Tri saveta kako da odaberete odgovarajuće ormariće za kupatilo


Dom



Prilikom uređenja svakog kupatila većina se fokusira na kupovinu i odabir pravog dizajna pločica i sanitarije, dok su ormarići za kupatilo poslednji na listi prioriteta. To nije ni čudno obzirom na to da je renoviranje kupatila jako veliki posao i da je za to teško naći dobre majstore, da grubi radovi mogu da traju dugo i da se iskomplikuju kada se najmanje nadamo, dok su oni fini radovi, postavljanje pločica, tuš kabine, kade i sanitarije, najskuplji deo. Međutim, upravo je odabir ormarića za kupatilo znak da ste pri kraju sa radovima i da ćete uskoro uživati u svom novom kupatilu.

Iako se ormarići za kupatilo biraju na kraju renoviranja, sa tim ne treba žuriti, odnosno, ne treba da dovedete sebe u situaciju da odaberete bilo šta, a da posle budete nezadovoljni svojim izborom jer ste shvatili da ste odabrali nešto potpuno nepraktično. 


Predvidite prostor za ormariće na vreme


Ormarići za kupatilo služe za odlaganje peškira, kozmetike, šminke, deterdženata, sredstava za pranje, fenova, stajlera za kosu i mašinica za brijanje. Obzirom na to koliko stvari treba da odložimo u kupatilu ormarići ne smeju da budu mali, kako kasnije ne biste došli u situaciju da morate da kupujete dodatne police ili da, na primer, deo kozmetike držite u spavaćoj sobi. Zbog toga je važno da još pre početka radova, kada dizajnirate izgled svog kupatila, predvidite dovoljno prostora za ormariće i police koji će Vam služiti za odlaganje. Na taj način ćete se osigurati da Vam kupatilo bude efikasan i lep prostor u isto vreme. 


Ormarići za kupatilo treba da budu praktični


Kako su ormarići za kupatilo mesto u kom se odlaže većina higijenskih proizvoda, kozmetike i peškira cele porodice, oni treba prvo da budu praktični. To se pre svega odnosi na ormariće koji se postavljaju ispod lavaboa. Oni bi trebalo da budu što veći, kako bi više stvari stalo u njih, ali i zbog toga što se na njima odlažu posude za četkice za zube, sapun i druge sitnice koje se svakodnevno upotrebljavaju.

Kada su ormarići koji se postavljaju iznad lavaboa u pitanju, isto pravilo važi i za njih. Gledajte da ogledalo i deo za odlaganje budu u srazmeri i na taj način će biti najfunkcionaln

Ukoliko imate malo kupatilo, verovatno će Vam trebati malo više mašte kako biste ga najefikasnije uredili. Na primer, postoje ormarići za kupatilo u vidu vetikala ili komoda koje možete staviti na zd iza vrata. Jeste da morate da računate na to da nećete moći da otvorite vrata do kraja, ali imaćete dodatni prostor za odlaganje peškira i svih stvari koje ređe koristite. Ovakvi ormarići mogu biti otvoreni i zatvoreni, a na Vama je da odaberete oni koji se najviše slažu uz primarni dizajn Vašeg kupatila. Na kraju, prostor iznad wc šolje je odličan za postavljanje polica pa ćete tako imati dodatni prostor za odlaganje. 


I dizajn je bitan


Ormarići za kupatilo daju poseban pečat celokupnom trudu koji ste uložili prilikom renoviranja kupatila. Najbolje bi bilo da ih uskladite sa pločicama i sanitarijom, da ne odstupate mnogo od prvobitne ideje i da ne kupujete ormariće različitih stilova i boja jer ćete na taj način samo naružiti kupatilo. Ormarići za kupatilo bi trebalo da budu u skladu sa pločicama, ali to ne znači da moraju da budu iste boje.








Srodni tekstovi:


Kako je naša zemlja postala izvozni gigant nameštaja?

Srbija, zemlja bogate kulture, tradicije i nasleđa, danas se ponosno postavlja na scenu svetske indu...

Detaljnije

Razvoj medicinske karijere u inostranstvu i alternativa

Kada se lekari iz državnih Domova zdravlja žale na visinu plate i nedostatak kvalitetne medicinske o...

Detaljnije

Štampa na šoljama – uspomena na porodične i poslovne veze

Ukus prve jutarnje kafe, za mnoge, ne može se zameniti ni jednim drugim ukusom, ako je kod kuće ili ...

Detaljnije

Splavovi čije je ime sinonim za najbolji noćni provod u Beogradu

Restorani, kafane, klubovi, splavovi, različiti enterijeri, ponude, vrsta muzike, ali isti cilj &nda...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS