KORISNI SAVETI ZA ODRŽAVANJE ZAVESA


Dom Moda


Svaki enterijer bilo da se radi o domovima, poslovnim prostorima i drugim javnim ustanovama oplemenjen je nekom vrstom zavesa. Pored toga što su lep estetski detalj i što utiču na celokupan izgled prostora svojim oblikom i bojom, jednako su korisne jer štite od sunčevih zraka, UV zračenja i pružaju osećaj privatnosti. 

Ponuda na tržištu je raznolika kada je u pitanju ovaj proizvod, a dostupne su u različitim radnjama ili kupovinom putem online prodavnica. U odnosu na materijal od kojeg su napravljene mogu biti: rolo, panel, zebra, rimske i plise. 

Ugalvnom se svi modeli lako održavaju, ali ipak postoje određene ,,cake“. Osim što je preporučljivo periodično održavanje i čišćenje, one se mogu isprljati na druge načine. Pod fizičkim zaprljanjem misli se na uticaj duvanskog dima ili izduvnih gasova u prostoru, od prljavih ruku ili posebno karakterističnim za kuhinje i trpezarije – od masnih isparenja koja nastaju od kuvanja.

KUPOVINA ZAVESA – CENA I ODRŽAVANJE

Važno je na početku napomenuti da je adekvatna i kvalitetna kupovina pola posla kada kasnije dođe do održavanja. Zašto je to tako? I na šta to treba obratiti pažnju?

Tkanina od koje su zavese napravljene utiče i na njenu cenu.  Zato nemojte da vas zavara lep estetski izgled zavese, a cena niska. A upravo od toga najviše zavisi koliko će vaš posao kasnije oko održavanja biti težak ili lak. Postoje neke okvirne, standardne cene za sve vrste modela i ukucavanjem na google pretrazi ,,zavese cena“ izaći će vam nekoliko stranice online prodavnica koje nude razne zavese gde ćete moći i da uporedite njihovu cenu. U odnosu na to zanćete i kada odete u radnja šta da birate. 

Cena zavesa varira, a na nju najviše utiče materijal od kojeg su napravljene, proizvođača, količine koja se kupuje, kao i to da li je uključuje montažu ovih modernijih ili ne. 

OPŠTA PRAVILA ČIŠĆENJA

Iako svaki pojedinačni model i materijal od koje su napravljena zahteva neko posebno pravilo, generalno govoreći o čišćenju i održavanju zavesa nema mnogo složenosti. One koje se mogu prati u mašini to se radi na maksimalnih 30 stepeni. Kod nekih se preporučuju isključivo hemijsko čišćenje. Neka pravila se prenose sa koelna na koleno, a kada su u pitanju noviji modeli uz njih dolazi uputstvo za upotrebu i održavanje koje je važno pročitati.

NAJNOVIJE NA TRŽIŠTU UJEDNO I NAJLAKŠE ZA ODRŽAVANJE

S obzirom da su zebra zavese u poslednje vreme sa razlogom veoma popularne i da ih sve više ljudi kupuje i koristi postavlja se pitanje kako ih pravilno održavati jer nemaju tako dugu tradiciju pa je ljudima ovo nepoznanica. 

Jednostavno je. A razlog za to je što su napravljene od materijala koji je antibakterijski i ne upija duvanski tim, bakterije i druge mirise. 

Za prašinu koristite suvu ili mokru mikrofiber krpu koja ne otavja vlakna za sobom, a pri tome dobro upija. Malo ređe možete korisitit usisivač za temeljnije čišćenje, ali budite nežni i pažljivi prilikom toga. Ako se i pojave fleke od prljavih ruku ili slučajnih nezgoda savetuje se da za njihovo otklanjnje koristite paročistač. 

Na sličan način možete se ophodniti i prema rolo modelima. 

AGENCIJE REGISTROVANE ZA OBAVLJENJE OVIH POSLOVA

Ako ipak ne želite da trošite svoje vreme na ovaj posao, ili ipak nemate dovoljno znanja i iskustva, uvek to možete prepustiti profesionalcima da urade za vas. Oni vrše poslove pranja, sušenja i preglanja svih modela, a neke agencije nude mogućnost i dolaska na adresu radi preuzimanja i vraćanja robe. Plus tome treba dodati i uslugu montaže i demontaže koje nude neke agencije. Obično se posao obavlja kako za fizička lica, tako i za firme i druge vrste objekata po ugovoru. 








Srodni tekstovi:


Xiaomi predstavio novi “Alive” brend identitet

Popločavanje puta u premium segment i podizanje svesti o brendu u narednoj deceniji30. mart, 2021. B...

Detaljnije

Vodič za kupovinu toplotne pumpe

Toplotne pumpe upotrebljavaju dostupnu toplotu iz spoljne okoline za zagrevanje unutrašnjih p...

Detaljnije

Mogu li vitamin C i trešnje da doprinesu lečenju gihta?

Vrsta artritisa koju karakterišu iznenadni, intenzivni bolovi, crvenilo, otok i osetljivost u...

Detaljnije

Prirodna rešenja za kašalj

Kašalj pa i takozvano nakašljavanje kao i kašljucanje nešto je št...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS