Torte za dečije rođendane


Hrana i piće

Rođendani su najradosniji dan za svakog mališana. Roditelji se trude da taj dan obeleže na interesantan i zanimljiv način. Da on bude upečatljiv i da se pamti dugo! Kod dečijih rođendanskih torti izgled je veoma važan. Koji će to crtani junak biti na torti je glavno pitanje. Kod dečaka su to najčešće slike ili figure likova iz akcionih crtanih filmova, dok su kod devojčica to princeze i popularne lutikice.


Poslastičari su zaista vični u ukrašavanju tortu, i zaista ulažu dosta truda da rođednska torta bude uvek najlepaša. Zato je preporuka da ukoliko želite da torta za rođendan vašeg deteta ostavlja bez daha, jeste da tortu naručite od profesionalaca jer tu neće biti greške. Ukoliko naručujete i ketering za dečiji rođendan, na vama je onda samo da uživate i posvetite se svom detetu i gostima.

Ukrašavanje torti

Sve veća važnost se, svuda u svetu, pridaje izgledu torte. U svetu postoje emisije gde se ljudi takmiče ko će napraviti najlepšu i najzanimljiviju tortu. Torte se prave u svim oblicima i veličinama. Ono što zamislite u glavi može da bude torta i da potpuno vizuelno izgleda kao nešto drugo a zapravo je to torta. Ukus je takođe bitan te se isto tako gleda da ukus podjednako prati i dobar izgled torte.

Čokoladne torte

Omiljena poslastica na svetu jeste čokolada.  Njen ukus, a i mirs mami svakog, i retko ko može da ostane ravnodušan na ukus ove primamljive poslastice. Kada je čokolada glavni sastojak torte, užitak je još veći. Tada se ova kremasta torta još lepše topi u vašim ustima, a osećaj koji tada imate se ne može ni sa čim porediti. Dok jedete čokoladnu tortu vi jednostavno uživate. U čokoladne torte se kao dodaci dodaju obično keks, orašasti plodovi, mleko, kokos što čokoladnoj torti daje još bolji ukus. Mada, ima onih koji vole da torta bude samo i isključivo od čokolade.

Čokolada se pravi od kakaoa, mleka, masti i dodatnih zalađivača. Najčešće se pravi u obliku tablica ali može imate i razne druge oblike. Glavna podela čokolade je na crnu, belu i mlečnu. Crna čokolada sadrži najviše kakaa u sebi i procenat se kreće od 35 do 72. Ove čokolade ne sadrže manje šećera u sebi i nemaju mleko kao dodatak. Mlečna čokolada sadrži oko 20 procenata kakaa u sebi i određeni procenat mleka i ova čokolada se najviše proizvodi u industriji. Bela čokolada u sebi ima kakao puter sa dodatkom šećera i mleka u prahu. Uvek kada se kupuje čokolada treba gledati koliko ona u sebi ima biljnih masnoća. 

Čokoladna torta je simbol za tortu, i nekada je bilo skoro nezamislivo da torta bude bez čokolade. Dakle, birajte primamljiv izgled, ali vodite računa i o kvalitetu torte, kako biste maksimalno uživali i vi, i vaši mališani i ostali gosti.

Izvor: Lav cakes






Srodni tekstovi:


NOVOGODIŠNJI POKLON KOJI ĆE ODUŠEVITI VAŠU BAKU ILI DEKU - PERSONALIZOVANI ZIDNI KALENDARI

Znamo da mislite da su zidni kalendari ostali u prošlom veku, ali verujte nam na reč - varate...

Detaljnije

Minimalistički izgled opremanja enterijera

Mnogo je načina i dostupnih stilova za uređenje stambenog prostora ali u moru ponuda, minimalistički...

Detaljnije

Zašto je važno uzimati probiotik?

100 hiljada milijardi mikroorganizama živi u digestivnom traktu čoveka. Zbunićete se ako samo i poku...

Detaljnije

Gde sve možemo sakriti špijunsku opremu?

Ako planirate nekoga da špijunirate i nikako ne želite da se to sazna trebali bi da znate gde...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS