Sublimaciona štampa – boje koje ostavljaju bez teksta


Ekonomija

Marketing je bitan deo poslovnih procesa najvećeg broja preduzeća – bez obzira na delatnost, veličinu i ciljeve. Omogućava promociju preduzeća, uz bavljenje cenovnim i necenovnim aspektima, kao i prilagođavanje potrebama tržišta i njegovih delova. Postoji veliki broj alata i tehnika marketinga, koji čine promociju jednostavnijom, a obime prodaje i prihode većim. 

Jedan od načina promocije jeste uz štampane materijale – na papiru, tekstilu, plastici i mnogim drugim podlogama. Sublimaciona štampa podrazumeva inovativnu i atraktivnu tehniku prenosa fenomenalnih boja na papirne, pamučne, keramičke i podloge od poliestra, kao i mnoge druge. Samim tim, omogućava aktivno kreiranje modernih promotivnih materijala. 

Kako funkcioniše sublimaciona štampa?

Proces neiscrpnog kreiranja štampanih materijala danas je veoma efikasan zahvaljujući dostignućima tehnike i tehnologije. Sublimaciona štampa je iz istih razloga veoma popularna i tražena na našem tržištu. Funkcioniše po principu reagovanja na toplotu, tako što pod njenim dejstvom veoma gusta boja prelazi iz čvrstog u sledeći oblik – gasoviti. Na taj način se jednostavno lepi, odnosno prijanja na svaku predviđenu površinu, prenoseći sa sobom kvalitetnu boju na podlogu. U složenom hemijskom procesu, predviđena forma za štampanje se po osnovu transfer papira preslikava na površinski sloj materijala. Kod sublimacione štampe se dobija kvalitet uz odlične cene, zahvaljujući ugrađenom sistemu kontinuiranog napajanja bojama. Obično postoji do 6 različitih boja koje se ugrađuju u sistem štampača. 

Koje promotivne materijale kreira sublimaciona štampa?

Mnogo je prednosti koje daje sublimaciona štampa i prvenstveno se ogledaju u raznovrsnosti podloga na kojima mogu stvoriti neverovante boje, oblike i dizajnove. Na taj način, sublimaciona štampa odgovara tekstilnim površinama, kao i svim predmetima od poliestra. Moguće je kreirati ilustracije i za čaše, šolje, kao i srodne staklene i keramičke predmete. Inovativne, kvalitetne i savremene boje stvaraju od klasičnih korisnih predmeta pravu atrakciju i veoma popularne promotivne materijale. Verodostojna štampa logotipa, kontakt podataka, naziva kompanija i svega što klijenti zamisle, omogućava da se ostvare višestruki efekti u pogledu pozitivne usmene propagande, razvoja svesti javnosti o radu kompanija, i na osnovu toga šansi za znatan rast prodaje, prihoda i profita. Danas se u velikom broju štampaju  personalizovani predmeti, kao što su: majice, torbe, kačketi, šolje, čaše i mnogo toga drugog. Učešće u transferu boja na navedene podloge ima najsavremenija sublimaciona štampa.

sublimaciona stampa

Koja je oprema potrebna za sublimacionu štampu?

Da bi sublimaciona štampa pokazala svoje umeće u maksimumu kvaliteta, važno je da postoji odgovarajuća oprema koja će je omogućiti. Svakako, zainteresovani klijenti angažuju agencije i radnje koje se bave ovom štampom, a oni obezbeđuju sve radne uslove i resurse. 

Sublimaciona štampa funkcioniše uspešno zahvaljujući savremenim štampačima, koji funkcionišu po principu emitovanja toplote. Najnoviji štampači imaju veliki kapacitet štampe uz elektro glave i mastilo koje se efikasno istiskuje uz širenje kristala. Neprekidno napajanje bojom omogućava štampu velikog broja primeraka bez uticaja na kvalitet, kao i bez obzira na veličinu formata. 

Sublimaciona štampa je neophodan element uspešne promocije kompanija. Marketing zahteva štampu raznolikih primeraka, a sublimaciona štampa je resurs koji ih može obezbediti u neverovatno velikom broju, raznovrsnim formatima, uz još različitije podloge, oblike i namene promotivnih materijala. Svi resursi angažuju se kako bi se prepoznatljivost kompanija kvalitetno izgradila, a kupcima pružio maksimum pažnje, korisnosti i nivo kvaliteta koji će ih vezati za njihove proizvode.






Srodni tekstovi:


Šta je isplativije – grejanje na ugalj, pelet ili drva?

Kada samostalno brinete o svom grejanju, onda je nemoguće da se ne zapitate koji sistem će biti dovo...

Detaljnije

Da li treba drugima reći da ste povećali grudi

U većini slučajeva kada devojke i žene nemaju dovoljno samopouzdanja, kada nisu zadovoljne sobom, ka...

Detaljnije

Avio karte za Tivat - biser Jadrana

Tivat svake godine beleži veliki broj gostiju iz različitih delova sveta. Poznato je da se tokom sez...

Detaljnije

Momo Kapor – slikar, književnik i novinar

Rođen je u Sarajevu  1937. godine a preminuo u martu 2010. godine u Beogradu, u sedamdeset i tr...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS