Sve što treba da znate o održavanju službenih vozila


Automobili

Da li se isto ophodite prema sopstvenom automobilu i prema firminom vozilu? Ne mora niko da potvrdimo, ali svi smo jedno mnogo jače preleteli preko neke rupe na putu i nije nam bilo žao, jer je to bio službeni automobil, zar ne?

Ipak, bilo da je službeno ili privatno vozilo neophodno ga je redovno održavati. Kada se poslednji put svoj auto odvezli na servis? Čekate li da se desi neki kvar, pa tek onda da idete kod servisera?auto gume

Koliko često proveravate gume? Važno je makar dva puta godišnje da imate redovan pregled automobila i ovo se ne odnosi samo na privatni automobil, već se savetuje i svim poslodavcima da redovno održavaju svoja službena vozila. Tako ćete mnoge kvarove sprečiti, neke preduprediti, a neke na vreme rešiti. Isti je slučaj i sa gumama. Auto gume nisu svemoguće. 

Treba redovno odlaziti kod vulkanizera, pogotovu što se nikada ne zna kada može da pukne guma. Iako se ne obraća dovoljno pažnja na njih, gume su najvažniji delovi automobila. Zato što su u dodiru sa asfaltom, auto gume se moraju prilagođavati vremenskim uslovima i zbog toga se moraju redovno proveravati. Posebno se napominje bezbednost na putu, zato auto gume moraju da se bore sa silama koje tokom vožnje utiču na njih, one moraju da reaguju na kočenje, na usporavanje, ali i na brzu vožnju.

Treba istaći da su all season gume izuzetno prilagodljive prilikama, a ako vodite na pravi način brigu o gumama, neće vas srečiti ni kiša, ni led, a ni sneg da provozate vašeg ljubimca.

Pritisak u gumama, oštećenja, redovna provera

Svi iskusni vozači dobro znaju da bi trebalo svake druge nedelje proveravati koliko je pritisak u gumama. Ako se pojavi oštećenje, onda ne čekajte da vam se desi iznenadno pucanje, nego odmah idite kod vulkanizera da on konstatuje stanje stvari.

Nekada dolazi do oštećenja gume i da o vozači ni ne znaju. Ako vam se auto čudno ponaša u vožnji, onda bi bilo najbolje da se obratite najbližem specijalizovanom servisu za gume. Takođe, trudite se da izbegavate prepreke na putu, čak i kada vozite službeni automobil. Redovno proveravajte u kakvom su stanju vašeš gume kako biste uživali u udobnoj i bezbednoj vožnji.

Ako vozilo često forsirate, posebno je  to slučaj sa mnogim službenim automobilima, savetujemo vam da izbegavate stalna ubrzavanja i kočenja, jer tako možete proizvesti ozbiljna oštećenja na gumama, a ujedno i dovesti u pitanje ne samo svoju, već i bezbednost drugih učesnika u saobraćaju. Izbegavajte opterećivanje automobila, ujednačeno vozite, prilagodite brzinu uslovima na putu i ne žurite. Gde god da ste krenuli, stići ćete.

Vulkanizeri još i savetuju da obratite pažnju na pritisak u gumama, jer on znatno utiče na performanse svake auto gume. Svaki proizvođač vozila tačno određuje koliki pritisak treba da bude u gumama na određenom modelu, stoga treba poštovati ova pravila. Jedno je sigurno, standardi nisu slučajno propisani, a proizvođači automobila znaju zbog čega je to tako. Zato pažljivo vozite i privatni i službeni automobili i nemojte juriti brže od života! 


Srodni tekstovi:


Vodič za studiranje u Austriji

Odvažnost je usuditi se na nove korake, koji menjaju životni pravac. Odvažni su oni koji u sebi imaj...

Detaljnije

Osvajanje tržišta: Tajne uspešnog cvećarskog biznisa u urbanom pejzažu

Cvećarski biznis je kao raskošni buket: slojevit, kompleksan, sa varijacijama boja i tekstura...

Detaljnije

Najnovije trendove u bebi modi: Odeća koja prati svetske stilove

Najnovije trendove u bebi modi donose neodoljivu kombinaciju stila, udobnosti i praktičnosti, a sve ...

Detaljnije

Krečenje stana po feng šui sistemu

Došlo je vreme za krečenje zidova! Krečenje, samo po sebi, poziva na promenu i na pobolj&scar...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS