Vlažne maramice i nega dok odvikavate bebu od pelena


Porodica

Važna prekretnica u životu beba, ali i roditelja je odvikavanje od pelena, najvažnije je da u ovoj fazi roditelji budu strpljivi i puste dete da samo ide na nošu, bez pritiska odraslih, zato što pritisak često izaziva revolt i još veću odbojnost. Važno je da roditelji  podstiču motivisanost bebe da sama traži nošu, a ne da njeno ponašanje bude reakcija kako bi zadovoljila zahteve roditelja.  Važno je da odvikavanje od pelena bude samostalni uspeh bebe, a za to je potrebno da ona napuni bar dve godine, kako bi bila spremna za samostalno korišćenje toaleta ili noše.  Neka se beba odvikne ranije od pelena, neka kasnije, svakako se odviknu pre ili kasnije, pa ne treba vršiti pritisak koji može urušiti detetovo samopouzdanje i samopoštovanje. 
Nega bebe u danima odvikavanja od pelena

Dete uči kroz imitaciju, zato roditelji kroz igru treba da pokažu bebi kako se ide na nošu i održava higijena i nega posle toaleta. Najbolji je da se kroz igru sa lutkama, detetu starijem od godinu i po dana, koje može da razume cilj igre, pokaže kako beba ide na nošu i posle noše se briše vlažnim maramicama. Odvikavanje od pelena obično traje nekoliko nedelja i najbolje je odvikavati bebu u letnjim mesecima, biće sigurno često mokra, dok ne shvati da bol u stomaku znači da je bešika puna i da treba da je isprazni. Tih dana beba će biti često mokra, osim strpljenja važna je nega, biće naporno da bebu posle svakog umokravanja perete, pa će vlažne maramice imati važnu ulogu. Vlažne maramice mora da budu sigurne za nežnu kožu bebe, posebno u tim danima kada se ona češće tretira, zato je najbolje da su od organskog pamuka i vode. Medjutim vlažne maramice mora da sadrže i dermatološki testirana sredstva za čišćenje, jeste da su ona u sastavu prisutna samo 1%, ali ih ima u sastavu svih vlažnih maramica. U sastavu vlažnih maramica su i sastojci koji pomažu u održavanju Ph vrednosti kože i štite je od iritacija. Većina vlažnih maramica za bebe ne sadrži ni alkohol, ni mirise. One svakako održavaju kožu mekanom i svežom, nežno je čiste i neguju kod svakog presvlačenja i štite od iritacija u danima kada se beba često mokri urinom, dok ne navikne da kontroliše mokrenje.  Medjutim, vlažnim maramicama se ne čisti samo pelenska regija, savršene su za nežno čišćenje bebinog lica i ruku bez upotrebe vode, a dobrodošle su za celu porodicu. 


Vlažne maramice za pelensku regiju

Roditelji treba da znaju da postoje maramice struktuirane tako da odgovaraju isključivo za pelensku regiju.  One su oblikovane tako da ih roditelji mogu koristiti od bebinih prvih dana i idealne su za negu pelenske regije prilikom promene pelena, gde god da se beba nalazi, kod kuće ili je u pokretu. Važno je da se dobro očisti pelensko područje, posebno pregibi kože.  Posle upotrebe vlažnih maramica, koža se osuši, pa se nanese proizvod koji je namenjem za zaštitu pelenskog područja, bilo da je reč o puderu ili kremi. Mnoge vlažne maramice sadrže sastojke koji jačaju kožnu barijeru i čuvaju snagu ćelija kože. Sigurno hlade i umiruju kožu, pa bebi prija tretman, oseća se sveže i čisto. 


Srodni tekstovi:


Kafana na vodi – Boemski duh u srcu Beograda

Na Vodi Kafana se nalazi na najpoznatijoj lokaciji za izlaske u Beogradu -  na Savskom keju u u...

Detaljnije

Bez mnogo muke za do vozačke dozvole

Promene zakona i pravila u saobraćaju koje su se dogodile u poslednjih nekoliko godina kod nas, učin...

Detaljnije

Kako da vađenje umnjaka bude što manje neprijatno i gotovo bezbolno

Problemi sa zubima mogu da počnu i pre nego što izrastu, kako kod mališana, tako i kod...

Detaljnije

O čemu treba voditi računa prilikom kupovine radnih odela?

Svaka ozbiljna firma zna da su radna odela ne samo pokretna reklama koju njihovi zaposleni nose, već...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS