličnu upotrebu, svakako da to nisu oni koje ćete moći da nosite na plažu. Zato u kofer obavezno spakujete svoje peškire za plažu.

Peškiri za plažu su multifunkcionalni i zato su prekopotrebna stvar svakome. Osim što nam pomažu da se brže osušimo i ugrejemo neposredno nakon izlaska iz vode, oni imaju još praktičnih funkcija. Služe nam da na njima sedimo ili ležimo, šta god bila podloga na koju ih stavljamo.  Lični peškiri za plažu su važni i sa aspekta udobnosti i praktičnosti, ali i sa aspekta higijene. 

S obzirom da su peškiri za plažu u direktnom kontaktu sa našom kožu važno je da budu čisti i od kvalitetnog prirodnog materijala.  Posebno oni peškiri za plažu koje biramo za decu.

Zato je obavezno da u svoj kofer spakujete peškire za plažu, ali ako i zaboravite, ne opterećujte se, moći ćete da ih kupite na svakoj obali. 

PONESITE OMILJENU ODEĆU I KUPAĆE KOSTIME

Omiljenu odeću ćemo sigurno nositi, onu koju pakujemo za svaki slučaj, verovatno je da nećemo ni nositi uopšte već će nam samo zauzimati dragoceni prostor u koferu. Zato budite mudri i praktični. 

Većina odlučuje da ne nosi cipele sa štiklom ili potpeticom na letovanje, jer ide da uživa i odmara. Japanke i lagane papuče, i jedan par patika za šetnje i putovanje biće najbolji izbor. 

Kupaći kostimi su svakako sastavni deo opreme za letovanje i to nekoliko komada. Uz to, obavezno se pakuje i veš i stvari u kojma ćete spavati. 

Kao odlična praktična ideja pokazalo se rolovanje stvari kako bi zauzele manje prostora, a ujedno i ostale manje izgužvane. 








Srodni tekstovi:


Kako se pripremiti za dolazak bebe?

Dolazak bebe je velika promena za roditelje, ali i za bebu koja je do pre par dana bila u udobnosti ...

Detaljnije

Kvalitetni peškiri koji odišu svežinom

Peškiri su neizostavan deo svakog doma – spavaće sobe ili kupatila. Omogućavaju osećaj ...

Detaljnije

Uživajte u opuštajućem kupanju: sve što treba da znate o hidromasažnim kadama

Vruće kade su postale sve popularniji dodatak modernim kupatilima zbog svoje sposobnosti da pružaju...

Detaljnije

Maldivi ili Dominikana - Vaš izbor je?

Kada putnici sanjaju o tropskim rajskim destinacijama, Maldivi i Dominikana se često pojavljuju kao ...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS