Obezbedite bebi najudobniju opremu


Porodica Zdravlje


Bebe su veoma mala ali zahtevna bića kojima je neophodna neizmerna ljubav, pažnja i svakodnevna udobnost. Ljubav najpre dobijaju od svojih roditelja a zatim preko sredine u kojoj odrastaju i sazrevaju u potpune ličnosti. Udobnost stiču u krugu svog odrastanja i preko opreme koju svakodnevno upotrebljavaju. Neophodno je odabrati adekvatne pelene, kremice za regiju pelena, pamučnu garderobu i beba će biti zadovoljna. Sledite potrebe Vaše bebe, time ističete važnost njenog odrastanja i kreirate navike koje će dalje značiti u njenom razvoju. Tokom odrastanja redovno sprovodite vežbe motorike, u tome vam mogu pomoći montesori igračke. Imajte na umu da udobnost bebe tokom spavanja i dnevnih rutina najviše zavisi od udobnih pelena visoke moći upijanja. 


Pelene za bebe savršene mekoće i apsorpcije


Bebina koža je prava riznica mekoće, nežnog mirisa i blagosti koju svaki roditelj može iskusiti. Upravo zbog mekoće regije pelena, pelene za bebe dizajnirane su za osetljivu kožu. Uz pelene se savetuje upotreba krema koje sprečavaju nastanak crvenila i ojeda omogućavajući koži da diše.

Pelene za bebe poseduju savršenu moć apsorpcije i dugotrajnost upotrebe tokom noćnog sna. Adekvatna zaštita sa strane pelena omogućava suvoću i potpuno zadržavanje tečnosti. Neophodno je da koža bebe i nakon više sati ostane zaštićena od bakterija iako je  bebina mokraća u prvom mesecu sterilna, puna pelena može izazvati neprijatnosti tokom nošenja. Pomenuto je naročito važno za tople letnje dane kada pelene za bebe ipak moraju imati slobodan sistem za protok vazduha. 


Uz pelene obezbedite kvalitetnu kremu


Bebina koža je u svakom smislu nežna i time može biti zahtevna za održavanje, stoga sledite primenu prirodne i sertifikovane kozmetike. Upotreba dodatnih mirisa i parabena u kremama može izazvati svrab odnosno neprijatne iritacije kože. Primenite već proverene kreme koje u samoj regiji pelena nemaju uticaja na isušivanje kože.

Koristite kozmetiku na bazi pantenola, nevena ili badema uz linolin koji je neophodan za potpunu mekoću bebine kože. Sastojci prirodnog porekla su uvek dobro rešenje u odnosu na sintetičke preparate. Ukoliko se dogodi određena promena u vidu peckanja ili svraba ispitajte alergijsko dejstvo datih proizvoda na bebinu kožu. Hidrantnost je posebna osobina bebine kozmetike koju morate ispoštovati. 


Sledite odabir pamučne garderobe za vašu bebu


Bebe će u prvim mesecima nositi takozvani široki povoj koji obuhvata obavezno nošenje unutrašnjih pelena. Uz navedeno se vezuje dodatna pamučna pelena koja pomaže daljem razvoju i boljem formiranju samih kostiju kukova. U letnjem period je stoga neophodno nošenje laganije garderobe koja će bebi omogućiti disanje kože. 

Uz nošenje pelena sa aktivnijim sistemom upijanja udobna garderoba će doprineti boljem raspoloženju beba i njihovoj razdraganosti. Osvežite bebinu guzu i celo telo tokom letnjih meseci, mlaka voda će uticati na bolju podnošljivost vrućina. 

Uz udobnu garderobu birajte adekvatnu veličinu bebinih pelena shodno  uzrastu i kilaži. Navedeno će uticati  na udobnost nošenja i mekoću dodira. Sve što prijanja uz bebinu kožu mora biti od prirodnih materijala time se sprečava pojava alergija i osipa kože. 


Aktivan i miran san uz apsorpcionu moć pelena


Sve smernice koje su već opisane a tiču se bebine udobnosti, odražavaju se na aktivnost bebinog sna. Uz udobnost se podrazumeva sitost bebe i temperaturni uslovi sredine u kojoj beba spava. Kada beba dostigne uzrast u kom nema nošenja širokog povoja, navika nošenja pelena za bebu postaje svesnija i time važnost njene suvoće važna. 

Većina beba tokom noći izostavlja mokrenje, što je povoljno kod dugotrajnog nošenja pelena tokom noćnog režima. Ukoliko beba oseti bilo kakvu nelagodnost, reagovaće plačom kojim izražava svoje emocije. Slušajte bebine potrebe, vremenom ćete naučiti signale koje vam ona šalje. 

Aktivan san je veoma važan za kreiranje bebine rutine spavanja, odnosno razdvajanja noćnog i dnevnog režima. Ukoliko se beba tokom noći često budi, nemojte je stalno raspovijati i hladiti njen topli stomačić, imajte poverenja u odabranu apsorpcionu moć pelena. 

Pelene su takođe dobar reper bebine sitosti, mokra pelena je znak bebine uhranjenosti. Beba će lepše i udobnije spavati uz mekoću materijala samih pelena, čistoće njene kože i dovoljno hrane koja je čini sitom veći broj sati. 

Kao što je važnost majčinog mleka ključna u procesu formiranja imunološkog sistema, tako je važnost bebinih pelena presudna u udobnosti mirnog sna. Tokom noćnog režima sledite boju trake koja se može nalaziti na središnjem delu pelena, ona ukazuje na indikaciju punoće. 

Svaki proizvod kreiran prema potrebama bebe opisuje njeno zadovoljstvo. Nežnost dodira i mekoća upotrebe ključne su stavke u procesu mirnog sna. Bebina kilaža diktira veličinu odnosno fabrički broj nošenih pelena. Vodite računa o lakoći same manipulacije odnosno načinu oblačenja uz pomoć trakica sa strane ili oblika u vidu bebinih gaćica. Uvek je potrebno potražiti premimum pakovanja odnosno fleksibilne modele za udobnost bebine guze. 








Srodni tekstovi:


Muzička scena u Beogradu

Beograd je poznat kao grad muzike u kome se muzička scena odvija na svakom koraku. Svakog vikenda gr...

Detaljnije

Dobro zaraditi od rasadnika – nije nemoguća misija

Kada se razmotre spoljašnji faktori, kao što su: temperatura, vlažnost vazduha i zemlj...

Detaljnije

NAJLEPŠE MODERNE UGAONE GARNITURE

Moderno doba zahteva uređen prostor u život i rad tako da se omogući lakša organizacija, u&sc...

Detaljnije

Najbolja izolacija kuće - PVC stolarija

Želite da vam kuća bude bezbedna, da izgleda kao tek izgrađena, udobna i lepa, onda je potrebno da u...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS